Beer Hunter’s Mufloni Muflonator

Beer Hunter’s Mufloni Muflonator

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Alkon valikoimiin saapui hetken aikaa sitten porilaisen Panimoravintola Beer Hunter’sin ATOR- päätteinen olut. ATOR- pääte on ominaista juuri Doppelbock –tyylisille oluille ja sitähän tyylilajia tämä porilainenkin edustaa. Muflonator on järjestyksessään toinen kyseisen panimon omalla reseptillä valmistettu olut ja sitä on valmistettu syksystä 1998 lähtien. Beer Hunter’sin panimomestari Mika Heikkiselle tämä hänen sanojensa mukaan yksi niistä oluista mikä on lähimpänä sydäntä. Soittelin Mikalle muutama viikko sitten ja hän kertoi tästä oluesta tarinan:

”Joka kerta kun olemme keittäneet Muflonatorin, niin on tullut sen vuoden ensilumi. Tämä perinne jatkui viime vuoteen asti, jolloin ei meinannut tulla lunta ollenkaan.”

Siitä ei ole montakaan viikkoa, kun ensimmäisen kerran maistoin tämän oluen. Paikkana oli Helsingissä Oluthuone Kaisla ja tämä olut majaili siellä hanassa. Silloin tämä olut kertoi, että kyseessä on laadukkaasti valmistettu Doppelbock, jossa ei ole mitään turhia kikkailuja käytetty. Nykytrendi on vähän vastaan tällaisia oluttyylejä, joissa on mukana vanhat perinteet. Nykyisin tulee yhä enemmän ja enemmän oluita, joissa käytetään mahdollisimman paljon humalointia ja jos jonkinlaista marjaa yms. mausteena. Ne on aivan ok ja saa tehdä, mutta mielestäni tällaisten oluttyylien, kuten Doppelbock niin arvostus on laskenut hurjasti. Doppelbock on itselleni sellainen tyylilaji, josta tykkään älyttömän paljon. Sieltä löytyy huippuolut kaksikko Ayinger Celebrator ja Weltenburger Asam Bock. Vaaleiden Doppelbockien puolella mm. Stadin Panimon Ultimator on erittäin maistuva olut.

Perinteet kunniaan ja Doppelbockkia lasiin. Kippis!

Muflonator makkaranpaistossa!

Panimo: Panimoravintola Beer Hunter’s

Maa: Suomi

Tyyli: Doppelbock

Voltit: 6,5 %

Humalat: Perle ja Hallertauer Mitterfrüh

Maltaat: Pils, Vienna, Münich, Caraplus150 ja Black

Ulkonäkö: Tumman oluen pintaa koristaa mukavan kokoinen ruskean beige vaahto. Väriltään Muflonator on tumman ruskea, jopa lähes musta.

Tuoksu: Tuoksussa nenää hivelee maltaisuus, paahteisuus ja suklaa. Tummia hedelmiäkin on heitelty Muflonatorin tuoksuun mukaan.

Maku: Maku on kevyen paahteinen ja suklainen. Reilut annokset tummahkoa mallasta löytyy. Makean oloinen ja leipäisä. Humalan katkerot tuntuvat, mutta vain hieman.

Tuomio: Oikein mallikelpoinen suoritus Beer Hunter’silta. Ei yllä Celebratorin ja Asam Bockin huikeuteen, mutta siltikin mainio olut.

Ostanko jatkossa: Kyllä tulen ostamaan jatkossakin. Harmittavasti Alkon valikoimasta poistui yksi valikoiman parhaista oluista elikkäs Ayingerin Celebrator, mutta minkäs teet. Muflonatoria suruun!

Mistä: Löytyy Alkon valikoimasta.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50

Kolme sanaa: Mallikelpoinen Doppelbock Porista

Muflonator ja Kolin kauniit maisemat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *