Saimaan Tolkku Ale! – Olut Tolkullisemman Suomen puolesta!!!

Saimaan Tolkku Ale!

Yleistä: Nyt maistelussa olut, jota myytiin ensimmäinen 5000 litran erä, ennen kuin erä oli edes vielä valmis. Tämän jälkeen Saimaan Juomatehdas pisti olutta tulemaan vielä 10000 litraa, että varmasti kaikille halukkaille riittää! Kyseessä on siis Tolkku Käteen Olut, joka on valmistettu Tolkku Käteen Alkoholiverotuksessa –Facebook yhteisön toimesta. Tämä olut on tehty rahoittamaan yhteisön toimintaa, joka tähän asti on mennyt yhteisön perustajan omasta taskusta eli nyt jokaisen myydyn pullon tuotto menee Tolkku käteen kampanjointiin Tolkullisemman Suomen puolesta.

Tällä viikolla kirjoitin jutun Tolkku Käteen Alkoholiverotuksessa –yhteisöstä ja tästä oluesta.
Tässä on vielä linkki siihen juttuun:

Tolkku Käteen ja muita tolkullisia tarinoita!!!

Sitten onkin aika ruveta maistamaan, että onko kyseessä tolkuttoman hyvä olut vai mistä on kyse. Speksien perusteella osaakin jo katsoa, että tämä olut on tehty miellyttämään suurempaa joukkoa, mutta näin se tässä tilanteessa kuuluukin olla!

Panimo: Saimaan Juomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Tolkku Ale

Voltit: 4,7 %

Katkerot: 20 EBU

Väri: 14 EBC

Humalat: Amarillo, Cascade ja Columbus

Maltaat: Pale Ale, Pilsner ja Vehnä

Ulkonäkö: Oluen päälle muodostuu kahden sormen mittainen kuohkea ja pieni kuplainen vaahto. Tolkku on väriltään kirkas kullankeltainen ja nostaa reilusti kuplia oluen pintaan.

Tuoksu: Tuoksultaan hedelmäinen, ruohoinen ja hieman maltainen. Hieman sitruksisuutta on havaitattavissa ja hivenen taittuu tunkkaisen puolelle.

Maku: Maussa maltaisuus ottaa pääroolin. Maltaan vanavedessä tulee ruohoisuutta ja pieni annos hedelmiä. Melko paljon tuntuu samaisen panimon Golden Alelta, mutta tässä on reilummin mallasta. Sitrushedelmä on mietoa, mutta läsnä aivan makupaletin viimeisessä nurkkauksessa.

Tuomio: Kevyt ja helppo olut! Ei siinä ole mitään pahaa jos tekee helpon oluen. Tässä oluessa on idea, eikä tämä idea toteutuisi, jos kyseessä olisi ollut Extreme olut, joka uppoaisi ainoastaan muutamille harrastajille. Idean ympärille rakennettu olut, joka toimii tarkoituksessaan. Oli tässä oluessa Tolkkua!

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä tätä voisi kuvitella juovansa muulloinkin.

Mistä: Sain Saimaan Juomatehtaalta maistettavaksi. Tulee saataville ensi viikolla (vk. 47) maitokauppoihin ja ravintoloihin.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 33/50

Kolme sanaa: TOLKKU KÄTEEN OLUT

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *