Berliner Kindl Weisse

Berliner Kindl Weisse

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Nyt arvioitavana on erittäin harvinaisen oluttyylin edustaja. Tyylilaji on Berliner Weisse ja tämä tyyli on peräisin Berliinin alueelta. Berliner Weisseja ei juurikaan ole saatavilla Berliinin ulkopuolella. Näiden kevyiden ja kirpeän happamien oluiden valmistuksessa on käytetty maitohappobakteereja. Yleisesti nämä oluet nautitaan maustamalla se, joko maratti- tai vadelmasiirapilla.

Ennen tätä Berliner Kidl Weissea olin maistanut BrewDogin Cherry Blitzin lisäksi ainoastaan yhtä tämän tyylilajin edustajaa, joten mielenkiintoa riitti ja happamat oluet ovat olleet itselleni suurta herkkua.

Panimo: Berliner Kindl Brauerei AG

Maa: Saksa

Tyyli: Berliner Weisse

Voltit: 3,0 %

Kantavierre: 7,5 %

Ulkonäkö: Oluen päälle ilmestyy erittäin vähäinen vaahto, joka häviää silmänräpäyksessä. Väriltään samean keltainen ja seassa lilluu valkoisia sattumia.

Tuoksu: Tuoksultaan hyvin valkoviinimäinen ja hapan. Hieman hedelmäinen ja kuivan oloinen.

Maku: Maultaan erittäin hapan ja vetää huulet rullalle. Valkoviinimäiset piirteet ja suuta kuivaava fiilis on koko nautiskelun ajan läsnä. Jää hieman kurkkuun polttelemaan. Makumaailma on muuten melko ohut, josta ei monia piirteitä tule esille. Happamuus tuo mieleen sitruunamehun.

Tuomio: Vaikka ei maultaan anna juuri muuta kuin happamuutta, niin jollain ihmeellisellä tavalla tykkään tästä. Erittäin positiivinen makukokemus ja näitä pitää päästä maistamaan uudestaan. Hieman sama juttu, kuin Cantillon Gueuze, jota kun maistoin, niin niitä vaan piti saada lisää.

Kyllä/Ehkä/Ei: Kyllä! Ensi kesäksi ostan näitä ja paljon!!!

Mistä: Tilasin Gourmondo.de –verkkokaupasta, jossa neljä Berliner Kindl –olutta maksoi 5 €.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 33/50

Kolme sanaa: kuivaa sitruunaista valkoviiniä

One thought on “Berliner Kindl Weisse

  1. Kiitos tästä. Join tänään tätä Berliinissä enkä tiennyt mitä join 😊. En tykkää ollenkaan oluesta, tätä sain alas muttei ollut makunautinto. Niin vähän maistui oluelle ettei oltu varmoja mitä se oikein oli. Vadelman makuista join.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *