Jaskan pikaiset – Iso-Kallan Savo Dark Lager

Iso-Kallan Savo Dark Lager

Olutopas.info – Arvio 

Pohjois-Savossa sijaitseva Iso-Kallan Panimo aloitteli toimintansa viime vuoden loppupuolella ja valikoimaan tuli heti alkuun kolme tuotetta. Tämän jälkeen valikoima on ehtinyt jo laajenemaan India Pale Alella ja nyt vähitellen rupeaa olutravintoloista löytymään myöskin Saison. IPAa olen kertaalleen maistanut ja oikein tyylipuhdas ja maistuva olut. Saison on vielä maistamatta, mutta se tilanne pitää korjata mahdollisimman pikaisesti ja pistää hieman tarkempaa arviota tänne bloginkin puolelle.


Nyt kuitenkin arvioinnissa yksi näistä kolmesta ensimmäisestä oluesta eli Savo Dark Lager. Tämä Tumma Lager on aromihumaloitu Saaz – humalalla.

Nelisenttinen vaahto koristaa punaruskean oluen pintaa. Tuoksussa mukana pientä paahteisuutta, hieman makeutta, hedelmää ja hiven marjaisuutta. Maultaan leipäisä, paahteisuutta ja makeahko. Lopussa tulee yrttisyyttä esille. Oikein maistuva Tumma Lager, joka toimii varmasti hyvin myöskin ruokajuomana.

Mistä: Arvioinnissa olleen oluen sain panimolta. Löytyy aika hyvin Kuopion alueelta ja Joensuussa sitä on 60’s Palaverin hyllyssä.
Kannattaako: Kyllä kannattaa maistaa. Hyvä suomalainen tumma lager.
Pisteet: 31/50 
Muiden arvioita:

Jaskan suomalaiset pienpanimot tutuksi – Iso-Kallan Panimo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *