Saimaalaista Pilssiä ja helsinkiläistä ameriikan Lageria

No perskeles mullahan on kaapissa pari uutukaista tölkkilageria suomalaisilta pienpanimoilta. Ensimmäisessä tölkissä Saimaan Juomatehtaan Saimaa Pils, joka on aivan uusi tuote tältä panimolta. Tämä Pils on Saimaa –sarjan kolmas olut ja näitä on vähitellen ruvennut löytymään kauppojen hyllyiltä. Toisessa tölkissä Stadin Panimon American Lager, jota on aikaisemmin saanut kaupoista lunastaa pulloissa. Nyt otin sitten nämä kaksi maistoon ja alta voitte lueskella mietteitäni.

Ekana maistoon saimaalainen Pilssi!

Saimaa Pils

Panimo: Saimaan Juomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Pils

Voltit: 4,5 %

Katkerot: 34 EBU

Väri: 13,0 EBC

Humalat: Magnum ja Saaz

Fiilikset:
Komiasti vaahtoava olut, jossa vaahto jättää reilut pitsit ja pysyy oluen pinnalla pitkän aikaa.
Kirkas kultainen olut.

Tuoksu huokuu hienoja Pilssin aromeja. Ruohoa ja mallasta löytyy. Makeutta on myös havaittavissa. Kikkailut jätetty ja tyylipuhdasta Pilssiä.

Maku rapsakan ruohoinen ja voi tarttuu kitalakeen. Viljaista mallasta, pientä makeutta ja metallisuutta. Hemmettiläinen! Täähän on melko lähellä Pilsner Urquellia ja sehän ei ole missään tapauksessa huono asia. Uusi käyttöolueni on löytynyt. Hinta hipoo kahden egen paikkeilla ja maku on tyylipuhdas maukas Pils, joten mikäs tässä siemaillessa. Tulee löytymään useasti jääkaapistani ja yhtä usein myös lasistani.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 34/50

Sittenpä imaistaan kitusia kohti ameriikan lageria.

Stadin American Lager

Panimo: Stadin Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Premium Lager

Voltit: 4,5 %

Katkerot: 40 EBU

Fiilikset:
Sormen verran vaahtoa ja sameahkon keltakultainen olut.

Tuoksusta isketään ilmoille sitruksinen humalointi. Sitruksisuus on niin vahvaa, että vie tehoja muilta aromeilta.

Maultaan sitruksinen ja miedon maltainen Lager. Jälkimaussa sitruksen hälvettyä suuhun jää leipäisä mallas. Virkistää ja onhan tää aikas raikas janojuoma. American Lager on oikein maistuva jenkkihumaloitu vaalea Lager, mutta muistelen tämän olleen joskus aivan timanttisen hyvää siemailtavaa. Ensimmäisen kerran ostettuani pullollisen tätä kaupasta taisin itsekseni todeta tämän yhdeksi parhaista maitokauppaoluista. Nyt jää hieman yksitoikkoiseksi

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 28/50

Yhteenveto:
Saimaan Juomatehdas on onnistunut tekemään erittäin hyvän Lager –oluen ja hinta on hiottu niihin normeihin, että voi vaan Mikkelin suuntaan nätisti kumartaa. Parilla egellä hyvää suomalaista pienpanimo Pilssiä on sellainen asia mikä kyllä mulle kelpaa.

Stadin Panimo on panimona aivan loistava. Laatuoluita löytyy lukuisia, mutta tällä kertaa ei ollut aivan niin terässään. Tankista suoraan maistettuna aivan mahtavaa tavaraa. Tuoreena pullosta toimii loistavasti, mutta tämä tölkkiversio ei vaan nyt täysin osunut. Olen näitä maistanut kolme tölkillistä, joten en puhu yhden tölkin perusteella. Noista kolmesta kaksi saatu panimolta ja yksi lunastettu omilla kolikoilla.

4 thoughts on “Saimaalaista Pilssiä ja helsinkiläistä ameriikan Lageria

    1. Kyseessä on yks ja sama asia. Kirjoittelin aivan hupina sen tuolleen ns. suomalaisittain.

  1. Pilssi on purjehdusveneen lattian ja kölin välinen tila, se ei ole Pils suomalaisittainkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *