Jaskan pikaiset – Ørbæk Påskebryg

Ørbæk Påskebryg

Olutopas.info – Arvio 


Pääsiäinen  vuodelle 2014 alkaa olla vähitellen taputeltu, mutta hei mullahan on yksi Alkon valikoiman pääsiäisolut vielä maistamatta. Kyseinen olut on tanskalainen Ørbæk Påskebryg, joka on tyyliltään Dunkler Bock. Tästä tyylilajista itselleni nousee pari mainitsemisen arvoista olutta. Ensimmäinen on suomalainen Vakka-Suomen Prykmestar Schwarzbock ja toinen on tsekkiläinen Master Tmavý 18°. Tämä nyt maistelussa oleva olut on ollut aikaisemminkin Alkon valikoimassa, mutta nyt itselläni ensimmäistä kertaa maistelussa.

Punaruskea olut, jonka päältä vaahto karkailee melkoisella vauhdilla, jättäen pienen hunnun oluen pintaan. Tuoksusta tulee esille paahteisuutta ja mausteisuutta. Maultaan makean maltainen, paahteinen ja marjaisa. Makeus on omaan makuuni aivan liian paljon esillä, vaikka mausteet yrittävätkin sitä hieman taittaa. Häiritsevää alkoholia tuntuu, sekä tuoksussa että myöskin maussa. En kyllä voi sanoa, että tykkäisin tästä. Makeus ja alkoholi tökkivät, eikä tästä itselleni löydy nautittavia elementtejä. Plussaa kuitenkin siitä, että kyseessä on luomutuote.

Makuvivahteet menevät väistämättä Belgian suuntaan. Juuri makeus ja saman tyylinen mausteiden käyttö viittaavat erittäin paljon Belgityylisiin Aleihin.

Mistä: Alkon pääsiäisolutvalikoimasta tuli poimittua talteen.
Kannattaako: Itse en tykännyt, mutta jos tykkää reilusta makeudesta, niin ei kun kokeilemaan.
Pisteet: 29/50 


Muiden arvioita:

Luomusta plussaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *