Dogfish Head 60 Minute IPA

Dogfish Head 60 Minute IPA

Vuosia kestänyt odotus palkitaan, kun vihdoin ja viimein lasiini kaatuu Dogfish Head Breweryn olut. Tämän panimon tuotteista olen haaveillut jo pitemmän aikaa ja kun niitä tuli muutama viikko sitten Saveur-Bieren -verkkokauppaa saataville, niin ostoskoriin heilahtivat välittömästi.

Tilasin Dogfish Headilta tämän nyt lasissani killuvan 60 Minute IPAn lisäksi myös 90 Minute Imperial IPAn, joten toinenkin herkku on tulossa arviointiin lähiaikoina. 60 Minute IPA on panimon lippulaivatuote ja tuotannossa ympäri vuoden. 60 Minute IPA on jatkuvasti humaloitu IPA, johon on lisätty humalia yli 60 kertaa ja sitä on keitetty yli 60 minuuttia. Sitten kun EBUja on 60, niin eipä tarvitse hirveästi miettiä, että mistä on nimi tullut.

Panimo: Dogfish Head Brewery

Maa: Yhdysvallat

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 6,0 %

Kantavierre: 5,2 %

Katkerot: 60,0 EBU

Humalat: Warrior, Amarillo ja ’Mystery Hop X’

Fiilikset:
Uljaasti vaahtoava kullanoranssi olut, jossa tuoksu on melko aromikkaan humala painotteinen. Maltaisuutta on reilusti, mutta myös sitruksinen humalointi tulee esille. Maultaan makean karamellisen maltainen, sitruksinen ja havumetsäinen. JenkkiIPAn elementit ovat kunnossa. Erittäin nautinnollinen olut aivan India Pale Alejen kärkipäästä. Humalointi ja maltaisuus tasapainoilee nätisti keskenään! Ei löydy mitään moitittavaa!

Panimon ruokasuositukset: Mausteiset ruoat, pesto, grillattu lohi, soijaruoat ja pizza

Pullotettu: 29.7.2014

Kyllä/Ehkä/Ei: Hell Yeah!!! Näitä vois juoda vaikka aina!

Mistä: Tilasin Saveur Bierestä

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 5/5
Yleisvaikutelma: 17/20
Yhteensä: 43/50

Kolme sanaa: Huippu hyvä IPA

”Good People Drink Good Beer”

4 thoughts on “Dogfish Head 60 Minute IPA

  1. Olisi kiinnostanut kuulla enemmän perusteluja, miksi tämä on parempi kuin muut IPAt. Sitrus, karamellimallas ja havumetsä kun löytyy aika monesta IPAsta. Lisäksi, millainen on 5/5 suutuntuma IPAssa?

    1. Eihän tässä IPAssa mitään normaalista poikkeavaa ollut, vaan hyvää IPAa alusta loppuun. Asiat kun on kunnossa, niin silloin tulee hyvää IPAa ja näyttäisi, että Dogfish Headilla homma toimii. Olisi varmaan tuoreempana vielä huikeampaa, mutta ei voi mitään.

      5/5 suutuntuma on minulle sitä että se oli suutuntumaltaan täydellinen IPA. Tasapainoinen, eikä tullut mitään sellaista esille että ois voinu antaa vähemmän.

  2. Tilaappa Jaska seuraavaksi briteistä oikeasti tuoretta IPAa vaikkapa Kerneliltä niin ei tällaiset puoli vuotta vanhat jenkki-ipat maistu enää miltään.

    1. Kernelin oluet ovat kyllä sellaisia joita pitää päästä maistamaan eli jossain vaiheessa pitää kyllä hommata!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *