Jaska suosittelee – Esipuhe

Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että pitäisi tänne blogiin saada upotettua sellainen osio, josta voisi suoraan käydä katsomassa mikä olut sopisi mihinkin hetkeen/tapahtumaan. Pitkän pohtimisen jälkeen päätin aloittaa osion nimeltä Jaska suosittelee. Tässä osiossa tulen käsittelemään laidasta laitaan erilaisia oluita ja niille sopivia nauttimishetkiä. Muistakaa, että suositukset ovat aina suosituksia  ja Teillä monilla on varmasti erilaisia mielipiteitä. Olisikin hienoa kuulla kommentteja, että jos tulee mieleen joitain mitä suosittelisitte.

Oluet jaetaan kahteen alla näkyvään kategoriaan:

Näiden kategorioiden alla oluet on jaettu maitokauppaoluiden puolella neljään ja Alkon oluiden puolella kuuteen eri kokonaisuuteen tyylilajinsa mukaan.

Nämä listat tulevat päivittymään ja muuttumaan sitä mukaa, kun uusia oluita tulee mieleen. Tarkoituksena minulla on suositella sellaisia oluita, joita saa tämän valtiomme rajojen sisäpuolelta.

Tavoitteena on yrittää antaa mahdollisimman paljon erilaisia olutvaihtoehtoja lukijoille, eikä suositella juomia joita oikeasti ei täältä saa. Se taas ei palvelisi ketään.

Tämän osion suurin tarkoitus on tarjota aloittaville olutharrastajille vaihtoehtoja ja ideoita. Monet ovat kiinnostuneita siirtymään perusbissen ryystämisestä hieman erikoisempiin ja maistuvampiin oluisiin. Joskus kuitenkin kynnys on melko korkea. Ikänsä perusolutta juoneelle jopa Alkon olutvalikoima on laaja ja erikoinen, kun suurin osa oluista on ennen kuulumattomia ja ei ole minkäänlaista hajua mitä kannattaisi ostaa. Täältä ainakin löytyy vaihtoehtoja mitä minä suosittelen kokeilemaan.

Jokaisesta oluesta tulen kertomaan seuraavat asiat:

  • Oluen nimi: 
  • Maa:
  • Tyylilaji:
  • Voltit: 
  • Lyhyt info: Kerron lyhyesti minkälainen juoma on kyseessä.
  • Käyttötarkoitus: Tässä kerron tarkalleen, mihin tarkoitukseen kyseinen olut mielestäni sopii.
  • Saatavuus: Tässä kerron muutamia paikkoja mistä voisi käydä etsimässä. Alkon oluissa tätä ei ole, koska kaikki Alkon oluet löytyvät lähes jokaisesta Alkosta.
  • Pakkauskoot ja hinnat: Hinnat kerron hieman suuntaa antavina, koska ainakin maitokauppaoluiden hintahaitari on melko laaja. Alkon oluissa hinnat ovat aina tismalleen samat. Samalla kerron minkälaisista purnukoista juomia saa.
  • Olutopas.infossa: Tähän laitan linkin Olutopas.info – sivustolle kyseiseen olueeseen. Täältä pääsee katsomaan arvioita oluista ja tarkempia saatavuustietoja.
  • Jaskan tarkempi arvio: Tähän tulee linkki, jos olen tehnyt tarkemman arvion oluesta

Jos ja kun parannusideoita tulee, niin pistäkää kommenttia. Tarkoituksena on palvella lukijoita ja luoda tästä hyödyllinen kokonaisuus. Ja tosiaan, niin tämä Jaska suosittelee tulee löytyy tuolta yläpalkista.

Tervetuloa tutustumaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *