Kotioluet – Mommilan DIPA

Mommilan DIPA

Yleistä: Noin kolmisen viikkoa sitten saapui postin kautta paketti, jossa oli pullollinen Tupla IPAa. Tai oikeastaan piti saapua ja sitä ei näkynyt missään. Muutama päivä paketin saapumisen jälkeen löysin hyvällä säkällä lastenvaunujen päältä pakettikortin, joten pääsin lunastamaan pulloni.

Lähettäjänä oli hausjärveläinen kotiolutharrastaja Juha Nakari. Hän laittoi Twitterin kautta viestiä, että mihin osoitteeseen voisi pistää pullopostia. Olen kertaalleen tavannut Juhan ja se tapahtui 2013 Helsingin Suuret Oluet Pienet Panimot –tapahtumassa, jossa istuimme pitkät tovit keskustellen oluesta ja seurassamme oli myöskin blogikollegani Arde. Juha on enemmän brittibittereiden ystävä ja mielellään niitä sitten kotipanimollaankin valmistelee. Tähän Tupla IPAan hän pyysi konsultointi apua Juntusen Ardelta, joka on suuri Tupla Ipojen ystävä (Juhan sanoin ”famous Finnish hop-head)

Kaikki ketä kiinnostaa tutustua enemmän tämän oluen valmistukseen, niin kannattaa käydä katsomassa Juhan nettisivua:

Tavastland Brewing : Brew #74

Juha Nakarille tämä DIPA oli jo 74 oluterä, joten oluenpanosta on melkoisesti jo kokemusta. Juhan kotipanimon nimi on Mommilan Panimo ja oluet valmistuvat Speidelin Braumeisterillä. Tyylilaji on itselleni niitä suosikkejani, joten innoissaan rupesin sohraamaan pulloa auiki.

Panimo: Mommilan Panimo

Maa: Suomi

Tyyli: Double IPA

Voltit: 8,0 %

Kantavierre: 107,4

Katkerot: 129 EBU

Väri: 18 EBC

Humalat: Columbus, Chinook ja Cascade

Maltaat: Pale Ale, Crystal150. Munic2, Vehnä ja CaraRed

Ulkonäkö: Oluen päälle muodostuu erittäin pitkäkestoinen kuohkea kolmen sormen mittainen vaahto. Väriltään tämä olut on meripihkan punainen.

Tuoksu: Tuoksussa tuhtia hedelmää ja havumetsäisyyttä. Trooppista kypsää hedelmää. Tuoksu on mukavan pihkainen ja leipäisän maltainen. Loistavaa!

Maku: Maku on runsas hedelmänektarinen, jossa reilusti havuisuutta. Pihkaa ja humalointi on erittäin voimakasta. Makea ja mallaspohja on juurikin sopiva. Näinkin voimakkaasti humaloitu olut pysyy hyvin tasapainossa, eikä humalointi mene yli.

Tuomio: On se vaan taas kerran nostettava hattua, että kuinka hyviä oluita nämä jätkät valmistavat kotioloissa. Tämä Juhan valmistama DIPA on yksi parhaista suomalaisista Tupla Ipoista mitä olen maistanut. Tuoksu antoi jo sellaiset fiilikset, että heti piti päästä maistamaan ja se maku oli mahtavuutta. Loistavaa työtä Juha Nakarilta.

Kyllä/Ehkä/Ei: Tälle annetaan iso KYLLÄ!

Mistä: Mommilan Panimon Juha Nakari lähetti maistiaspullon ja suuret kiitokset Juhalle tästä pullosta.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 17/20
Yhteensä: 42/50

Kolme sanaa: Voimakkaasti humaloitu hedelmänektari

Muita arviota tästä oluesta:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *