Rinnakkaisvertailu: Hiisi 60’s Palaver & K-Market Ankkuri TAUTI Stoutit

Eilen iltana minulla oli kaksi Tautia ja nyt puhun oluista. Ensimmäinen on 4,4% K-Market Ankkurille valmistettu Stout ja toinen on 5,3% 60’s Palaverille valmistettu Stout. Kummankin oluen on valmistanut Panimo Hiisi. Jos ette tiedä mistä on kyse, niin lukaiskaapas tuossa alla oleva linkki, niin tiedätte mistä taudeista tässä höpisen.

60’s Palaverille ja K-Market Ankkurille Hiisiltä Tauti Stout!

Seuraavaksi onkin luvassa rinnakkaisvertailua näiden kahden oluen välillä ja katson kumpi on enemmän omaan makuuni. Maitokauppavahvuinen pehmeän paahteinen vai ravintolavahvuinen polttavan chilinen.

Ulkonäössä mentiin identtisellä linjalla tummaa ja reilusti vaahtoavaa olutta kumpainenkin.

Tuoksu:
4,4%: Tuoksussa savuisuutta ja paahteisuutta. Pehmeää hedelmäisyyttä. Taustalla ripaus tummaa suklaata.

5,3%: Vahva mausteinen chilin polte tulee ensimmäisenä esille ja sitä seuraa paahteisuus.

4,4%:sen tuoksu on nenääni miellyttävämpi, mutta 5,3%:sen on mielenkiintoisempi ja herättää enemmän kiinnostusta.

Maku:
4,4%: Maultaan kuivahko ja kevyt Stout. Hedelmäinen, savuinen ja paahteinen. Tummaa suklaata on melko reilusti. Chili on hyvin mietoa, eikä anna minkäänlaista poltetta, vaan lopussa hieman nurkan takaa kurkistaa. Hieman jopa vetinen, mutta ei pahasti.

5,3%: Olut pyörii suussa hetken aikaa ja sitten iskee melko voimakas chilin polte, joka jää suuhun erittäin pitkäksi aikaa. Taustalta tulee esiin paahteisuus, mutta nyt on chili ottanut näytelmässä pääroolin eikä haluaisi estradille muita esiintyjiä. Chilin vähitellen hälvettyä tumma suklaa ilmoittaa olemassa olonsa. Hieman vahvempaa runkoa olisi kaivannut. Sitten taas uusi kulaus ja chili potkaisee uudestaan.

Tuomio: 5,3% on selkeästi tulisen ruoan ja chilin ystäville tarkoitettu olut, jossa chilin voimakkuus on varmasti tottumattomalle liian kova pala purtavaksi, eikun siis juotavaksi. Itse tykkään tulisuudesta, joten tämä ei ole liian hottia, vaikkakin vahvempi runko olisi tasoittanut olosuhteita ja toiminut tässä paremmin. 4,4% versio on selkeästi tasapainoisempi tapaus ja makumaailma on laajempi, koska ei ole yhtä suuria hallitsevia makuja. Selkeitä makuja ja kokonaisuutena parempi. Samalla kuitenkin myös tylsempi. Vahvemman version chilin polte kiehtoo ja sitä vaan haluaa maistaa yhä enemmän ja enemmän. Chili koukuttaa ja tämän vuoksi omaan makuuni 5,3% versio on parempi. Ei niinkään maun vaan mielenkiintoisen ja oluelle harvinaisen chilisyyden vuoksi. Kummassakin oluessa on paljon parannettavaa, eivätkä ne nouse miksikään loistaviksi oluiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *