BrewDog / Victory Brewing U-Boat

BrewDog / Victory Brewing U-Boat

Olutopas.info – Arvio 


Yleistä: Tämä toinen BrewDogin uutuus on sitten hieman tummempaa sorttia, kun edellinen Magic Stone Dog. Olut on nimeltään U-BOAT ja tässä mukana on ollut Victory Brewing Company. U-BOAT on 8,4 % Savuolut ja tarkemmin sanottuna Smoked Porter. Victory Brewing Company kuuluu näihin yhdysvaltalaisiin Craftbeer –skenen uranuurtajiin ja on valmistanut oluitaan vuodesta 1996 lähtien. Victory on yksi harvoja panimoita yhdysvalloissa, joka käyttää oluissaan kokonaisia humalan kukintoja, kun suurin osa hoitaa humaloinnin käyttäen pellettejä. Victory Brewing Companyn oluet ovat Suomessa melko harvinaisia, mutta olen päässyt kertaalleen maistamaan heidän Storm King Imperial Stoutia ja se oli kyllä loistava olut.

Nyt kuitenkin on arvionnissa tämä savuportteri. Tässä oluessa Victory Brewing Companyn perustaja Bill Covaleski ja BrewDogin panimomestarit Bowman (Head Brewer) ja Franz (Lead Brewer) suunnittelivat valmistavansa savuportterin, jossa yhdistyy savuinen tuoksu ja tasapainoinen maku. Katsotaanpas sitten kuinka jätkät on onnistuneet tässä oluessa.

Panimo: BrewDog & Victory Brewing Company (Pantu BrewDogin panimolla Skotlannissa)

Maa: Skotlanti & Yhdysvallat

Tyyli: Savuolut (Savuportteri)

Voltit:  8,4 %

Katkerot: 50,0 EBU

Humalat: Mittelfruh Galena

Maltaat: Extra pale Crystal Carafa Munich Chocolate Smoked

Twisti: Oluenpanossa käytetty savumallasta ja lagerhiivaa.

Ulkonäkö: Reilusti vaahtoava olut. Vaahto on hyvin pieni kuplainen ja väriltään ruskeahko. Olut on väriltään tumman ruskea.

Tuoksu: Tuoksu on siirappisen makea, savuinen ja suklainen. Lakritsiakin on seassa. Savu ja makeus herättävät hieman ristiriitaisia tunteita sieraimissani.

Maku: Maultaan jatkaa siirappista linjaa. Savua löytyy, mutta melko hennosti. Tummaa hedelmää, marjoja, suklaata ja kahvia, höystettynä lakulla.  Paljon löytyy makuja tästä oluesta.

Tuomio: Ei tämä ollut tällaiselle suurelle savuoluiden ystävälle mikään huippukokemus. Ihan kelpo Balttityylinen portteri pienellä savutwistillä, mutta täysiveriseksi savuolueksi en tätä noteeraisi. Siirappisuus antaa pientä takapakkia.

Kyllä/Ehkä/Ei: Savuolueksi sanoisin EI, mutta Balttiportteriksi voisin sanoa Kyllä.

Mistä: Olutravintola 60’s Palaver (Joensuu)

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50

Kolme sanaa: Siirappinen Balttiportteri savutwistillä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *