Laitilan Kievari Humalainen

Laitilan Kievari Humalainen

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kievari – sarjan maitokauppavahvuinen Humalainen on ollut itselläni useamman kerran maistelussa siitä lähtien, kun kyseinen olut saapui maitokauppojen valikoimiin vuonna 2009. Humalainen on voimakkaasti humaloitu olut ja siitä löytyykin katkeroita 61 EBUn verran. Humalointi on hoidettu brittihumalilla Fuggles, Bramling Cross, East Kent Golding ja First Gold. Tämän lisäksi kaveriksi on heitetty vielä saksalaista Magnum – humalaa. Kuivahumalointi on suoritettu First Goldilla.

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Tyyli: India Pale Ale (Panimon kuvaus ”Pohjolan Bitter”)

Voltit: 4,5 %

Kantavierre: 11,0 %

Katkerot: 61,0 EBU

Väri: 25,0 EBC

Humalat: Magnum, Fuggles, Bramling Cross, East Kent Golding. Kuivahumalointi: First Gold

Maltaat: Pale, Cara Pale ja Munich

Ulkonäkö: Oluen päälle muodostuu parin sormen mittainen valkoinen vaahto. Väriltään kullankeltainen ja kirkas.

Tuoksu: Tuoksusta tulee esille voimakas rapsakka tuore humalointi. Puumainen, ruohoinen ja sitrushedelmäinen (greippi). 

Maku: Voimakas humalointi iskee välittömästi. Greippinen ja ruohoinen. Toffeinen maltaisuus jää humaloinnin jalkoihin, mutta eipä juuri haittaa. Pientä tunkkaisuutta on myös havaittavissa. Jälkimaku hieman vetinen.

Tuomio: Maitokauppojen ehdotonta parhaimmistoa. Tuoreeltaan nautittuna oikein mainio olut. Toimii saunaoluena ja tulisen ruoan kaverina. Humalan nälkään.

Ostanko jatkossa: Tulee ostettua jatkossakin.

Mistä: Arvionnissa ollut pullo saatu panimolta. Löytyy erittäin laajalla säteellä maitokaupoista, joista tulee yleensä ostettua tölkissä, kun näitä pulloja ei ainakaan meiltä päin löydy hirveästi.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 34/50

Kolme sanaa: Maitokaupasta humalan nälkään

”tölkki humalainen”

2 thoughts on “Laitilan Kievari Humalainen

  1. En pidä Laitilan oluista enkä brittityylisistä India Pale Aleista, joten tuskin jää paljon arvailtavaa mielipiteestäni tästä oluesta. Maitokaupassa iskevään humalannälkään Keisari 66, kiitos. 🙂

    1. Itse olen enemmän jenkki Ipojen ystävä ja muutenkin jenkkihumaloidut oluet ovat makuuni. Keisari 66 on maitokauppojen ykkönen ja ostetuin olut itselleni. Tämä Humalainen britti humalan nälkään ja siihen oikein mainio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *