Victory Storm King Imperial Stout

Victory Storm King Imperial Stout

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Tässä on lupaamani tarkempi arviointi The Gallows Birdissä maistelemastani Victory Brewing Companyn Imperial Stoutista. Kyseessähän on Pennsylvaniassa 1996 perustetun jenkkiläisen pienpanimon hieno tuotos, jota pääsin ensimmäisen kerran maistamaan. Olen aikaisemmin ainoastaan lukenut hehkutuksia tästä oluesta esim. Tuopin ääressä blogissa on myös arvio kyseisestä oluesta ja tekstistä päätellen maistuu myös Kouvostoliiton jätkälle. Suunnitellessani reissua The Gallows Birdiin kävin heidän Internetsivustoilla tutustumassa heidän tuotteisiinsa ja tämä juoma kirjautui maisteltavien listalle. Toinen listalleni päässyt oli Sierra Nevada Torpedo Extra IPA, mutta se oli päässyt heiltä loppumaan. Sitten eikun arviota tiskiin.

Panimo: Victory Brewing Company

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 9,1 %

Ulkonäkö: Nelisenttinen pitkäkestoinen beige vaahto. Väriltään sysimusta. Jättää kauniin pitsin lasin reunalle.

Tuoksu: Voimakas paahteinen, jossa lakritsi puskee pintaan. Havumetsää ja greippistä kirpeyttä. Sanotaanko leikkisästi, että arvokkaan tuoksuinen.

Maku: Täyteläinen, monipuolinen, hedelmällinen, katkera, mutta samalla erittäin paahteinen ja tuhti. Täyttävä olut. Vahvat prosentit eivät tee tästä alkoholin makuista, mutta voimakkaalta tämä maistuu. Suutuntumaltaan matalahiilihappoinen ja paksu. Mahtavan makuinen olut.

Tuomio: Erittäin hieno juoma, josta ei puutu oikeastaan mitään. Maku on niin monipuolinen, että kieli meinaa mennä solmuun, kun yrittää tästä makujenilotulituksesta  saada selkoa. Nautiskeluolut viimeisen päälle. Jos tämä tulee vastaan, niin maistelkaa ihmeessä. Niinkuin Tuopin ääressä blogin Johnny Rio sanoo, että ”Ei aloittelijoille, mutta tällaiselle suutaan pahoinpitelevälle
masokistille; pahus että on hyvää, spank that throat with your hops.”
Ei voi kuin olla samaa mieltä.

Ostanko jatkossa: Tulen ehdottomasti maistelemaan uudestaan.

Mistä: Itse kävin maistelemassa The Gallows Birdissä, niin kuin yllä mainitsinkin.

Olutopas.info pisteeni: 42/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *