Kotioluet – Donut Island Brewing My Lucky Number 13

Donut Island Brewing My Lucky Number 13

Yleistä: Olen muutamaan otteeseen lueskellut kotipanimosta nimeltä Donut Island Brewing. Mielenkiintoisia juttuja ja tältä panimolta oli myös olut saatavilla helsinkiläisessä olutravintolassa nimeltä Black Door. Olin viime viikolla pienpanimokierroksellani ja sain viestin Donut Island Brewingin Mika Oksaselta. Hän sanoi, että tuu käymään kylässä jos olet Helsingin suunnilla. Olin viestin saanti hetkellä matkalla Rekolan Panimolta kohti Vakka-Suomen Panimoa, joten siirsimme tapaamista muutamalla päivällä. Samaisen viikon sunnuntaina pääsin sitten pikaisesti kyläilemään tässä erittäin persoonallisessa kotipanimossa. Hauska mesta ja rento meininki eli homma toimi, niin kuin pitää. Mika antoi minulle neljä olutta maisteluun ja tässä on arviota siitä ensimmäisestä.

Oluen nimi on My Lucky Number 13 ja kyseessä näyttäisi olevan tämän kotipanimon 13. olut. Tyyliltään Black IPA ja prosentteja 7. Katsotaanpas kuinka tämä BIPA toimii. Lähiaikoina tästä kotipanimosta tulee myös tarkempaa artikkelia.

Panimo: Donut Island Brewing

Maa: Suomi

Tyyli: Black IPA

Voltit: 7,0 %

Katkerot: 70 EBU

Humalat: Humalina Mosaic ja Summit. Kuivahumalina Summit ja Cascade.

Ulkonäkö: Reilusti vaahtoava pikimusta olut. Vaahto on erittäin kuohkeaa ja kestää pitkään oluen pinnalla. Jättää myös reilusti pitsiä lasin reunoille.

Tuoksu: Tuoksu on paahteinen ja hieman turvesavuinen. Taustalla pari siivua sitruunaa. Lupailee nautinnollista olutnautintoa.

Maku: Maultaan voimakkaan paahteinen, kuivahko ja hivenen savuinen. Jälkimaussa turkinpippuri –karkkia (uutta minulle). Reilun oloinen humalointi on juuri mallikkaasti toteutettu. Panostettu aromi –puolelle, niin kuin Donut Islandin Mika sanoikin, että hän tykkää tehdä mieluummin aromipainotteisia oluita ja jättää katkeropläjäyksekset muille.

Tuomio: Tässä oluessa vaahto oli yksi kestävimpiä mitä olen pitkään aikaan tavannut. Paahteisuutta löytyi reilusti ja tämä vaikutti jopa hieman enemmän sellaista voimakkaasti humaloitua Stoutia,  kuin Black IPAa mutta pääasia että maistuu. Kokonaisuutena tämä olut tarjosi aromikkaan paketin, josta ei juurikaan puuttunut mitään. Kyllähän tämä menee parhaiden maistamieni Black IPojen joukkoon. Hienoa työtä Donut Island Brewing. Mielenkiinnolla kohti muita pulloja.

Mistä: Sain tämän oluen käydessäni pikaisella vierailulla itse panimolla.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50

Kolme sanaa: Aromikas paahteinen BIPA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *