Helsinki SOPP2015 – Torstain fiilikset osa1

Tänä vuonna Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot –tapahtuma oli ensimmäistä kertaa nelipäiväinen ja ensimmäiset oluenystävät olivat jo keskiviikkona päässeet hyvien oluiden makuun. Itse saavuin paikalle torstaina 23.7.2015 ja kello hipoi kahta, kun käppäilin portista sisään. Määrätietoisesti vaelsin Pyynikin Käsityöläispanimon tiskille, koska olimme sopineet, että saavuttuani iskemme Jaskankaljan saataville. Sinne olikin jo saapunut muutamia innokkaita hakemaan olutta, joten vauhdilla olut hanaan ja samalla itsekin ekaa kertaa tyypittämään.

Jaskankalja oli juuri sellainen kun olin suunnitellutkin. Helposti lähestyttävä olut, jossa kuitenkin makua löytyy. Mallastamaton ruis tuli kivasti esille, eikä varastanut koko showta. Olihan se hieno hetki päästä maistamaan olutta, jossa itse on ollut mukana ja vieläpä kun paikkana oli Suomen paras oluttapahtuma.

Jaska ja Jaskankalja

Päivän aikana tuli maistettua monen montaa erilaista olutta ja tavattua hienoja ihmisiä, joiden kanssa oli mukava vaihtaa kuulumisia. Joten eiköhän lähdetä pikaisesti purkamaan läpi päivän muitakin tapahtumia. Pistän tälläkin kertaa juttuja lyhyemmissä osissa, niin ei tule kilometrin pituisia höpinöitä.

Tapahtuma oli korkattu Jaskankalja tuopposella, josta oli hyvä jatkaa alkanutta olutfestaria. Panimo Hiisin tiskiltä löytyi heti tuttuja tyyppejä hanojen varsissa roikkumassa. Siellä Donut Island Brewingin Oksasen Mika taiteili hanoista mallasjuomia janoisille festarivieraille. Listalla oli vaikka sun minkälaista erikoisuutta, mutta vielä tässä lämmittelykierroksellani otin Panimo Hiisi Morton’s Steam Beeria. Tykkään höyryoluista eli Steam Beereista eli California Commoneista, mutta tämä jätti parantamisen varaa. Tuoksu epämiellyttävän tallimainen ja tunkkainen. Maultaan maltainen, erittäin tunkkainen ja jotenkin outo. Kaipaamani virkistävä janokokemus oli tästä tipotiessään.

Panimo Hiisi Morton’s Steam Beer

Maku Brewingin tiski oli seuraava etappini, josta lasiin yksi tapahtuman erikoisimmista oluista Maku Brewing Maalais –Tamminen. Tammi tulee esiin vahvasti, mutta ei kuitenkaan liikaa. Happamuutta löytyy myös sopivasti. Hiivainen ja mausteinen olut, joka oli miellyttävä mutta ei tällaista isoa tuopillista voisi juoda. Suuri plussa myös oluen nimestä 🙂

Maku Brewing Maalais –Tamminen

Bryggeri Helsinki oli tuonut tapahtumaan mm. Supernova 2nd Editionin, jota halusin ehdottomasti maistaa  koska eka versio oli erittäin onnistunut. Toka versio töksähtää hieman hienoiseen tunkkaisuuteen, kun taas eka versio aikaisemmin ratsasti vahvasti virkistävällä fiiliksellä. Sitruksisuus on tässäkin hallitseva osa, mutta häviää hieman ensimmäiselle versiolle.

Majasen Olli Supernovan kimpussa

Tässä oli ekat fiilikset Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot torstaipäivältä. Homma jatkuu ja lisää juttua luvassa seuraavassa jaksossa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *