Jaskan pikaiset – Tennent’s Extra Strong Lager

Tennent’s Extra Strong Lager

Olutopas.info – Arvio 

Monesti tulee ihmeteltyä suuresti näitä Alkon valikoimiin saapuvia oluita. Tämä skotlantilainen 9,3 prosenttinen laakeri kuuluu juurikin näihin suurta ihmetystä herättäneisiin juomiin. Ajattelin ensin, että tämä se kyllä tulee jäämään omalta osaltani Alkon hyllyyn, mutta lopulta se tuli sitten hölmönä ostettua. Alkon myyjä tuli kyselemään, että voisiko auttaa ja sitten suositteli tätä Tennentsiä mukavan pehmeänä oluena, jossa voimakas alkoholi ei tunnu. No tuota kommenttia en uskonut hetkeäkään, mutta otin tämän kommentin haasteena ja pullo lähti mukaan. Pullo oli muutaman viikon jääkaapissa, kun ei ollut sellaista hinkua tätä maistelemaan. Ennakkoluulot mäkeen ja pullo auki.

Oranssinkeltaisen oluen päälle muodostui nelisen senttiä nopeasti häviävää vaahtoa. Korkin auetessa ilmoille tulee jo sellainen haju, että mielessäni ajattelin VOI V****!!! mitä menin tekemään. No tuoksu on tunkkainen, erittäin makean maltainen, hieman ruohoinen ja alkoholi potkii vahvasti. Tuoksu on kaikin puolin melko epämiellyttävä. Maultaan juuri sellainen, kun osasi odottaa mutta ei halunnut odottaa. Suuta poltellen tämä viinalager kaatuu kurkkuun. Makean maltainen ja viljainen. Hiilihappoja melko reilusti ja ruohoista humalaa löytyy jonkin verran. Oikeasti yritin löytää tästä jotain positiivista, mutta jo kahden hörpyn jälkeen oli, että onks tää pakko juoda loppuun.

Tästä herää vain yksi kysymys ja se on: Alko mitä vittua???

Mistä: Alkon valikoimassa
Kannattaako: EI TODELLAKAAN KANNATA! Tämän vuoden iljettävin olutkokemus ja muilla juomilla on tekemistä, että pääsevät samaan.
Pisteet: 17/50

Muiden arvioita:

4 thoughts on “Jaskan pikaiset – Tennent’s Extra Strong Lager

  1. Ja mulla on toinen pullo jääkaapissa. Eli en avaa. Tarjoan sen jollekin vieraalle, josta pitäisi päästä nopeasti eroon. Kiitos tästä vinkistä Jage.

    1. Kyllä minä uskon, että tämä varmasti uppoaa monellekkin suomalaiselle, koska esim. Olvin TuplaPukki ja Karhun Tosi Vahva olivat Alkon viime vuoden kolmanneksi ja neljänneksi myydyimmät oluet. Yhteensä näitä kahta viinalageria upposi kansaamme sellaiset 1,7 miljoonaa litraa, joten tämä Tennent's uppoaa kyllä varmasti monelle. Se että miksi uppoaa, niin en ymmärrä enkä haluakkaan…

  2. Mutta onko tämä mielestäsi vielä pahempaa kuin nuo äsken mainitut?

    1. Siitä on niin pitkä aika, etten enää muista miltä tuo kolmikko maistuu. Mutta sen minkä muistan niin kyllä tämä Tennent's menee hieman edelle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *