Teerenpeli Notkea Nipa

Teerenpeli Notkea Nipa

Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Teerenpelin Notkea Nipa ei ole täysin uusi tuote, vaan sitä on ollut saatavilla viime vuoden puolella mm. panimon ravintoloissa. Itse en nyt äkkiseltään muistanut olinko aikaisemmin tätä maistanut, mutta se asia pitikin sitten korjata heittämällä pullosta korkki sivuun ja sisältö kohti lasia.

IPAt on tässä lähivuosien aikana uponneet suomalaisiin oluenystäviin vähintäänkin kiitettävästi. Itse olen niihin jo pitemmän aikaa ruvennut hieman jopa kyllästymään. Kyllähän hyvä IPA aina maistuu, mutta kun on paljon maistettavaa, niin sitä mielellään kokeilee muita tyylejä. Teerenpeliltä tuli joskus heidän panimoravintolassaan maistettua Kampin IPAa, jossa oli hyvää tekemistä. Oikein maistuva olut. Panimolta parasta antia tähän mennessä on ollut Mokkamatti, joka kuului tähän samaiseen settiin tasan vuosi sitten.

Mitäs hyviä Ipoja on tullut maistettua lähiaikoina?
Jos tässä pitää listata, niin lähtisin listaa purkamaan Ballast Pointin kaksikolla Sculpin IPA ja Big Eye IPA. Siinä oli loistava kaksikko ja siihen kolmanneksi voisi sanoa Dogfish Head 60 Minute IPAn, joka oli huikean hyvä IPA. 60’s Palaverissa tuli maistettua muutamia viikkoja sitten Iso-Kallan Sawo IPAa, joka on myös oikein pätevä tyylissään.

10 IPAa, jotka kannattaa maistaa:
(oluet ovat aakkosjärjestyksessä)

Sitten Notkean Nipan kimppuun.

Panimo: Teerenpeli

Maa: Suomi

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 6,6 %

Kantavierre: 13,8 %

Katkerot: 44,4 EBU

Väri: 17,1 EBC

Humalat: Galena, Pioneer ja Green Bullet

Maltaat: Pilsner ja Cara Red

Fiilikset:
Tiivis ja lyhyt vaahto, joka jää pitkäksi aikaa oluen pinnalle. Ärhäkästi vaahto tarttuu pitsin muodossa lasin reunoihin.  Hunajan värinen.

Tuoksultaan karamellimaltainen ja sitruksinen. Mitään yllättävää ei nouse esille, vaan toimivaa meininkiä.

Maussa karamelli ja sitrus kävelevät käsi kädessä. Loppuveto taittuu vähitellen sitruksisesta ruohoiseen suuntaan. Humalointia ei ole vedetty överiksi, vaan olut kaatuu kurkkuun  tarjoten tasapainoisen makusteluhetken.

Kyllä/Ehkä/Ei:
Ehkä voisi joskus maistaa uudestaan, mutta en usko sitä enää Alkosta hakevani.

Mistä: Ostettu Joensuun Prisman Alkosta

Tilanne: Iltaruokaa laittaessa tuli otettua maistoon.

Tyylissään: Tyylissään melko perus helppo. Hieman sellainen koululuokan hiljainen oppilas, joka ei paljon huutele, mutta suorittaa tehtävänsä mukisematta.  3/5

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 35/50

Kolme sanaa: Tasapainoinen perus IPA

One thought on “Teerenpeli Notkea Nipa

  1. Maistoin tämän hanasta viime vuonna ja tykkäsin paljon. Huhujen mukaan reseptiä on tuunattu "suomalaiseen makuun sopivammaksi", saa nähdä, lauantaina maistelen kaikki käsityöläisoluet porukassa.

    Mukava kuulla muuten, että muitakin väsyttää jatkuva IPA-tykitys 😀 RateBeerin mukaan reittaamistani oluista n. 12 % on IPAa ja about saman verran APAa, DIPAa ja BIPAa yhteensä. Nyt kiinnostaa enemmän taas belgialaiset ja saksalaiset tyylit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *