Alkon käsityöläisoluet 2014 – Beer Hunter’s Mufloni Keripukki

Beer Hunter’s Mufloni Keripukki

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Maanantaina kävin hakemassa koko käsityöläisolut setin jääkaappiini odottelemaan nautiskeluhetkiä ja tiistaina aloitinkin Jaskan käsityöläisolutpelin. Ensimmäisenä piposta nousi lappu, jossa luki Mufloni Keripukki.

Beer Hunter’sin Mufloni Keripukin valmistuksessa on käytetty valkosuklaata ja kookosta. Itse en ole ikinä tykännyt syödä valkosuklaata, joten nyt pääsen kokeilemaan kuinka se toimii juodessa. Otetaanpas kuitenkin testiin ja katsotaan miltä maistuu porilaisten keripukki.

Panimo: Panimoravintola Beer Hunter’s

Maa: Suomi

Tyyli: Aromisoitu olut (Stout)

Voltit: 7,0 %

Kantavierre: 17,3 %

Katkerot: 43,0 EBU

Väri: 223,0 EBC

Humalat:
Columbus

Maltaat: Ohramallas ja vehnä

Ulkonäkö: Melko lyhyt vaahto muodostuu täysin mustan oluen pinnalle.

Tuoksu: Tuoksusta tulee esille voimakas paahteisuus ja pieni savuisuus. Suklaa antaa tuoksulle mukavasti pehmeyttä ja kookos omaperäisyyttä.

Maku: Maussa aluksi iskee vahva paahteisuus, joka nopeasti muuttuu pehmeäksi suklaiseksi nautinnoksi. Jälkimaussa tulee esille kookosmaito. Kookosmaito jää kitalakeen samalla tavalla, kuin sitä joisi ihan naturel. Katkeroita on oikein kelpo määrä ja ne tasapainoilevat suussa kookoksen kanssa. Makuun mahtuu myös sitä tuoksussakin esiin tullutta savua.

Tuomio: Nautinnollinen olutkokemus, jossa melko laaja skaala erilaisia toisista poikkeavia aromeja. Aluksi jännitti tuo valkosuklaa, koska en tykkää ollenkaan valkosuklaasta. Maussa tuli esille suklaa, mutta en sitä juurikaan osaa tunnistaa valkosuklaaksi. Beer Hunter’sin suuntaan taas isoa peukkuja. Taas kerran loistavaa työtä!

Ostanko jatkossa:  Saa nähdä tuleeko vielä ostettua uudelleen.

Mistä: Alkon käsityöläisolutvalikoimasta ja saatavilla rajoitetun ajan.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50

Kolme sanaa: Mukavasti erilainen Stout

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *