Tallinnan olutravintolat ja ruokapaikat

Põhjala Tap Roomin maistelusetti

Kävin kesälomareissulla Tallinnassa ja asustimme kolme yötä Tallinnan vanhassa kaupungissa. Noiden päivien aikana kävin muutamissa olut- ja ruokaravintoloissa. Tässä on läpikäytynä kaikki käymäni paikat, joten niiden pohjalta voitte suunnitella omaa Tallinnan reissuanne. Jokaisesta paikasta löytyy osoite, mitä klikkaamalla se ohjaa sinut Google Mapsiin. Alla kerron fiilikset 13 eri paikasta. Mikä puuttuu listalta, niin voin sitten seuraavalla kerralla käydä tutustumassa? Toivottavasti tästä on hyötyä seuraavaa Tallinnan reissuasi varten?


Estonian Burger Factory

Osoite: Lootsi 10, 10151 Tallinn, Viro
Nettisivu: https://ebf.ee/home/
Fiilikset paikasta: Estonian Burger Factory sijaitsee aivan satamassa, joten siihen oli hyvä mennä suoraan laivasta syömään. Menusta löytyy 11 erilaista burgeria + muutakin hyvää syötävää. Otin annoksen nimeltä Miniburgers Choice 3 pc. Tässä annoksessa oli kolme pientä burgeria ja kaikki olivat aivan älyttömän hyviä. Olutvalikoimaan kuului 6 erilaista hanaolutta ja muutama pullo. Alla näkyy ruokien ja juomien osalta menu tarkemmin.

Miniburgers Choice 3 pc

Beer House Restoran-Õlletehas

Osoite: Dunkri 5, 10123 Tallinn, Viro
Nettisivu: https://beerhouse.ee/fi/etusivu/
Fiilikset paikasta: Beer House on oma vakiopaikka, kun käyn Tallinnassa. Sieltä et saa mitään nykytrendin mukaisia kikkailuoluita, vaan hyvin perinteisiä saksalaisia oluita. kuuden 0,25 dl oluen maistelusetti maksaa 29 € ja siinä pääset maistamaan kaikki panimoravintolan omat oluet. Muuten oluita voi ostaa 0,5 ja litran kokoisissa tuopeissa. Ruoka on täällä aina hyvää ja hyvin lihapitoista. Tällä kertaa otin pienen annoksen savustettuja ribsejä sipulin kera.


Põhjala Tap Room

Osoite: Peetri 5, 10415 Tallinn, Viro
Nettisivu: https://pohjalabeer.com/taproom
Fiilikset paikasta: Põhjala Tap Room laadukkailla oluilla ja hyvällä ruoalla varustettu taproom. Taproomista löytyy 24 oluthanaa, missä hienoja Põhjalan oluita. Voit tilata viiden oluen maistelusetin, mikä maksaa 13 euroa. Siihen voit valita, mitkä oluet tahansa. Ruokana söin tuplajuustohampurilaisen ranskalaisilla ja se oli suussa sulavaa. Ruoan kruunasi kuuden eri kastikkeen valikoima, missä ranskalaisia pystyi dippailemaan. Taproom sijaitsee yläkerrassa ja alakerrasta löytyi myös olutkauppa, mistä pystyi ostamaan oluita mukaan. Samalla reissulla kannattaa käydä tutustumassa vieressä olevaan Proto Avastustehas -nimiseen paikkaan, missä riittää tekemistä koko perheelle.

Double Cheeseburger with Fries
Shoppailut Põhjala Tap Roomista

Pizzer

Osoite: Toompuiestee 37, 10149 Tallinn, Viro
Fiilikset paikasta: Maistuvaa kiviuunipizzaa Tallinnan rautatieasemalta (Balti Jaam). Pizzalistalta löytyy 13 erilaista pizzaa, mistä itse söin pizzan nimeltä Nduja (sis. tomaattikastike, mozzarella, nduja, burrata juusto, tuore herkkusieni ja sipuli). Pizza saatavilla kahdessa koossa (pieni ja iso). Iso pizza on kooltaan sellainen Kotipizzan normaalikoko. Paikassa on ainoastaan muutama istumapaikka, mutta pizzat ovat kyllä odottamisen arvoisia jos paikka on täynnä.

Nduja
Menu

Pudel Baar

Osoite: Telliskivi 62, 10412 Tallinn, Viro
Nettisivu: https://pudel.ee/
Fiilikset paikasta: Pudel Baar on vuosia ollut yksi Tallinan parhaista olutravintoloista tai näin ainakin minulle on useasti sanottu. Nyt kun kävin siellä oluella, niin eipä kyllä ollut mistään kotoisin. Hanavalikoima koostui yhdeksästä tylsästä oluesta. Ne näkyvät alla olevasta kuvasta. Tilannetta paransi se, että siellä oli kaksi Thornbridgen olutta Real alena. Paikassa oli aivan älytön meteli, kun ihmiset juttelivat keskenään huutaen. Siemailin riilit ja poistuin paikalta. Odotukseni oli suuret, mutta ei kyllä lunastanut odotuksia millään tavalla.

Thornbridge Wild Swan
Hanalista

Vaat Brewery & Taproom

Osoite: Telliskivi 60M, 10412 Tallinn, Viro
Fiilikset paikasta: Vaat Breweryn taproom on kooltaan pieni ja hanoja löytyy kahdeksan. Käyntihetkelläni olisin halunnut maistaa Vaat Fizzy Bee meadia, mutta se oli päässyt loppumaan, vaikka nimi löytyi vielä seinältä. Hanoista ei löytynyt yhtään panimon omaa tuotetta, joten maistoin Anderson’s Miroslav Gosen ja poistuin paikalta. Pieni paikka ja suuri pettymys. Panimon omassa taproomissa luulisi olevan enemmän omaa tuotantoa hanassa, koska niitä itse olen aina menossa maistamaan.

Anderson’s Miroslaw Gose
Hanalista

Purtse Tap Room Telliskivi

Osoite: Telliskivi 60m, 10412 Tallinn, Viro
Nettisivu: https://www.purtsepruulikoda.ee/purtse-telliskivi-tap-room#
Fiilikset paikasta: Purtse panimon taproom keskittyy oman panimon tuotteisiin ja käyntihetkellä siellä oli hanassa 12 erilaista omaa olutta. Hanaoluiden hinnat ovat maltilliset. 0,4 l maksaa 5.50 – 6.00 €. Tölkki/pullovalikoimakin oli omaa tuotantoa ja siitä pystyi myös ostamaan mukaan olutta. Niiden hinnat olivat 1.70 – 3.50 € kpl. Kyseessä on viihtyisä pikkuinen pubi, missä mielellään istuu, vaikka pidempäänkin. Ulkona on kesäaikaan pikkuterassi. Tässä on linkki hanalistaan!

Hanalista

Valmiermuiža Craft Beer Embassy

Osoite: Telliskivi 60-2, 10419 Tallinn, Viro
Nettisivu: https://valmiermuiza.lv/en/pages/tallina
Fiilikset paikasta: Valmiermuiža Craft Beer Embassy on latvialaisen Valmiermuiža -panimon Telliskivessä sijaitseva taproom ja olutkauppa. Viihtyisä tumma sisustus ja paikka on kooltaan melko pieni. Hanasta otin maistoon suodattamattoman tumman lagerin ja sehän maistui vallan hyvältä.


Humalakoda

Osoite: Kopli 1, 10412 Tallinn, Viro
Nettisivu: https://www.humalakoda.ee/en
Fiilikset paikasta: Humalakoda on Balti Jaama torilla sijaitseva panimoravintola. Saatavilla on mm. erilaisia snackseja, hampurilaisia ja paljon muitakin ruokia. Oluthanoista löytyi 9 heidän omaa olutta ja sen kaveriksi perus Leffe, Hoegaarden ja Guinness. Maistelin Humalakoda IPAn (0,5 l maksoi 5.80 €) ja se oli keskivertoa IPAa jopa huonompi. Mauton ja mitäänsanomaton. Kooltaan ravintola on suuri ja pöytiä löytyy sisältä ja ulkoa. Seuraavalla kerralla pitää ehkä syödäkin jotain.


SIP veini- ja õllepood

Osoite: Telliskivi 62, 10412 Tallinn, Viro
Nettisivu: https://sip.ee/
Fiilikset paikasta: SIP on Telliskivessä sijaitse viini- ja olutkauppa. Viinejä löytyi laajavalikoima, mutta niiden laadusta en lähde kommentoimaan, kun en niistä tiedä mitään. Olutvalikoimakin oli melko laaja ja ennen kaikkea mielenkiintoinen. Valikoima on keskittynyt enimmäkseen virolaisiin pienpanimoihin ja siellä oli paljon sellaisia, mitä en ollut koskaan edes nähnyt. Oluenystävän ehdoton tuliaisten ostopaikka.


F-Hoone

Osoite: Telliskivi 60a, 10412 Tallinn, Viro
Nettisivu: http://www.fhoone.ee/
Fiilikset paikasta: F-Hoone on entisellä teollisuusalueella sijaitseva suosittu ravintola, mikä on myös alueen yksi ensimmäisistä ravintoloista. Paikka oli aivan täynnä, mutta just satuttiin säkällä saamaan pöytä ja mitä olen kuullut, niin F-Hoone on aina täynnä. Ulkonakin olisi voinut syödä, mutta silloin sattui juuri satamaan. Olutvalikoimassa oli 18 erilaista olutta ja sen lisäksi cocktai-, viini- ja alkoholittomien oluiden lista oli laaja. Mocktailit olivat erittäin hyviä. Joka päivä on tarjolla aamiaismenu klo 10.00 – 11.30 ja sen lisäksi perusmenusta löytyy varmasti kaikille kaikkea. Ruoka oli erittäin hyvää ja järkihintaista, jopa edullista. Itse söin annoksen nimeltä All Day Breakfast ja hyvää oli. Tuossa alla kuva siitä ja muista tilaamistamme eväistä.

Mocktaileja, limppareita ja olutta
All Day Breakfast
Snack Platter (for two)
Coconut curry soup with chicken

Koht / Moonshine Bar

Osoite: Lai 8, 10133 Tallinn, Viro
Fiilikset paikasta: Koht / Moonshine Bar on Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva olutravintola. Ulospäin tätä ei huomaa mistään, mutta sisältä paljastuu jokaisen oluenystävän paratiisi. Olutvalikoimassa on 900 erilaista olutta ja hanavalikoima on myös melko laaja, mutta ennen kaikkea se on laadukas. Hanalistoja ei näy seinällä, vaan ne voi käydä katsomassa puhelimella Untappdin kautta. Tässä linkki hanalistaan! Mielestäni Koht on ylivoimaisesti Tallinnan paras olutravintola ja täältä riittää maisteltavaa, vaikka kahdeksi viikoksi. Hämyinen ja tunnelmallinen ravintola. Huom. Vessanpöntössä oleva JaskanKaljat-tarra ei ole minun laittama!


Depeche Mode Baar

Osoite: Voorimehe 4, 10146 Tallinn, Viro
Nettisivu: http://www.depechemode.ee/
Fiilikset paikasta: DM Baar eli Depeche Mode Baar on kyllä mystinen paikka. Ei mikään olutharrastajan mekka, mutta on kyllä kokemisen ja näkemisen arvoinen paikka. Vaikea on varmasti arvata, että minkä bändin musiikki baarissa soi? Joka puolella on näyttöjä, missä näkyy bändin livetaltiointeja ja musiikkivideoita. Juomavalikoima keskittyy cocktailpuolelle, mutta löytyi sieltä mm. Tankerin valmistama paikan oma olut Depeche Mode Rush IPA. Baarista löytyy myös yksi huone, mikä on täynnä flippereitä ja muita vanhoja pelikoneita.

Cocktaillista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *