Jaskan Oktoberfest-oluttesti 2014 – Gusswerk Oktoberguss Bavaria 1810

Gusswerk Oktoberguss Bavaria 1810

Olutopas.info – Arvio 

Tämän vuoden Jaskan Oktoberfest-oluttesti alkaa olla viimeistä olutta vaille valmis ja otetaan testiin koko Oktoberfest tarjonnan ainoa itävaltalainen festariolut. Brauhaus Gusswerk on vuonna 2006 Salzburgin lähettyville Hofiin perustettu Itävallan ensimmäinen luomupanimo. Tämäkin testissä oleva olut on myöskin luomutuote. Katsotaanpas kuinka itävaltalainen luomu Oktoberfestbier pärjää aikaisemmin maistetuille saksalaisille ja suomalaisille kilpailijoilleen.

Panimo: Brauhaus Gusswerk

Maa: Itavalta

Tyyli: Oktoberfest

Voltit: 5,7  %

Kantavierre: 12,7 %

Katkerot: 25,5 EBU

Väri: 23,5 EBC

Humalat: Hallertau ja Tettnanger

Maltaat: Pilsner-, münich- ja viennamaltaat

Juotavuus: maltilliset hiilihapot ja juoman pehmeys tekevät tästä helposti juotavan. Reilusti makua, mutta ei kuitenkaan estä nopeaa kiskomista.
4/5

Ruoka: Maltaisuus tanssii suussa makkaran kanssa.  Ruohoinen humalointi iskee sivusta vahvasti ja lisää syvyyttä makunautintoon. Täydellisyyttä  ruon kanssa.
5/5

Maku: leipäisän maltainen, pehmeä ja ruohoista humalointia.  Hiivainen. Epätyypillinen Oktoberfestolut
3/5

Kokonaisuus: Juotavuus, maku ja toimivuus ruoan kanssa on Oktoberfest oluiden kärkikastia. Toimii tosi hyvin, vaikka ei täysin tuo mieleen Oktoberfestin olutta. Mainion makuinen!
4/5

Pisteet yhteensä: 16/20

Tässä sitten oli tämän vuoden viimeinen testattava Oktoberfest olut! Olipa pitkä testi ja meni hieman yliajalle, mutta ei kai sillä mitään väliä ole. Seuraavassa blogijulkaisussa julkaisen voittajan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *