Helsinki SOPP2014 – Saimaan Juomatehtaan juomalista

Saimaan Juomatehtaan tiskiltä löytyy taas kerran laaja kattaus erilaisia juomia. Marsalkka perheessä on parikin uutta jäsentä Pils Luomu ja Juhlaolut Luomu. Näistä tuo Pils oli saatavilla jo Lahden SOPPissa, mutta tuosta Juhlaoluesta en ainakaan minä ole aikaisemmin kuullut. Marsalkka -oluiden lisäksi mukana on Ilkka Sysilän liivintaskupanimon Panimoravintola Bruuverin oluita, joiden seassa mm. HBF:ssä vuoden olueksi tänä vuonna valittu Django & Steven Pale Ale. Jos ei sitten oluet maistu tai haluaa vaihtelua, niin luomusiidereitä ja luomulonkeroita löytyy kumpaakin paria sorttia.

OLUET

Marsalkka Vaalea Luomu 4,6 %
Suodatettu kullankeltainen täysmallaslager, joka valloittaa pehmeällä raikkaudellaan. Oluen kevyen maltainen maku syntyy puhtaasta kotimaisesta luomuohrasta.

Marsalkka Vaalea Luomu 5,2 %

Suodatettu kullankeltainen täysmallaslager, jonka normaalia tukevampi humalointi tuo olueen ryhtiä ja runsaasti makua. Viipyvä ja puhdas jälkimaku viimeistelee tasapainoisen kokonaisuuden.

Marsalkka Vahva Luomu 8,2 %
Marsalkka Vaalea Luomu 8,2 % on suodatettu kuparinruskea täysmallaslager, jonka tavallista runsaampi alkoholipitoisuus tuo maukasta maltaisuutta ja hedelmäisyyttä.

Marsalkka Tumma Luomu 4,6%

Pähkinänruskea täysmallaslager, jonka suodattamattomuus tuo olueen samettista pehmeyttä. Hedelmäiset ja paahtuneet aromit viimeistelevät makunautinnon.

Marsalkka Luomuvehnä 4,6 %
Suodattamaton vehnäolut, joka hurmaa hedelmäisellä raikkaudellaan. Olut on valmistettu kotimaisilla pelloilla kasvaneista luomuohrasta ja –vehnästä.

Marsalkka Luomuvehnä 6 %
Suodattamaton vehnäolut, joka hurmaa hedelmäisellä raikkaudellaan. Runsas kermainen vaahto kruunaa Marsalkka Luomuvehnän oljenvaalean värin.


Marsalkka Golden Ale Luomu 4,6 %

Suodatettu pintahiivaolut, jonka tuoksussa ja maussa on samettinen maltaisuutta sekä trooppisia hedelmiä. Oluen tasapainoinen ja pehmeä maku syntyy luonnomukaisesti tuotetusta kotimaisesta Pale Ale -maltaasta.

Marsalkka Pils Luomu 4,6 %
Suodatettu kullankeltainen täysmallaslager, jonka normaalia tukevampi humalointi tuo olueen ryhtiä ja runsaasti makua.

Marsalkka Lemon Ice Luomu 4,6%
Kullankeltainen suodatettu luomulager, jonka sitruksinen aromi virkistää kesäisellä raikkaudellaan.

Marsalkka Luomukarpalo 4,6%
Kuparin punertava karpalolla maustettu luomulager..

Marsalkka Juhlaolut Luomu 4,6%
Hillitysti humaloitu kuparinpunainen suodatettu luomulager, jonka maussa on makeaa maltaisuutta ja samettista pehmeyttä.

Brewer’s Special India Pale Ale 4,7%

Tasapainoinen India Pale Ale jonka aromissa hedelmäisyyttä ja sitruksen aromeita. (First Gold, Admiral, Columbus, Chinook, Cascade) EBU 45, EBC 15

Brewer’s Special American Red Ale 4,7%
Syvän kuparin punanertava American Red Ale jonka maussa karamellin ja hedelmien aromeita. (Columbus, Chinook, Cascade, Amarillo) EBU 40, EBC 46

Luostari Dubbel 7,5%
Hillitty ja hienotunteinen Valamon Luostarin kanssa yhteistyössä valmistettu maailman ainoa ortodoksiluostariolut.

Django & Steven Pale Ale 5,2%
Vuoden olut 2014 (HBF). Hedelmäisen raikas makunautinto on humaloitu Columbukselta, Cascadella, Chinookilla. kv 13,5%, 45 IBU

Spelt IPA 7%
Jenkki- ja Brittihumaloitu speltistä ja ohramaltaasta valmistettu India Pale Ale (Columbus, Cascade, Chinook, Amarillo, First Gold)

Les Ardennes IPA 7%
Jenkki- ja Brittihumaloitu India Pale Ale (Columbus, Cascade, Chinook, Amarillo, First Gold)

Clarinet Marmalade IPA 7%
Jenkki- ja Brittihumaloitu India Pale Ale (Columbus, Cascade, Chinook, Amarillo, First Gold).
100 EBU, EBC 25

Smoke House Porter 8%
Täyteläisen savuinen ja kevyen suklainen Imperial Porter (Columbus, Cascade, Chinook, Amarillo).
100 EBU, EBC 120

SIIDERIT

Kuulas Luomuomena 4,7 %
Suodatettu kuiva luomusiideri, jonka tuoksussa ja maussa on tuoreen omenan puhtautta ja raikkautta. Vuoden siideri 2014 (HBF)

Kuulas Mesimarja Luomu 4,7 %
Suodatettu puolikuiva luomusiideri, joka valloittaa luontaisen marjaisalla aromillaan sekä lempeällä raikkaudellaan.

ORGANIC LONG DRINKS

No. 52 Organic Grape Long Drink 5,5 %
Aito suomalainen luomulonkero, joka valloittaa tuoreen hedelmäisellä raikkaudellaan. Sen aidon greippinen maku ja tuoksu syntyvät luonnonmukaisesti kasvatettujen greippien mehusta ilman säilöntäaineita.

No. 52 Organic Lemon Long Drink 4,7 %
Aito suomalainen luomulonkero, joka virkistää raikkaan sitruksisella maullaan. Sen aidon sitruksinen maku ja tuoksu syntyvät  luonnonmukaisesti kasvattetujen sitruunoiden ja greippien mehusta ilman säilöntäaineita.

One thought on “Helsinki SOPP2014 – Saimaan Juomatehtaan juomalista

  1. Pitkä ja monipuolinen lista! Tuleekohan noita loppupuolen spessuja koskaan toista erää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *