Jouluolut 2013 – Gouden Carolus Christmas

Gouden Carolus Christmas

Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Viime vuoden paras jouluolut oli Urbockin lisäksi Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Rood ja tänä vuonna Het Anker –panimolta on Alkon jouluvalikoimaan tullut Gouden Carolus Christmas. Odotukset ovat tätä olutta kohtaan nostettu erittäin korkealle, joten lunastaako Joulu GC nämä korkeat odotukset?

Tämä jouluinen Belgityylinen Vahva Ale on maustettu mm. korianterilla, aniksella, lakritsilla, pomeranssinkuorella ja kamomillalla, joten erilaisia mausteita on melko reilusti.

Tässä vielä viime vuoden parhaan jouluoluen eli GC Roodin arvio

Panimo: Het Anker

Maa:
Belgia

Tyyli: Belgityylinen vahva ale

Voltit:
10,5 %

Kantavierre: 21,9 %

Katkerot: 15,0 EBU

Väri: 75,5 EBC

Humalat: Challenger ja Magnum

Mausteet: Korianteri, anis, lakritsi, pomeranssinkuori ja kamomilla

Ulkonäkö: Joulu GC muodostaa päälleen parin sentin mittaisen vaahdon. Vaahdosta eka sentti häviää lähes heti, mutta loput vaahdosta ja pieni pitsi pitävät pintansa oluen päällä loputtomiin. Väriltään tummanruskea, jossa hivenen punertavaa sävyä.

Tuoksu: Tuoksussa ensimmäisenä tulee esille anis. Sitten alkaa tulla belgihiivaa, hedelmää ja mausteisuutta. Lakritsia.

Maku: Ensimmäinen hörppy jo kertoo, että nyt on pullotettua joulua lasissa. GC the joulu edition on melko täyteläinen olut, jossa reilusti mausteita mutta kuitenkin sopivasti. Mausteiden taustalta tulee kuivattua hedelmää. Mukavan makea ja pehmeähkö. Lakritsi tulee hyvin esille.

Tuomio: Erittäin nautinnollinen jouluolut. Viime vuoden (2012) paras jouluolut tuli samaiselta panimolta, mutta tämä ei kuitenkaan yllä aivan samanlaisiin sfääreihin, kuin Cuvee Van De Keizer Rood. Ei kuitenkaan kaukana olla. Tässä juuri tuo oikea määrä mausteita/yrttejä tekee tästä mukavan nautiskeluoluen, eikä mikään osa-alue mene ylitse.

Ostanko jatkossa: Varmasti tulee ostettua uudestaan.

Mistä: Saatavilla Alkon jouluvalikoimasta 2013

Olutopas.info pisteeni: 42/50

Kolme sanaa: Erittäin nautinnollinen jouluolut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *