Tampere SOPP 2015 – Jaskan poiminnat

Tampere ja Suuret Oluet Pienet Panimot –tapahtuma starttaa tänään torstaina. Tapahtuman paikkana on keskustori ja se kestää kolme päivää. Tsekkailin tuossa juomalistoja läpi ja poimin sieltä muutamia maistamisen arvoisia juomia. Suurin osa on itsellä vielä maistamatta, mutta tähän tulee mahdollisesti korjaus huomisen päivän aikana, kun itsekin siellä tallailen.

Pyynikin Käsityöläispanimo

Pyynikiltä poimin esiin heidän uutuus sixpäkin, joka tulee maitokauppojen puolelle saataville. Tämä pitää sisällään seuraavat oluet:

 • American IPA
 • White IPA
 • Wheat
 • Stout
 • Bitter
 • Red Ale

Noita pitää testailla ja katsoa, että mitä Pyynikki tykittää kauppojen hyllyihin. Noiden lisäksi ainakin Pyynikin Black IPA oli HBF:ssä erittäin maistuva olut.


Hopping Brewsters

Double Warthog: 200 EBUlla tykitetty Tupla IPA. Kuulostaa hurjalta, joten pakko maistaa.
Buzz To The Moon: Wit –hiivalla valmistettu Tupla IPA. Mielenkiintoinen.

Radbrew
Uuden panimon oluet kiinnostavat aina ja HBF:ssä niihin jo pääsinkin tutustumaan. Mukana pääasiassa APA, IPA ja DIPA puolta, mutta poimitaan sieltä ESB.

Wasteland Northern ESB: Tämän tyyliset oluet ovat parhaillaan hienoja juomia, joten katsotaan kuinka Radbrew on homman hoitanut.


Lammin Sahti

Perinteikäs Lammin sahdin nimikko juoma on myöskin perinteinen juoma näissä tapahtumissa eli sahtia mukiin ja välissä voi vilvoitella tuopposella Fillaria, joka on 2,2 % sitruksinen virkistävä olut.

Rekolan Panimo
Rekolalta nostetaan esiin pari olutta. Toisessa mukana Donut Island Brewing ja toisessa Panimo Hiisi.

Orange County Sheriff: Donut Island Brewingin kanssa valmistettu appelsiini-IPA
Kaksi Kotia Ruusuhippi: Kaksi Kotia –sarjan oluet ovat mielenkiintoisia oluita, joissa pääsee kokemaan erikoisia yhdistelmiä. Tällä kertaa Belgi Ale on saanut kaverikseen ruusunmarjaa. Mukana oluessa Panimo Hiisi.

..ja tietenkin Rölssi!

Maku Brewing
Maku Brewingin valikoimassa on makuisia oluita kuten Saison ja IPA. Noiden lisäksi voisi kokeilla Jotain IPAa?, joka on itsellä vielä kokematta.

Saimaan Juomatehdas
Saimaalta tulee tapansa mukaan iso kattaus erilaisia juomia. Sieltä poimin tällä kertaa esille Hilbert The Hipsterin, joka jo nimensäkin puolesta herättää kiinnostusta, mutta kuvaus ”Täyteläinen ja makean maltainen Ale” vaikuttaa myöskin hyvältä.

Vakka-Suomen Panimo
Nokkospils, Nokkospils ja vielä kerran Nokkospils. Tämä on kyllä omaan makuuni sopiva herkku ja kesäisen festarin toimivimpia oluita.

Mallaskosken Panimo
Kaksi tummaa uututta Black IPA ja Black Pils ovat hyviä oluita, jotka suosittelen maistamaan jos vielä ei ole tullut maistettua. Itse otan maistoon savuisten oluiden ystävänä Savu Dubbelin.


Hollolan Hirvi

Hollolan Hirvi laukkaa paikalle kiinnostavalla valikoimalla, jossa suurin kiinnostus on Kivisahdin puolella. Sahtien kärkiluokkaa ja toisena kiinnostuksen kohteena uutuus Hiidenhirvi, joka on 4,7 % Black Ale.


Panimoravintola Plevna

Ei varmaan tarvitse Siperiaa mainita, koska sehän on itsestään selvyys kiinnostavien oluiden puolella. Plevnalta taittuu loistavasti vehnäoluet ja näistä uutuus Global Weizen on tällä kertaa tarjolla. Tässä oluessa on mukana humalalajikkeita ympäri maailmaa.

Panimoyhtiö Hiisi
Hiisiltä nostetaan mainintoihin kaksi olutta ja täälläkin on mukana Donut Island Brewing. Ekana mainitsen Donut Island Brewing Sour Fuzzin, joka on Farmhouse –tyylinen olut ja sitten esille nostetaan TUFF HOP, jossa tuplahumalat ja tuplamaltaat.

Beer Hunter’s
Mufloni Mosaic VehnäIPA oli HBF:ssä timanttista ja sitä voinen suositella. Jos haluaa maistaa hyvän vaalean Lagerin, niin Mufloni Vaalea Lager on sinun valintasi ja minun.

Malmgårdin Panimo
Malmgårdilla on pullossa saatavilla Emmer Tripel, joka on kyllä loistava Tripel. Emmer –vehnä tekee tästä omalaatuisen oluen.

Bryggeri Helsinki
Valkoviinin ystäville suosittelen Bryggeri Roséen ja kesäiseen virkistäytymiseen Maibock on loisto valinta.

Lapin Voima
Tältä panimolta en ole vielä mitään aikaisemmin maistanut, mutta perinne ja muinaisoluet kyllä kiinnostavat suuresti.

Tällaisilla suosituksilla kohti Tamperetta ja mukavaa festaria kaikille!

One thought on “Tampere SOPP 2015 – Jaskan poiminnat

 1. ekana kannata aloita Plevnassa ja juoda sen upea ja loistavaa Mosaic weizenia thrilogyn ykkonen.
  aivan upea kesäinen vehnäolut. suosittelen kaikille vehnäoluen ystävälle,
  jos vielä löytyy hanassa,
  Global taida olla sen versio kakkonen.

  Tavayaan telttassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *