BrewDog Hello My Name Is Holy Moose

BrewDog Hello My Name Is Holy Moose 

Olutopas.info – Arvio

Jonkin aikaa sitten BrewDogilta tuli markkinoille uusi Hello My Name Is –sarjan olut. Tämä uutuus oli väsäilty pohjoismaiden markkinoita varten ja olut kantaa nimeä Holy Moose. Olut julkaistiin hauskalla videolla. Videon näkee alla olevasta linkistä.

The Holy Moose

Kyseessä on 5,5 % ”IPA”, jonka valmistuksessa on käytetty marjoja. Marjat ovat mustikka, tyrni, puolukka ja lakka. Itselle nämä marjaisat Pale Alet ovat aina olleet hieman sellainen ei niin miellyttävä kokemus, mutta katsotaan kuinka Pyhä Hirvi pärjää maistelustani läpi.

En tiedä olenko ainut, mutta mulla ainakin on jotenkin kiinnostus hiipunut BrewDogin oluita kohtaan. Siihen voi vaikuttaa myös se, että uutta olutta puskee ilmoille aivan älyttömän kovaan tahtiin, eikä tällainen hidas pohjoiskarjalainen enää pysy perässä 🙂
Toinen syy on, että näissä oluissa monesti mennään monesti kaikilla kikkailuilla eteenpäin ja jokaisen oluen pitää olla hirmu erikoinen. Tämä tyyli kuitenkin uppoaa kansaan, joten en lähde sen enempää moittimaan, koska homma näyttää toimivan erittäin hyvin.

Panimo: BrewDog

Maa: Skotlanti

Tyyli: India Pale Ale tai Aromisoitu olut eli kumpi jompi!

Voltit: 5,5 %

Kantavierre: 11,2 °P

Katkerot: 37,7 EBU

Väri: 17,6  EBC

Humalat: Citra, Centennial, Challenger, Bramling Cross ja Mosaic

Maltaat: Pale Ale

Marjat:  Mustikka, tyrni, puolukka ja lakka.

Fiilikset:
Punertava olut pienellä oranssilla tatsilla.

Tuoksultaan melko nätin aromikas. Trooppista hedelmää löytyy ja pikkasen myös ruohoa. Marjat melko piilossa ja se on plussaa. Ei moitteita tuoksusta.

Maultaan kirpeän marjainen. Kuin joisi äidin tekemää marjamehua. Erona se, että äidin marjamehu on hyvää. Happamuutta on ja tulee esille kuin joisi käynyttä marjamehua (kyllä on sekin testattu). Marjoista puolukka on selkeästi esillä, eikä juurikaan anna muille marjoille tilaa. Happamuus taitaa tulla tyrnin kautta. Taustalla perustoimiva Pale Ale yrittää puskea esille vahvan happaman puolukan läpi epäonnistuen.

Nämä marjaisat Pale Alet ei oo sykäyttäneet vielä kertaakaan ja tämä meni samaan kastiin. Olen sitä mieltä, että marjaisuus ei tähän tyyliin kuulu, joten mieluummin vedän Punk IPAa suoraan pullosta ja marjat puskasta.

Peukut kuitenkin hienosta videosta, jolla tämä olut tuotiin markkinoille.

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet: 27/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *