Jaskan pikaiset – Nøgne Ø Wit

Nøgne Ø Wit

 Olutopas.info – Arvio

Norjalaisen Nøgnen maitokauppavahvuinen Witbier on ollut useampaan otteeseen maistelussa, koska se on mielestäni hemmetin hyvä olut. Samalla tämä kyseinen olut on aggressiivisin olut mikä itselläni on ikinä tullut vastaan. Korkin avauksen jälkeen on sellaiset puoli sekuntia aikaa ruveta kaatamaan tätä olutta, muuten se on pöydällä. Tämä on tapahtunut joka kerta, kun olen tätä olutta ruvennut maistamaan. Vaikka kuinka hitaasti olen yrittänyt oikeaoppisesti kaataa, niin joka kerta olueeseen on muodostunut aivan älyttömän suuri vaahto. Vaahto on erittäin pitkäkestoinen ja hieman saippuamainen. Yksi kestävimpiä vaahtoja mitä olen oluissa ikinä kohdannut. Väriltään sellainen haalean keltainen. Tuoksussa on reilusti hiivaa, sitrusta ja mausteita (korianteri). Maultaan raikas sitruksinen ja pirstsakka kokemus. Juoma oikein pirskahtelee suussa. Korianteri ja hapokkuus ovat hyvin esillä. Ehdottomasti maitokauppaoluiden parhaimmistoa!

Mistä: Ostin pullon Espoon Sellon Citymarketista.
Saatavuus: Vastaan tullut muutamissa K-Supermarketeissa ja Citymarketeissa. Valitettavasti ei kotikaupunki Joensuussa ole näkynyt.
Kannattaako: Kannattaa ehdottamasti maistaa. Kesähelteellä tai saunan jälkeen toimii loistavasti.
Pisteet: 38/50

Muiden arvioita:

3 thoughts on “Jaskan pikaiset – Nøgne Ø Wit

  1. Viime kesänä tuli tätä testattua Rajaportin saunan kahvilan terassilla ja toimivaa tavaraa oli! Rajaportin saunaa ja sen kahvilaa voi kyllä varauksetta suositella kenelle tahansa Tampereella vierailevalle — sinne kahvilaan on nimittäin saatu pirun hyvä valikoima oluita ilman A-oikeuksien suomia vapauksia.

    Muut tuosta illasta mieleen jääneet asiat ovatkin sitten saunaoluena nautittu Hel&Verdoemenis, sahdinteon SM-kisojen aluekarsinta (jossa en kilpaillut) ja pihalle pystytetty kertalämmitteinen telttasauna (sekin toimi). Ei missään nimessä elämäni huonoin päivä.

  2. Tämä sun sivustosi on oikea helmi! Uskomattoman hienon valikoiman olet testannut ja todellisia helmiä poiminut. Tapasi kirjoittaa ja arvostella aiheuttaa välittömästi janon tunteita. Suorituksen arvoa nostaa se, ettei kotikaupunkisi Joensuu ole varmaan ihan oluen mekka (oletan). Joten harrastuksesi on vaatinut paljon "uhrautumista" ja ainakin vaivannäköä. Kiitos isosti.

    1. Kiitokset! On ilo lukea tälläistä palautetta ja mukava kuulla, että juttuni miellyttävät. Joensuun kauppojen olutvalikoimat ovat aika huonossa jamassa ja ravintoloiden valikoimat ovat myös melko kehnoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *