Tampere SOPP2015 ja perjantain fiiliksiä osa1

Tampereen Suuret Oluet Pienet Panimot –tapahtuma starttasi omalta osaltani perjantaina siinä puoli kuuden maissa. Myöhäiseen aloitukseeni syynä oli aikaisemmin suoritettu panosessio Pyynikillä. Rumien aitojen ulkopuolella (huom. huutonaurua, että hienosta tapahtumasta poimitaan näinkin tärkeä seikka esille) oli tuossa vaiheessa jo erittäin pitkät jonot ja sisällä alkoikin olla erittäin hyvä meininki käynnissä. Aurinko paistoi, mutta kova tuuli viilensi melkoisesti keliä ja riepotteli oluttelttoja. Ensimmäisenä maistoon sain Pyynikin Käsityöläispanimon tiskiltä White IPAn.

Pyynikin White IPA

Pyynikin White IPA
Virkistävä sitruksinen ja vehnäinen IPA, joka keveydellään tarjosi kivan juotavuuden ja sammutti janon.

Heti päästyäni tapahtumaan, niin Pyynikin Käsityöläispanimo palkittiin Kultainen Humala -oluttunnustuspalkinnolla, jonka joka vuosi jakaa kaksi tamperelaista olutseuraa ansioikkaasta työstä olutkulttuurin edistämiseksi. Pitihän se käydä katsomassa juhlallisuudet.

Kultainen Humala palkinnon jako

Pyynikin Tuomas Pere kiittää tunnustuksesta

Olin edellisenä yönä nukkunut ainoastaan kaksi tuntia, joten olotila oli erittäin väsynyt ja silmät meinasit välillä ummistua aivan itsestään. White IPA tarjosi sopivaa piristystä ja samalla linjalla oli tarkoitus jatkaa, että josko sitä saattaisi vielä herätä. Siirryin Iso-Kallan Panimon tiskille ja sieltä maistoon heidän uutuus Blonde Ale.

Iso-Kallan Blonde Ale

Iso-Kallan Blonde Ale
Virkistävä fiilis jatkui ja mukaan saatiin belgihiivaa, hedelmää ja mausteisuutta. Juuri sellainen hyvä perusolut, jossa ei mitään kikkailua, mutta kiva siemailla.

Beer Hunter’sin Mika pohtii jotain syvällistä 🙂

Loistava kesäjuoma

Tästä jatkoin kierrostani ja suuntasin tervehtimään Beer Hunter’sin tiskillä ollutta Tuhkasen Mikaa. Mikalta ensimmäisenä lasiin Amarillo Black Ale ja sitten vielä Savulambic. Amarillo Black Ale oli sitrusvoittoinen ja paahteisuus melko taustalla. Oluen lämmitessä hieman tasoittui. Savulambic oli todella mielenkiintoinen olut ja juuri sellainen, joita ei usein pääse maistamaan. Itse rakastan lambiceja ja savuoluita. Tässä ne kaksi asiaa oli nätisti saatu yhdistettyä ja lopputulos oli maistuva.

Aurinko hiveli ja tuuli ruoski oluenystäviä

Bryggeri Helsinki Midnight Sun Bavarian Wheat Ale

Juomanpesupisteellä oli lähes koko ajan pitkä jono, joten sen perusteella näytti, että ihmisellä juomatkin upposivat. Kun selviydyin jonosta puhtaan lasin kanssa pois, niin kävelin maistamaan Bryggeri Helsingin uutuuden Midnight Sun Bavarian Wheat Alen. Saksalainen humala Mandarina Bavaria on hyvin erotettavissa ja tämä oli juuri sellainen kesäinen juoma. Ei mikään erityinen, mutta juotava.

Rekola / Donut Island Brewing Orange County Sheriff IPA
Iloiset jätkät Rekolan tiskillä.

Rekolan Panimon kojulla oli saatavilla Donut Island Brewingin kanssa tehty kollaboraatio-olut Orange County Sheriff IPA, joka oli melko perus IPA, jossa pieni appelsiini twist.

Tässä vaiheessa kello alkoi hipoa kahdeksaa illalla ja virkistävien oluiden kautta olin itsekin vähitellen heräämässä. Tähän päättyy ensimmäinen osa perjantain meiningeistä ja lisää tulossa seuraavassa osassa…

(huom. tällä kertaa laittelen SOPP päivitykseni hieman lyhyemmissä pätkissä, niin ei taas tule kilometrin pituisia tekstejä)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *