Helsinki SOPP2013 – Panimoravintola Plevnan juomatarjonta

Tampereelta Helsinkiin saapuu Panimoravintola Plevna ihastuttamaan olutfestarikansaa seuraavanlaisella kattauksella.

PLEVNAN VAALEA LUOMU PILS 4,7 %               
Panimomme vaalea on saksalaistyylistä, aitoa käyttöolutta, joka on sovitettu suomalaiseen makuun. Hienostuneen luomu Hallertau – humalan aromi ja kurinalainen katkeruus tukevat suomalaisen luomumaltaan jaloa maltaisuutta.

PLEVNAN VEHNÄ 5 %               
Saksalaistyylinen vehnäolut, oluessa käytetty 70 % vehnämallasta. Kevyesti humaloitu, voimakkaasti hedelmäinen ja neilikkamainen, aavistus banaanimaisuutta.
 
COTTON ALE 4,5 % (Third edition, kausiolut)       
Puuvillaoluen paluu! Finlaysonin vanhassa puuvillatehtaassa on valmistettu uusi kausiolut. Third edition versio on vaalea, kesäisen raikas ja kevyt single hop ale jonka valmistuksessa on panostettua erityisesti kuivahumalointiin.  Kolmannella valmistuskerralla käytetty uutuutena  centenial -humalaa.
 
SIPERIA IMPERIAL STOUT 8 %       
Erittäin katkera,  mutta kuitenkin juotava voimakas Imperial stout. Tyypilliseen tervamaiseen makuun yhdistyy ”palanutta” hedelmällisyyttä ja lämmittävää alkoholia.
 
SEVERIN EXTRA I.P.A 5,9 %           
Panimomestarimme ovat valmistaneet jenkkityylisen Indian Pale Alen. Todella terävästi humaloitu pintahiivaolut  = suustaladattavaa kuivaruutia…
 
PLEVNAN TUMMA 5,6 %
Rehellinen ja konstailematon tsekkityylinen tumma pohjahiivaolut, joka on  ollut tuotannossa jo vuodesta 1994!
 
SAVUOLUT JAMES 5,2 %
Aavistuksen paahtunut, tervamainen, täyteläinen tumma savuolut. Oluen jälkimaussa sopiva katkeroiden puraisu. Oluen savuisuus saadaan aikaan savumaltaista.
 
BOCK 6,6 %
Meripihkan punainen vahva saksalaistyylinen lager. Valmistuksessa käytetty sekä tummaa että vaaleaa mallasta. Aavistuksen makea, pehmeänmakuinen.
 
PLEVNAN STOUT 7 %
Suomalaiseksi olutklassikoksi muodostunut Plevnan lippulaiva,  irlantilaistyyppinen dry stout. Oluessa kermainen vaahto ja täyteläinen maku.
 
TÄHTI IV 5,2 %
Vaalean lager-oluen maku on raikkaan täyteläinen ja humalan kirpeys peittyy maltaan pehmeään pyöreyteen. Ota Tähti – jano lähti !
 
SMÖRRE RUIS I.P.A 5,9 %
Jenkkityylinen I.P.A Oluessa käytetty viittä eri humalalajiketta. Rapsakan humaloinnin pyöristää vahva mallaspohja. Tuoksussa ja maussa löytyy makeahko rukiinen tuoksu.
 
AMARILLO WEIZEN 5 %
Amarillo- humalalla maustettu kesäisen raikas vaalea vehnäolut.
 
WEIZEN BOCK  7,5 %
Makean täyteläinen  vahva vehnäbock, jonka maussa neilikkamaisuutta ja banaanimaisuutta
 
PANIMOSIMA 5 %            
Suomen ainoa panimosima. Hunajasta, sokerista ja humaloista käymisen avulla valmistettu perinnejuoma. Siman aidot raaka-aineet ovat hunaja, fariini – ja hedelmäsokeri, sitruuna ja humala, joka antaa kivan puraisun jälkimauksi. Sima on puolikuivaa sokeria on n. 50 g litrassa.
 
OMENASIIDERI 4,5 %            
Raikkaan omenainen Tampereen ainoa aito omenasiideri keitetään panimon pannuissa. Puolikuiva.

Huom. Juomien luonnehdinnat ovat suoraan panimolta.

Plevnan Siperia Imperial Stout

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *