BrewDog This. Is. Lager.

BrewDog This. Is. Lager.

Eilen iltaisen saunareissun kaveriksi nappasin jääkaapista lagerin, joka oli itselläni vielä maistamatta. Kyseessä oli BrewDog This. Is. Lager. Suomalaiseen maitokauppamuottiin valettu Premium Lager, jossa humalointi on hoidettu Hallertauer Hersbruckerin ja  Saazin lisäksi Columbuksella. EBU:ja tälle oluella näyttäisi olevan nelisenkymmnentä ja se onkin hurja määrä verrattaessa esim Karhun kolmosesta löytyvään 14 EBU:un.

This. Is. Sauna.

Saunassa oli mittarin mukaan 70 astetta, joten eikun pullosta korkki auki ja suihkun kautta lauteille. Tarkennuksena, että siis minä kävin suihkussa eikä pullo. Siitä sitten lauteille ja ensimmäinen kulaus kurkusta alas. Columbuksen tarjoamat sitrushedelmäiset piirteet hyökkäävät esille melko vahvana ja siitä se melko nopeasti taittuu peruslagerin makuihin. Kevyen oloinen Vaalea Lager, jossa Columbuksella yritetty saada luonnetta tähän. Toteutus jää loppujen lopuksi melko tylsän oloiseksi. Ei se tee oluesta erikoista, jos siihen isketään joku jenkkihumala sekaan, vaikka on hyviäkin toteutuksia tullut vastaan.

This. Is. Lager.

Mallasta toivoisi enemmän esille, mutta jää jotenkin erittäin miedon oloiseksi. Mallasrunko tuntuu ohuelta, kuin riisipaperi. Kyllähän tätä yhden pullon juo, mutta ei pääse toiste kanssani saunaan tai muuallekaan. Kaupan hinta 3,40 € ja tuolla hinnalla saa lukuisia toimivampia lager/pilssejä, jotka myös lauteilla tarjoaa ainakin allekirjoittaneelle enemmän miellyttäviä hetkiä.

Tässä muutamat hyvät saunaoluet:

This. Is. Lager. In. Sauna.

3 thoughts on “BrewDog This. Is. Lager.

    1. Pari hörppyä pullon suusta lauteilla ja sitten loput lasiin kun kävin jäähyttelemässä. Jätin pisteyttämättä kun ei ollut täysin optimi nautiskelutilanne. Onhan se näin, että saunanlauteilla ei nouse kaikki aromit esille.

  1. Yleensä en itse juo olutta saunan lauteilla ollenkaan, koska se lämpiää ikävästi (vaikka toisaalta twitterissä ehdottamani portterin kokeileminen saunaoluena on vielä toteuttamatta).

    Toinen juttu on pullon suusta juominen vahvemmin humaloidulla oluella – kun aromeja ei tule läpi, korostuu katkerot ikävästi. Jostain syystä tölkit toimivat vähän paremmin, olut ehkä osuu eri kohtaan suuta. Tai esim Dead Pony Club tökkii vähän pullonsuusta, mutta Keisari 66 toimii tölkistä.

    Vaikka ei siinä, voisihan se toisaalta olla jännää maistaa jotain olutta ensimmäistä kertaa saunan lauteilla, mutta ehkä testaan tämän kuitenkin vielä perinteisin menetelmin, ostin tänään juuri pullollisen kun oli Sokoksen hyllyyn ilmestynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *