Tampere SOPP2014 – Panimoravintola Plevnan juomalista

Tampere 22.-24.5.2014

Tampereen Suuret Oluet Pienet Panimot –festivaali alkaa 22.5.2014 eli jo parin päivän päästä. Kolme päiväisen olutfestivaalin tarkoituksena on tarjota oluenystäville suuri kattaus pienpanimojuomia ja niihin sopivia ruokia. Tapahtumapaikkana toimii keskustori ja sieltä onkin aidattu 2500 neliömetrin kokoinen anniskelualue oluenystäviä varten. Iltaohjelmasta vastaavat:

  • To: Ants In The Pants
  • Pe: Samae Koskinen
  • La: Heikki Silvennoinen & The Rest

Minulla on ollut tapana julkaista näitä panimoiden juomalistoja ja pistetäänpäs ensimmäinen Tampereen lista julki. Mikäs sen parempi panimo aloittaa listojen julkaisua, kuin iskeä näkyville tamperelaisen Panimoravintola Plevnan –juomalista. Listalla on paljon hyviksi todettuja vanhoja tuttuja, mutta mukana on myös yksi täysin uusi olut nimeltään Seelanti NPA. Itse en valitettavasti pääse Tampereen SOPPiin, mutta te kaikki varmasti voitte maistaa parit oluet minunkin puolestani. Alla olevat olutkuvaelmat ovat panimon kirjoittamia.

PLEVNAN VAALEA LUOMU PILS 4,7 %
Saksalaistyylistä käyttöolutta, joka on sovitettu suomalaiseen makuun. Hallertau-humalan aromi ja kurinalainen katkeruus tukevat suomalaisen luomumaltaan jaloa maltaisuutta.

AMARILLO WEIZEN 5 %
Kausituote! Amarillo- humaloitu kesäisen raikas vaalea vehnäolut.

SAVUOLUT JAMES 5,2 %
Aavistuksen paahtunut, tervamainen, täyteläinen tumma savuolut. Jälkimaussa sopiva katkeroiden puraisu.

SIPERIA IMPERIAL STOUT 8 %

Erittäin katkera, mutta kuitenkin juotava voimakas Imperial Stout. Tyypilliseen tervamaiseen makuun yhdistyy ”palanutta” hedelmäisyyttä ja lämmittävää alkoholia.

PANIMOSIMA 5 %
Hunajasta, sokerista ja humaloista käymisen avulla valmistettu perinnejuoma. Aidot raaka-aineet ovat hunaja, fariini- ja hedelmäsokeri, sitruuna ja humala, joka antaa kivan puraisun jälkimauksi.

PLEVNAN PUOLIKUIVA OMENASIIDERI 4,5 %
Raikkaan omenainen Tampereen ainoa aito omenasiideri keitetään panimon pannuissa.

SMÖRRE RUIS I.P.A 5,9 %
Jenkkityylinen I.P.A oluessa on käytetty viittä eri humalalajiketta. Rapsakkaan humaloinnin pyöristää vahva maalspohja. Tuoksussa ja maussa makeahko ruis.

TÄHTI IV 5,2 %

Vaalean lager-oluen maku on raikkaan täyteläinen, humalan kirpeys peittyy maltaan pehmeään pyöreyteen.

SEVERIN EXTRA I.P.A 5,9 %
Jenkkityylinen Indian Pale Ale. Todella terävästi humaloitu pintahiivaolut, panimomestarimme oma suosikki!

SEELANTI  NPA 4,7 % (UUTUUS!!!)
Plevnan uusin ale – olut on keskioluen vahvuinen aavistuksen punertava raikas NPA ( New Zealand Pale Ale ). Seelanti on humaloitu Uusi-Seelantilaisella Motueka humalalla, joka antaa oluelle karviasmarjamaisen aromin & greipin tuoksua. Nimensä olut on saanut Finlaysonin alueella sijaitsevan Seelanti rakennuksen mukaan.

Seelanti niminen kutomarakennus valmistui 1865, aikoinaan sai nimensä ajankohtaisista puheenaiheista.  Rakennusaikana Uudessa Seelannissa alkuperäiskansat sotivat englantilaisia siirtolaisia vastaan. Tehdas paloi 1869 ja toistamiseen 1870. Vuonna 1927 rakennettiin uudelleen ja korotettiin 4 kerroksiseksi. Rakennuksen harjakatto tuhoutui talvisodassa ja muutettiin tasakatoksi. Alkuperäisestä tehtaasta on jäljellä lähinnä eteläjulkisivu ja länsipääty. Nykyään Seelanti on Tampereen kaupungin omistuksessa ja siinä toimii TAMK:in Taiteen ja viestinnän osasto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *