Parit palokkalaiset

Kesäloman toinen viikko on startattu ja tässä arviota viime viikonloppuna maistoon otetuista palokkalaista. Palokka on kaupunginosa Jyväskylässä ja nimi tulee sanasta ”palokki”, joka tarkoittaa kaskenpolton loppuvaihetta. Näitä Palokka – oluita on tullut ties monenlaisia ja tällä hetkellä ne valmistetaan myöskin Palokassa Panimo Hiisillä. Aikaisemmin en ole Palokka –sarjan oluita maistanut, mutta olen niistä lukenut ja huomannut, että jo ensimmäinen Palokka –olut villitsi koko Jyväskylän ja se hävisi oluthyllyistä hetkessä. Tämä ensimmäinen Palokka –olut oli Stadin Panimolla valmistettu.

Viime viikolla kävin kiertämässä suomalaisia pienpanimoita ja samalla reissulla pyörähdin myös Ruokapuoti Lumossa, josta ostin mukaani pari erilaista Palokka –olutta. Mukaani lähtivät Suvisavu ja Savu-Ukko. Näissä oluissa se yhdistävä tekijä on savu, joka kumpuaakin tästä perinteisestä kasken poltosta.  Olen täällä blogissani toitottanut moneen otteeseen olevani savuoluiden ystävä ,joten mielenkiinnolla näitä maistelemaan.

Hiisi Palokka Suvisavu

Kullankeltainen kirkas olut parin sormen mittaisella vaahdolla. Tuoksussa savukinkkua, maltaisuutta ja happamuutta. Maussa reilu annos saisonista tuttua happamuutta ja viljaa. Sitten iskee savuisuus, joka ei oikein toimi tässä paletissa. Oluen keveyskin latistaa fiilistä. Kuivahko. Saison saisonina ja savuolut savuoluena.

Pisteet: 29/50

Hiisi Palokka Savu-Ukko

Erittäin paljon vaahtoava olut, jossa väri kuparin ruskea. Tuoksultaan rukiinen ja turvesavuinen. Maussa reilut annokset ruista. Ruis ja savu toimii hyvin yhdessä ja luovat mukavia Suomi –fiiliksiä. Ihan ok sellainen kevyt savuinen olut. Savu on melko mietona tässä esillä ja sitä voisi jopa hieman olla enemmän. Tää oli kelpo olut.

Pisteet: 33/50

Mistä: Ostin nämä pullot Ruokapuoti Lumosta Raumalta.
Kannattaako: Savu-Ukkoa voin suositella maistettavaksi jos sitä jostain löytyy.  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *