Kansainvälinen IPA-päivä / #IPADAY 7.8.2014 – vinkkejä

Tänään on kansainvälinen IPA-päivä elikkäs kansainvälisesti sanottuna International #IPADAY.

Tämän kunniaksi itse rupesin kaappejani penkomaan, että löytyskö sieltä jonkinlaista IPAa. Olen aika hyvin saanut tuhottua hommaamani IPAt, joten tehtävä ei ollut helppo. Pienen etsiskelyn jälkeen sieltä löytyi saksalainen Tupla IPA CREW Republic 7:45 Escalation. En ole aikaisemmin tätä maistanut, joten pitääpä illalla ottaa maisteluun.

CREW Republic 7:45 Escalation

Jos vielä ei ole jääkaapissa viilenemässä minkäänlaista IPAa, niin tässä muutamia vinkkejä, joita kannattaa kokeilla. Nämä löytyvät joko maitokaupasta tai Alkon hyllystä:

Maitokauppa:

Founders All Day IPA
4,7 % yhdysvaltalainen Session IPA, joka on tällä hetkellä yksi parhaista maitokauppavahvuisia oluita ellei jopa paras. Tasapainoinen IPA, jossa pihkaista humalaa, havuja ja trooppisia hedelmiä. Karamellimallastakin on oikein mukavasti. 

Beer Hunter’s Mufloni IPA 4,5%
4,5 % porilaisen Panimoravintola Beer Hunter’sin valmistama Session IPA. Tässä oluessa on hinta-laatusuhde kunnossa ja tarjoaa reilua humalointia pienillä prosenteilla.

Oakham Citra
4,6 % brittien saarilta tuleva Session IPA on Citra –humalalla humaloitu greippinen ja aromaattinen olut. Raikas janojuoma.

Alko:

BrewDog Hardcore IPA
9,2 % skotlantilaisen BrewDogin valmistama Tupla IPA. Tämä olut kuuluu suosikkioluideni joukkoon ja makua riittää, vaikka muille jakaa. Greippinen, havuinen ja karamellimaltainen olut. Tästä ei voi kuin tykätä.

Arvioni HC IPAsta

Suomenlinnan Panimo Hoppe IPA
6,0 % Suomenlinnan Panimon valmistama IPA on hyvin brittityylinen IPA. Brittihumalien tuomaa puumaisuutta, toffeeta ja karamellimallasta. Oikein maistuva BrittiIPA.

Arvioni Hoppe IPAsta

BrewDog Punk Ipa
5,6 % skotlantilaisen BrewDogin valmistama IPA, joka on panimon ensimmäinen ja myydyin olut. Vaikka panimo ei ole hirveän vanha, niin voidaan puhua jo lähes klassikko oluesta. Havuja, sitrusta ja muitakin trooppisen suuntaisia hedelmiä. Varma tapaus!

Arvioni Punk IPAsta

Founders Centennial IPA
7,2 % yhdysvaltalainen IPA, joka on humaloitu Centennial -humalalla. Reilusti humaloitu, tasapainoinen ja raikas IPA. Erittäin hieno India Pale Ale!!!

Milläs juhlistatte IPA -päivää???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *