Jaskan Pikaiset – Kanizsai Sör

Kanizsai Sör

Eilisenä saunaoluena oli tälläistä unkarilaista peruslageria, jossa huimat 3 % alkomahoolia. Isäukko toi tämän kyseisen purkin tuliaisina Unkarin reissultaan. Tämä olut on SAB Milleriin kuuluvan Dreher Breweryn valmistama. Dreherin oluita on tullut maistettua jokuisia muutaman vuoden takaisella Budapestin reissulla ja ainakin Dreher Bak oli oikein mainio olut. Muut olivatkin sitten melko perussettiä.

Tämä Kanizsai Sör lähti tölkissä saunaan mukaan ja siinä sitten löylyissä siemailin muutaman kulauksen olutta, josta tuli pääasiassa mieleen vichyvesi, jossa hieman mallasta. Metallisuutta melkoisesti, mutta vetisyyshän tässä oli se ”juttu”. Saunan jälkeen loput oluet lasiin ja eipä siihen juurikaan tullut paljoa lisättävää. Erittäin hiilihappoinen olut, joka varmasti uppoisi helteisenä kesäpäivänä raskaan puusavotan lomassa janojuomana, jos ei olisi makuaistia. Muuten jättäkäämme tämä sinne unkarilaisten juotavaksi.

Mistä: Unkarista isäukon tuliaisena
Kannattaako: Jos sulla ei ole makuaistia ja haluat janojuoman, niin tämä toimii siihen. Varmasti maksaa Unkarissa vähemmän, kuin vesi.
Pisteet: En ees viitsi pisteyttää.

6 thoughts on “Jaskan Pikaiset – Kanizsai Sör

  1. Vissykaljaa. Nuorena tuli lantrattua oman isän valmistamaa kiljua vissyvedellä, joten sen verran kehitystä on tullut, että toin pojalle valmiiksi lantrattua vissykaljaa.

    1. Kyllä tuo Sven Tuuva menee vielä edelle. Tää Unkarin vissy on vieläkin vetisempi, kuin Iisalmen Sven! Tuuvassa on tuohon nähen vieläpä jotain makua

  2. Mitäs tykkäät Lidlin ygösestä? Voisit joskus pistää ykköset rinnakkain.
    Ja vaikka vähän avata, että mihin ykkösen prosentit perustuu. Veroluokat on poistuneet 1995, mutta verotetaanko eri vahvuisia oluita silti eri tavalla.

    1. En muista oonko ees maistanut tuota Lidlin ygöstä. Pitää jossain vaiheessa iskeä ykköset rinnakkain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *