Tampere SOPP2015 ja lauantain fiiliksiä

Lauantaipäivä Tampereen SOPPissa alkoi osaltani siinä neljän jälkeen ja saavuin paikalle mukavassa auringonpaisteessa. Oluenystäviä oli valunut paikalle jo mukavasti ja ihmiset näyttivät nauttivan täysin siemauksin tapahtumasta. Omat maisteluni aloittelin eiliseen tapaan virkistävillä olusilla ja istahdin juttelemaan ystävieni kanssa. Ensiksi lasillinen Pyynikin White IPAa, joka toimi mainiona virkistysjuomana ja avasi vähitellen silmäni rankan eilisen päivän osalta.

Pyynikin White IPA

Panimo Hiisin tiskillä olivat olutta tarjoilemassa Maistilan Harjun veljekset ja heidän kanssaan rupattelimme hyvän aikaa ja samalla maistoimme Hiisin kanssa tehdyn kollaboraatio-oluen Two Bad! With A Vengeance –vehnäalen. Näpsäkkä Vehnäale, jossa käytetty valmistuksessa päärynäsosetta. Päärynä ei sieltä tullut erittäin vahvana elementtinä esille, mutta kyseessähän onkin melko mieto hedelmä. Raikas ja tuore olut, jossa hedelmää, sitrusta ja vehnää. Kuivahko ja hieman erikoinen. Erikoinen hyvällä ja massasta erottuvalla tavalla.

Two Bad! With A Vengeance

Siitä sitten Plevnan tiskille ja lasiin Global Weizen. Plevnan vehnäiset oluet ovat olleet aina timanttisia, kuten Amarillo Weizen ja Weizenbock. Tämä Global jäi hieman miedoksi, eikä sieltä mitään suurta noussut esiin. Kuitenkin puhumme erittäin laadukkaasta Hefeweizenista, jota kesäterassilla nautiskelee mielellään.

Plevnan valikoimaa

Sitten olikin aika hakea hieman evästä ja mikäs sen parempaa, kuin voissa paistetut muikut. Yksi annos Pihlajaveden muikkuja mukaan ja pöydän äärelle niitä mussuttamaan. Tampereella on näköään röyhkeimmät lokit mitä olen eläissäni tavannut. Yksi lokki hyökkäsi saman tien annokseni kimppuun. Sain sen hätisteltyä pois, mutta hetken päästä tämä lokin perkele lensi suoraan otsaani ja sitten vielä toinen hyökkäsi annoksen kimppuun. Pitkän taistelun jälkeen sain syötyä annokseni menettämättä yhtään muikkua näille lentäville paholaisen kätyreille.

Taistelun laannuttua jatkoi lokkien viitoittamalla lintu –teemalla ja suuntasin määrätietoisesti Lammin Sahdin kojulle. Edellisenä päivänä olin kuullut useammastakin suusta paljon kehuja Lammin Sahdin siideristä nimeltä Kottarainen. Sitä olikin sitten päästävä maistamaan. Parempi Kottarainen lasissa, kuin lokki otsassa.

Kottarainen

Lammin Sahti ja Pekka Kääriäinen

Lammin Sahdin Kottarainen oli kyllä kehujen arvoinen juoma. Kuin olisi juonut omenaa. Erittäin nautinnollinen siideri ja maistui tällaiselle ei niin suurelle siiderinystävälle loistavasti. En oikeastaan ikinä osta siidereitä, mutta näissä oluttapahtumissa pääsee maistamaan juurikin niitä oikeita siidereitä, eikä mitään esanssisokeripommeja. Suuri suositus kaikille siidereiden ystäville.

Siinä Kottaraisen kanssa kuppia ottaessa seuraani liittyi Lammin Sahdin Pekka Kääriäinen ja keskustelimme tapahtumasta. Pekka oli hyvin tyytyväinen kävijämääriin ja muutenkin tapahtumaan. Juttua meillä riitti pitkään ja välissä pääsin maistamaan myös legendaarista Lammin Sahtia itse maestron laskemana. Lammin Sahti on yksi niistä juomista, joka tulee joka kerta maistaa, kun olen näissä SOPPeissa. Tälläkään kertaa se ei pettänyt vaan maistui mainiolta.

Rekolan Panimon ja Mathildedalin Kyläpanimon Luomu Rölssi

Eilen olin kokenut Rekolan Panimon ja Mathildedalin Kyläpanimon Luomu Rölssin hyväksi olueksi, joten uudestaan maistoon ja kyllähän se oli itselleni yksi tämän tapahtuman suosikeista. Hyvä perusolut.

Hollolan Hirven tiskillä ei ollut enää Kivisahtia jäljellä, joten maistoon otin Peura Pilsin. Mukava kevyt Pils, jossa kevyttä viljaisuutta, ruohoa ja yrttimäistä fiilistä. Ei parhaita Pilsejä, mutta näin kevyempänä vaihtoehtona toimiva.

Tämän jälkeen annoin Mallaskosken Panimon tiskin äärellä muutamia olutsuosituksia tapahtuman oluista ja itsekin päädyin ottamaan alueen toisessa päässä olevalta Vakka-Suomen Panimon tiskiltä Prykmestar LuomuPilsin. Yksi parhaita suomalaisia Pilsejä, josta ei löydy mitään moitittavaa. Illan viimeistä olutta hakiessani päätökseni kääntyi sellaisen oluen puoleen, joka on monesti aikaisemminkin ollut illan viimeinen näissä tapahtumissa eli Vakka-Suomen Prykmestar Double IPA. Tämä olut ei petä ikinä, vaan toimii hyvin.

Pyynikin Tuomas, Nokian Riitta, Mallaskosken Jyri ja Jaska

Sitten alkoikin olla tapahtuma pikku hiljaa taputeltu ja aika siirtyä vähitellen lepäilemään. Kiitoksia kaikille hienosta tapahtumasta. Kiitos tapahtumanjärjestäjälle, panimoille ja oluenystäville. Seuraavan kerran kohtaamme sitten heinäkuussa Helsingissä samaisen tapahtuman merkeissä.

Loppuun vielä omat suosikkini Tampereen SOPPissa:
(oluet aakkosjärjestyksessä)

  • Beer Hunter’s Savulambic
  • Lapin Voima Kullero Ruissahti
  • Lapin Voima Taari
  • Maku Brewing IPA
  • Rekolan Panimon ja Mathildedalin Kyläpanimon Luomu Rölssi

One thought on “Tampere SOPP2015 ja lauantain fiiliksiä

  1. "Parempi Kottarainen lasissa kuin lokki otsassa" – kahvit lensi näytölle =D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *