Paulaner Salvator

Paulaner Salvator

 Olutopas.info – Arvio

Doppelbock on tyyliltään sellainen olut, joka on itselleni sydäntä lähellä. Joku tässä tyylissä vaan tekee, että ne maistuu erittäin hyvältä. Tämä tyylilajinsa ensimmäinen edustaja Salvator on kuitenkin ollut sellainen mikä on jäänyt minulta maistamatta.

Alkon valikoimasta löytyy tällä hetkellä kaksi tyylin parasta edustajaa (minun mielipide) Ayinger Celebrator ja Weltenburger Kloster Asam Bock. Tämän lisäksi vaaleampi Doppelbock Stadin Panimolta eli Stadin Ultimator Vaalea Doppelbock. Nuo kolme kannattaa kokeilla jos ette vielä ole sitä tehnyt.

Panimo: Paulaner

Maa: Saksa

Tyyli: Doppelbock

Voltit: 7,9 %

Katkerot: 21,0 EBU

Kantavierre: 18,0 %

Väri: 49,0 EBC

Fiilikset:
Vaahto ei paljon jää hengailemaan. Kooltaan lähelle paria sormea ja häviää silmänräpäyksessä. Väritys punaruskean paikkeilla.

Tuoksultaan makean oloinen ja pehmeän paahteinen. Maltaisuutta melkoisesti.

Maultaan jatkaa tuoksun tuomaan makeaa linjaa. Siirappia ja leipäisää maltaisuutta. Alkoholi tunkee ikävästi itseään esille. Pähkinäinen.

Jää melkoiseksi pettymykseksi. Olisi rikollista ruveta puhumaan tästä oluesta samassa lauseessa Celebratorin ja Asam Bockin kanssa.

Kyllä/Ehkä/Ei: Ei! Makeus ja alkoholi tökkii tosi pahasti. Muutaman hörpyn jälkeen rupesi jo puistattamaan.

Mistä: Sain kaverilta. Kiitos Joel!

Tilanne: Juotu 10.1.2015. Lauantai-iltaa viettelen ja pitkästä aikaa samalla kirjoitan arviota suoraan blogiin, kun maistelen olutta.

Tyylissään: Vaikka onkin se alkuperäinen tyylilajinsa edustaja ja klassikko, niin minulle tämä on melkoisen kehno olut. 2/5

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 27/50

Kolme sanaa: Paljon parempiakin löytyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *