Jouluolut 2013 – AleSmith YuleSmith (Winter)

AleSmith YuleSmith (Winter)

 Olutopas.info – Arvio

Yleistä: Kaksi kertaa vuodessa AleSmith Brewing Company valmistaa Yulesmith -nimistä kausioluttaan. Kesäisin sini- ja punakirjaimin koristeltu pullo sisältää Tupla IPAa.  Nyt arvioinnissa olevaa talviversiota koristaa punaiset ja vihreät kirjaimet, sisältönä on Imperial Red Ale. Hintalappu on tämän vuoden Alkon jouluolutvalikoiman ylivoimaisesti kallein, mutta kaikki jotka ovat AleSmithin oluita maistaneet, niin tietävät että laatu on taattu ja makuelämyksiä on luvassa. Esimerkiksi AleSmith IPA on mielestäni tyylilajinsa ehdoton ykkönen, joten tältäkin pystyy jo pelkästään tuon IPAn perusteella odottaa maistuvaa olutkokemusta.

Panimo: AleSmith Brewing Company

Maa: Yhdysvallat

Tyyli: Imperial Red Ale (American Strong Ale)

Voltit: Liikenteessä kahta eri tietoa prosenteista.

Kantavierre: 21,0 %

Katkerot: 53,9 EBU

Väri: 71,2 EBC

Ulkonäkö: Kolmen sormen mittainen kuohkea vaahto ja tumman punainen väri tekevät tästä oluesta erittäin hyvännäköisen.

Tuoksu: Tuoksumaailma on höystetty karamellisen makealla tuoksulla, jossa trooppista hedelmää ja reilu kasa havuja. Sitrushedelmää on myös heitetty mukaan. Tuoksu kertoo jo sen, että nyt ollaan erittäin hyvän oluen äärellä.

Maku: Maku on toistoa tuoksusta. Se tarjoaa karamellia, havuja ja trooppista hedelmää ja vieläpä oikein reilusti. Runsas sitrushedelmä (greippi) antaa mukavan potkun tälle oluelle ja tasapainottaa karamellin tarjoamaan makeutta. Mukavasti lämmittää!

Tuomio: Loistava olut! Ehdottomasti vuoden 2013 Alkon jouluoluiden parhaimmistoa. Tästä oluesta löytyy paljon kaikkea, mutta olut on kuitenkin hyvin balanssissa.

Ostanko jatkossa: Hinta on suolainen, joten jää todennäköisesti kertaluonteiseksi kokeiluksi.

Mistä: Saatavilla Alkon jouluvalikoimasta 2013

Olutopas.info pisteeni: 42/50

Kolme sanaa: Ehdottomasti jouluoluiden parhaimmistoa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *