Kansan Kaiku – Kymijoki Beer Festivalin virallinen olut

Kansan Kaiku

Sunnuntai-ilta, olut ja ruohonleikkaus. Nuo kolme asiaa ovat vähitellen alkaneet taittumaan jo pieneksi perinteeksi tämän kesän aikana. Viikon välein tämä ei kuitenkaan toteudu, koska ei nurmikon kasvu niin nopeaa ole. Viime sunnuntaina ruohonleikkuria tankatessa ajattelin myös tankata itseäni. Kävin jääkaapista hakemassa itselleni aikaisemmin maistamattoman Kansan Kaiku –nimisen oluen. Aikaisemmin olin maistanut näistä Kaiku –oluista American Pale Alea, joka oli kyllä mainio olut. Tuon APAn takana silloin oli Suomenlinnan Panimo. Tässä uusimmassa versiossa panohommista vastaa Vakka-Suomen Panimo.

Minulla on erittäin paha siitepöly, heinä jne. allergia, joten ruohonleikkauksen jälkeen oluen maistaminen olisi mahdoton tehtävä. Leikkauksen jälkeen minulta häviää haju-, näkö-, ja makuaisti eli joutuisin tunto- ja kuuloaistin varassa tämän arvioimaan. En väitä etteikö se onnistuisi, mutta olisi siinä omat haasteensa. Otetaan ensiksi Kansan Kaiku maistoon ja sitten aloittelen tunnin kestävä pihan parturointi.

Tapahtuman järjestäjän teksti oluesta:
Kansan Kaiku on Kymijoki Beer Festivalin virallinen ja demokraattisesti kansan äänestämä tapahtumaolut. Tämä olut on mausteinen, hedelmäinen, sitruksinen, kuivahko, raikas, maalaismainen ja vaikka mitä muuta. Kansan Kaiku – Meidän oluemme. Oluen resepti: Arto Halonen.

Eli oluen reseptin takana on Tuopin Ääressä –blogia kirjoittava kovan luokan kotiolutkarpaasi Arto Halonen ja tästä Arton blogitekstistä saat hieman lisää tietoa itse oluen rakentamisesta.

Kansan Kaiku oluen myyntipaikat löytyy tästä

Panimo: Vakka-Suomen Panimo

Resepti: Arto Halonen

Maa: Suomi

Tyyli: Saison

Voltit: 4,5 %

Humalat: Pacific Jade, Nelson Sauvin, Motueka

Maltaat: Pils, Vehnä, Münich, Cara-Pils ja Kaurahiutale

Mausteet: Appelsiinin kuori, Mustapippuri ja Korianteri

Fiilikset:
Kuplivaa vaahtoa ja kultainen & hivenen oranssi väritys.

Tuoksu on pirteän mausteinen, sitrushedelmäinen ja hieman hiivainen. Miellyttävä tuoksu.

Maultaan hedelmäinen, belgihiivainen ja pirtsakan mausteinen. Piristävä kesäinen maku, jossa mausteet tulevat selkeästi esiin, mutta eivät heitä överiksi. Runko on kevyt, mutta sopii kuvaan. Happamuutta löytyy, myös greippisyyttä läsnä ja taittuu myös hieman kuivaksi.

Virkistävä kesäinen olut, jota mielellään siemailee lämpimällä ilmalla. Maitokaupparajan alle taittuva olut, joka oli kyllä erittäin hyvän makuinen.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä.

Mistä: Sain Kymijoki Beer Festivalien järjestäjältä.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50

Kolme sanaa: Kivasti kulauteltava Kaiku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *