Tiedote: Valvira antoi luvan Saimaan Juomatehtaan väreihin teipatuille rekoille

LEHDISTÖTIEDOTE 4.2.2015
Vapaa julkaistavaksi heti

Valvira antoi luvan Saimaan Juomatehtaan väreihin teipatuille rekoille

Mikkelissä toimiva Saimaan Juomatehdas välttyy juoma-autojensa uudelta teippaukselta. Yhtiö on saanut Valviralta luvan jatkaa oluiden, siidereiden ja long drink -juomien kuljettamista tuotemerkkejä mainostavissa autoissa kuten ennenkin.

”Tuntuuhan tämä vähän oudolta, kun monet muut yhtiöt joutuvat vaihtamaan autojensa maalaukset. Käyttämämme kuljetusyhtiöiden autot kuljettavat pääasiassa muuta tavaraa kuin meidän juomiamme. Emmekä myöskään maksa heille korvausta tuotteidemme mainostamisesta. Siksi se on sallittua”,
perustelee Saimaan Juomatehtaan varatoimitusjohtaja Jussi Laukkanen.

Yhtiö on avannut verkkosivuilleen blogipalstan, jossa otetaan kantaa suomalaiseen olut- ja alkoholipolitiikkaan, ajan ilmiöihin ja alalla vallitseviin trendeihin. Ensimmäisessä blogikirjoituksessa arvostellaan sekä lainsäätäjiä että viranomaisia mietojen juomien mainontakiellon toteuttamisessa ja sosiaalisen median vahtimisessa.

”Saimaan Juomatehtaan teippaukset saavat siis jatkossakin ilostuttaa ja vihastuttaa paikallisten jakeluyrittäjien autojen kyljissä, mutta auta armias, jos auton kupeessa lukee Koff tai Lapin Kulta, teipit revitään alta aikayksikön ja sakkojen kera”, Laukkanen päivittelee.

Laukkanen on suivaantunut maan poukkoilevaan sekä rajoituksiin tähtäävään alkoholipolitiikkaan.

”Suomessa viranomaiset kieltävät Matti Nykäsen ja joulupukin pullojen etiketeistä sekä repivät oluiden mainosteipit autojen kyljistä. Samanaikaisesti verorahoilla maksettava tv-kanava näyttää, kuinka ampumahiihtotähdet särpivät saksalaista olutta palkintopallilla suu korviin asti vaahdossa. Eihän tässä ole tolkun häivää”, Laukkanen tuskailee.

Samalla yhtiö hieman ironisesti tuntee sääliä viranomaisparkoja kohtaan näiden tolkuttoman tehtävän edessä.

”Eipä olisi helppoa olla Arkadianmäen riemuorkesterin sorvaamaa lakia toteuttavien virkamiesten teryleenihousuissa. Niin mahdottoman ja älyttömän tehtävän edessä he ovat vahtiessaan olutrekkoja ja Facebookin keskustelupulinaa. Loppuun asti miettimättä jääneet lait luovat helposti kyttäysorganisaation”, blogissa todetaan.

Saimaan Juomatehtaan blogikirjoitus on luettavissa: www.saimaanjuomatehdas.fi/blogi


Lisätietoja antaa: 

Jussi Laukkanen, varatoimitusjohtaja
jussi.laukkanen@saimaanjuomatehdas.fi
puh. 050 491 4480

Saimaan Juomatehdas

Saimaan Juomatehdas on mikkeliläinen perheyritys, joka on perustettu vuonna 1995. Saimaan Juomatehdas vaalii Saimaan rannoille syvään juurtuneita vuosisataisia juomienvalmistuksen perinteitä. Saimaan Juomatehdas sijaitsee Mikkelissä Saimaan rannalla. Ensimmäisenä pienpanimona Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnusta kantava panimo tarjoaa ainutlaatuisia olutnautintoja oluen ystäville. Tarkkaan valituista, puhtaista, kotimaisista raaka-aineista syntyvät Marsalkka-tuoteperheen luomuoluet, maailman ainoa ortodoksiluostariolut Luostari, Kuulas-luomusiiderit sekä maailman ensimmäiset luomulonkerot, No.52 Organic Long Drinkit.

Vuonna 2014 Saimaan Juomatehtaan tuotannosta yli 90 prosenttia on luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettuja, EU:n luomumerkkiin oikeuttavia luomutuotteita.

One thought on “Tiedote: Valvira antoi luvan Saimaan Juomatehtaan väreihin teipatuille rekoille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *