Murphys’s Irish Stout

Murphys’s Irish Stout

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Nyt kaatui lasiini ”klassikko” ja tässä tilanteessa en tarkoita, että kyseessä olisi joku maailman huippuolut, vaan lasissani majailee olut, joka oli minulle yksi ensimmäisiä ”erikoisoluita”. Nykyisin kun ajattelee, niin eihän tämä ole erikoinen, mutta silloin kun ensimmäisen kerran kaadoin lasiini kermaisella vaahdolla vuoratun tumman Murphy’s Irish Stoutin, niin silloin se oli minulle erikoinen. Olin kuitenkin vaeltanut perusbisse linjalla melko pitkään, niin tässä oli sitä jotain spesiaalia. Nykyisin on tullut maisteltua sitten niitä oikeastikin erikoisia oluita, mutta siltikin silloin tällöin tämä Murphy’s tulee ostettua ja sitten tulee fiilisteltyä menneitä. Murphy’s Irish Stout on irlantilainen Dry Stout ja edustaa samaa tyyliä, kuin kaikkialla tunnettu Guinness Draught. Tämä Möörphis on Hartwallin maahantuoma olut ja ainut hyvä asia mitä tältä panimolta on tullut. Tätä olutta on valmistettu vuodesta 1854 lähtien ja on tällä hetkellä Heinäkengän (Heineken) omistuksessa. Tölkki sisältää typpipatruunan eli sellaisen pikkuisen muovikuulan, joka yrittää tehdä tölkkioluesta mahdollisimman samanlaisen, kuin hanasta olisi juoma mukiin kiskaistu. No ruvetaanpas sitten maistelemaan tätä ja lopetetaan tämä teoria tähän. Cheers!

Tyyli: Dry Stout

Voltit:  4,0 %

Ulkonäkö: Väriltään lähes musta olut, päällään kermaisen samettinen kestävä vaahto. Erittäin kaunis olut.
Tuoksu: Tuoksu on paahteisen maltainen, suklainen ja kahvinen.

Maku: Tyylinsä mukaan kuiva ja melko mieto (hieman vetinen). Maussa kuitenkin mukavasti mukana paahteisuus ja kahvisuus.Suutuntumaltaan samettinen ja keskitäyteläinen.

Tuomio: Ei mikään huippuolut, mutta enempi tulee ehkä fiilistely pohjalta ostettua. Parempi tämä on kuin Guinness Draught, mutta Fuller’sin Black Cab Stoutille häviää reilusti.

Ostanko jatkossa:  Tulee aina silloin tällöin ostettua.

Mistä: Lähes kaikista maitokaupoista löytyypi.

Olutopas.info pisteeni: 34/50

Kolme sanaa: Samettinen, Fiilistely, ”Klassikko”

14 thoughts on “Murphys’s Irish Stout

 1. Cheers! Jostain olen kuulut, että näissä blogeissa on silloin tällöin ns. "vertaisarviointeja" asiaan vihkiytymättömän tekemänä, joten tässäpä tulee sellainen 😉 Maistoin siis samaa olutta jokunen päivä sitten. Ulkonäkökommenttiisi voin yhtyä, kaunis olut, erityiseti väri miellytti. Vaahto ko. yksilössä jäi varsin "ohueksi", liekö tuo mainitsemasi patruuna ollut sitten suutari vai vääränlainen lasi, en tiedä. Sivuhomautuksena mainittakoon vielä, että koskapa yhdistän patruunat aivan muualle kuin oluttölkkiin lisäsi se hieman ennakkoluuloja tuotetta kohtaan. Kapseliksikin tuota "muovikuulaa" minulle edellämainitun seikan julkituotuani kuvailtiin ja se taas aiheutti mielleyhtymän syanidikapseliin (vastikään katsotulla Bondilla lienee osuutensa tähän), joten lähtöasetelmat eivät olleet kovinkaan hyvät. Mutta maistoin kuitenkin… Makua en sen enempää kykene analysoimaan koska suutuntuma jäi varsin lyhyeksi ja yhteen suulliseen 😉 En siis osta jatkossa, ainakaan itselleni. Omalta osaltani siirryin tuon yhden suullisen jälkeen maistelemaan suomalaisen Mallaskosken panimon sitruuna-salmiakki lonkeroa, joka olikin minun (kehittymättömille) makunystyröilleni huomattavasti sopivampi vaihtoehto 😉

  ps. tämä kommenntti on kirjoitettu (täysin rehellisesti) pilke silmäkulmassa

 2. Vittu,että on pahaa kaljaa toi Murphys Stout.Ei pystynyt juomaan ilman irvistystä.Enkä juonut kuin vähän,kun oli niin paskaa kaljaa.Arvosanani tolle kusiliemelle 1-.sekin on liikaa.Oikeestaan toi ei ansaitse mitään.Nurkkaan häpeämään se joka on tuon sontaliemen keksinyt.Hyi vittu,kun on pahaa!!!!!!!

 3. Jännää,kun useimmat oluetviinat joista minä pidän niin nettiarvosteluissa ne haukutaan.Sitten taas tuotteet joita minä vihaan niin ne kehutaan huippuhyviksi.
  Tässä meikä suosikkilista:
  -oluet:Kukko vahva pils 5,5‰,Keisari 66 olut(Noi on kyllä kehuttujen listalla)
  -viinat:Bokma genever.(toi on haukuttujen listalla.Miksiköhän?Mielestäni Bokma on hyvää)
  Lopetin Johnny Walker 12 Black Labelin ostamisen syystä,että on vitun kallista.H.46,50€ 0,7 litran pottu.Aivan yliarvostettua on muutenkin whiskyt.Bokma maksaa 15,50 0,5 pottu,38‰.Menee hyvin päähän jo yksi grogilasi.Nyt kiinnostaa Juniper Gin.Sekin on haukuttu täällä netissä.Miksiköhän?Olen juonut joskus Bombay Saphirea.Ei mitenkään erikoista.Myös Gordon Giniä olen juonut.Ihan hyvää.Parempaa kuin Bombay.Juniperissa ja Gordonissa on lähes samat kuvaelmat Alkon hinnastossa.Paitsi,että Juniper on paljon halvempaa.Taitaa olla parempi,kun ei kuuntele muitten mielipiteitä vaan tekee niin mikä omasta mielestä maistuu hyvältä.Joskus ostin tyhmyyksissäni Highland park 18 whiskyn.H.liki 80€.Ei todellakaan ollut hintansa arvoista.Ihan hyvää mutta ei noin hyvää,että siitä tommoisia hintoja kandee maksaa.Whiskyt on muutenkin Skottihameisten nynnyjen juomaa!

 4. Juniper Gin on todella hyvä ja edullinen Alkon Gini.Parempaa kuin Bombay Saphire.Ja rutosti halvempaa.18,00€ 0,7 pullo.Tää hakkaa myös Gordon Ginin.Miksi ihmeessä kantsisi maksaa ittensä kipeeksi jostain hifistely viinoista,kun halvallakin saa yhtä hyvää tai parempaa.Bokma Genever kuitenkin on parasta.Menee hyvin päähän.Alkoholin päätarkoitus,kun kuitenkin on humalatilan saaminen.Eihän muuten olisi mitään järkeä juoda alkoholia.

 5. Whiskyt on perseestä!Sokerikulöörillä värjättyjä kusiliemiä!Bokmakin on alkanut tökkiä.Polttaa kurkussa ja vatsassa riippuen siitä mitä on ennen syönyt tai juonut.Gordons Gin on hyvää.Ja nimenomaan raakana.Siinähän laimenee alkoholipitoisuus,jos siihen joukkoon laittaa muita liemiä.Menee pilalle koko hyvä gini.Kaikki brandyt,rommit,konjakit,viinit,calvadosit(en oo ikinä maistanut calvaa mutta veikkaan,että on perseestä enkä maista)fernet branca,unicum,jägermaister,stout kaljat niin noi on kaikki perseestä.
  Top lista tänään:
  -Gordons Gin
  -Kukko vahva pils
  -Keisari kellari olut
  -Bokma(pitää alkaa tarkkailemaan miksi Bokma käyttäytyy noin vittumaisesti meikää kohtaan.Jos sama peli jatkuu niin vittu lopetan ton vitun Bokman ostamisen kokonaan.Ja vittuun Bokmat siinä vaiheessa.)Voi vittu,kun olette ääliöitä,kun kehutte Murphys Stout olutta noin hyväksi.Se on kertakaikkiaan vitun paskaa kusilientäkuralientä.Ei pysty juomaan.Kyllä täytyy olla paska maku kyseisellä henkilöllä joka tykkää Murphystä.Ei voi muuta sanoa!

 6. Bokman hyvä puoli on se,että se menee hyvin päähän.Eli alkoholin päätarkoitus on humalatila.Enhän minä muuten viinaa joisi,jos en känniin tulisi.Mitä järkee olisi juoda muuten sitä?Vittu,että noi käsityöläisoluet on vitun kalliita eikä varmaan oo hintansa arvoisia.Sitten toi Goose island hanhi kalja Alkossa maksaa yli 4€ eikä oo sen arvoista.Kukko vahva pils on paljon parempaa ja halvempaa.Ruotsissa Goose on puolet halvempaa kuin Suomessa.Minä ainakin jätän Gooset Alkon hyllyyn homehtumaan ja toivon ettei kukaan osta sitä vaan,että Alko menisi konkkaan,kun ihmiset tuo Virosta viinansa.Se on oikein Alkolle jonka hinnat on järjettömät!Pahin viina mitä ikinä olen juonut on FERNET BRANCA!Kertakaikkiaan erittäin pahaa!Lisää rutosti ruokahalua,sydän alkaa tykyttämään,yöllä ei saa nukuttua,tulee jano,tuhoaa ihmisen terveyden.Oikein kirottua Italialaisten kusilientä!En tule ikinä enää ostamaan mokomaa kusilientä.Muutenkin vituttaa kaikki!

  1. Pahoittelut kommentoinnin vähyydestä.
   Itselleni tämä Murphy's on lähinnä ns. "fiilistelyolut", josta olutharrastus sai alkunsa. Siitä lähdin kokeilemaan erilaisia oluita, kun siihen asti olin vetänyt pelkästään perus vaaleaa lageria. Tuon Murphysin jälkeen on tullut vastaan satoja parempia oluita, eikä se maistu juuri miltään erityisen hyvältä. Sitä maistellessa tulee ainoastaan harrastuksen alkuajat mieleen.

   Mitä noihin muihin alkomahooleihin tulee, niin itse olen jo lukuisia vuosia ollut pääasiassa oluiden kanssa lätrännyt ja jättänyt viinakset muille.

   Suomessa oluiden hinnat ovat erittäin korkealla, kun verrataan muihin maihin, joka väistämättä tekee sen, että niitä sitten haetaan sieltä mistä halvemmalla saa. Tämän vuoksi itsekin tulee tilattua oluita ulkomaalaisista verkkokaupoista. Valikoima on erittäin laaja, joten on mistä valita.

 7. Mutta eikös noissa pidä tehdä tulliselvitys jos tilaa ulkomailta?Plus postikulut eli kyllä tohonkin vaivaahintaa tulee.
  Viinaksissa on se parempi puoli oluihin nähden varsinkin mietoihin oluihin nähden niin viinaa ei tartte ottaa paljoa,kun se menee nuppiin.Olut sensijaan alkaa vaan kusettamaan.En ymmärrä miksi joku sekoittaa ginin johonkin nesteeseen.Siinähän alkoholipitoisuus laimenee samoin kuin ginin maku.Haaskuuta on lantrata laatu giniä veteen.Gordons gin on tosi hyvää.En vain pidä ison 0,7l Gordon pullon ulkonäöstä.Oudon muotoinen.Pienempi pullo on siistimmän näköinen.Tänään tuli ostettua 0,7l pottu Gordonia,Bokma pottu 0,5l ja Kukko vahva pils olut 12 kpl.pakki 5,5‰.Siinä on huippuhyvä olut.Ei voi muuta sanoa.Otan kohtuudella.Kaksi Kukkoa,Pari pientä grogilasia Bokmaa,pari pientä grogilasia Gordoniailta,otan vasta noin kahdeksan-yhdeksän kieppeillä tai myöhemmin illalla ja katselen samalla hyviä videokasettinauhoituksia.Esim.Soramonttuprinsessat,Huutokauppakeisari,ym.Hyviä nauhoituksia.Jokukin haukkui Gordon giniä pahaksi.Useampi haukkuu Bokmaa pahaksi.Meikästä ne on hyviä.Varsinkin Bokma menee nuppiin jo yksi pieni grogilasi.Bokma on nyt kuitenkin taas käyttäytynyt hyvin meikää kohtaan joten juon sitä jatkossakin.Yhtälailla Gordon vähän lämmittää vatsaa aluksi ensimmäisellä ryypyllä samoin kuin Bokma mutta seuraavalla ryypyllä ei enää polttavasti lämmitä vaan sopivasti.Ehkä vatsa tottuu ekan ryypyn jälkeen.Rento olo tulee ainakin mikä on hyvä.Myöskään ikinä ei noista liemistä ole meikälle tullut krapulaa mikä on kanssa hyvä juttu.Tänään Alkossa,kun kyselin myyjältä Gineistä niin se suositteli Hendricks giniä,että on pehmeää,ym.En osta koska se on ruton kallista.Samoin kuin Johnny Walker Black 12Y Whisky on ruton kallista.En ole ostanut sitä enää vuoteen enkä osta.Sokerikuloori värjättyä lientä ja tautisen kallista.Ei ole hintansa arvoista.Muistan,kun viimitteeksi ostin Walkeria niin pullon suuta,kun haistoi niin haisi pahalle,melkein samalta kuin Johnny Walker Red Label,myös maku oli muuttunut huonoksi.Oisko erilainen sekoitus?En osta enää ikinä Whiskyjä!

 8. Juniper gin on perseestä.En osta ikinä enää sitä.Lisää rutosti ruokahalua,ei saa nukuttua yöllä,lisää janoa,pää alkaa humisemaan,kertakaikkiaan paskaa.Oisko angelanjuuri joka tota tekee.Mielestäni Fernet Brancassakin on sitä,se on kanssa paskaa lientä.Bokma Genever on paras viina.Kaljoista Kukko vahva pils 5,5% ja Keisari 66 olut ovat parhaita!

 9. Kommentit.
  Nyt pitää itseä ihan hillitä että en kirjoita liian rumia. Tuli nimittäin vahingossa ostettua olut jossa on Widget-kapseli. Sen tarkoitus on vapauttaa olueen typpeä ja luoda pinnalle vaahto. Noh…vaahtoa kyllä oli mutta siihen hyvät asiat sitten loppuvatkin. Maku = vetinen. Tuoksu mitäänsanomaton. Jälkimaku vetinen ja hieman katkera. Mitään muuta tästä ei saanut irti.

  Yhteenveto:
  Paskin olut IKINÄ! Karttakaa tätä kuin ruttoa. Kallis olut isossa tölkissä, joka ei maistu miltään. Jos olet joskus vahingossa maistanut astianpesuainevettä (Fairya), niin tämä saat aika hyvän kuvan mausta. En voi suositella kenellekkään…tai no ehkä jollekin pienenä jäynänä 🙂 Oli muuten ainut olut jonka jätin kesken…ei voinut juoda loppuun millään…hyi saakeli…

 10. Perus kuraa, baarissa helppoa juotavaa ja sellaiseksi tää varmaan on joskus suunniteltukin. Irkkuäijät imee näitä baareissaan kuten me täällä näitä omia hanasta. Siellä vaan jostain syystä valutetaan tällaista paskaakin 10-20 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *