Lahti SOPP2014 – Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan juomalista

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tulee Lahden Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumaan samanlaisella kattauksella, kun olivat Tampereella. Poikkeuksena on, että Kukko Ale on pudotettu listalta pois ja tilalle on tullut uutuusolut Mississippi Beer!!! Tämä kyseistä olutta on tehty pieni erä ja se tulee saataville ainoastaan valittuihin ravintoloihin tämän SOPPin lisäksi. Näiden listojen lopussa tarkempaa kuvausta tästä uutuudesta. Itse pääsin maistamaan tätä olutta käydessäni Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan panimolla ja näin parin hörpyn perusteella voin sanoa, että kyseessä on tosi maistuva olut. Yksi pullo löytyy jääkaapista ja laittelen mahdollisimman pian siitä arviota tulemaan!

HANATUOTTEET:

OLUET

LONKEROT

  • Laitilan Greippi Long Drink 5,5 %
  • Laitilan Brändy Long Drink 5,5 %

PULLOTUOTTEET:

TÖLKKITUOTTEET:

  • Kesä Drinkkilonkero 4,7 %
  • Into Limetti Lonkero 4,7 %

ALKOHOLITTOMAT JUOMAT:

  • Laitilan Pore Pöytävesi
  • Sitruunasooda sitruunalimonaadi
  • Rio Cola kolalimonaadi
  • La Rita Appelsiinilimonaadi

UUTUUS!!!

MISSISSIPPI BEER
Voltit: 5,0 % 
Tyyli: California Common
Väri: 20 EBC
Katkerot: 35 EBU
Kantavierre: 11,5 %
Maltaat: Pale ale, vaalea ja punainen karamelli
Humalat: Nugget, Cascade, Citra, Centennial, Simcoe

Panimon kirjoittama tuotekuvaus:
Mississippi Beer on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan ja mississippiläisen Yalobusha Brewing Companyn yhteistyönä kehitetty ja pantu runsasarominen suodattamaton höyryolut. Perinteinen höyryolut syntyy, kun pohjahiivaolut käytetään normaalia käymislämpötilaa korkeammassa lämpötilassa ja tällä metodilla olueen saadaan runsaasti hedelmäisyyttä. Mississippi Beer on kuivahumaloitu amerikkalaisilla sitruunan ja greipin soundeja antavilla humaloilla. Tämä runsaalla kädellä suoritettu loppukäsittely takaa oluen nauttijalle voimakkaan, raikkaan ja viipyilevän makunautinnon.

Mississippi Beer kehitettiin juhlistamaan Suomen arvostetuinta Blues-festivaalia, Rauma Bluesia, jossa Amos Harvey on toiminut monivuotisena Amerikan mantereen kontaktimiehenä. Ennen musiikin pariin siirtymistään Amos oli toiminut oluenpanijana jo pitkään ja koska oluiden maailma veti jälleen puoleensa, niin Amos päätti jättää musiikin vähemmälle ja siirtyi viime vuonna Yalobusha Brewing Companyn oluenpanijaksi. Yhteistyö Rauma Bluesin kanssa kuitenkin jatkuu myös tulevaisuudessa.

Laitilan panoksen Mississippi Beerin toteutukseen on tuonut oluenpanija Juha Kylä-Kaila. Kehitystyö aloitettiin välittömästi vuoden 2013 Rauma Bluesien jälkeen ja lopputulos on ensimmäistä kertaa maistettavissa vuoden 2014 Rauma Bluesin kynnyksellä.

Suositellaan tarjoiltavaksi +5 – +7 °C.

Mississippi Beer testissä panimolla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *