Ollinmäen Viinitilalla viinejä maistamassa

Kesälomalla pitää välillä järjestää hieman aktiviteetteja, koska eihän sitä koko viikkoa jaksa mökissä mölöttää. Vuokrasimme siis viikoksi mökin Anttola -nimisestä kylästä järven rannalta ja jo viime kerralla huomasin, että tässä mökin lähettyvillä on Ollinmäen Viinitila. Tällä kertaa hyppäsin polkupyörän selkään ja pyöräilin kiertoteitä pitkin viinitilalle maistelemaan viinejä ja kyllähän sieltä piti myös ostaa mukaankin muutamia herkkuja. Suorinta tietä pitkin mökiltä on 13 kilometriä matkaa eli 26 kilometriä edestakaisin. Oma lenkkini oli kokonaisuudessaan 83 kilometriä.

Saavuin Ollinmäen Viinitilan pihaan ja polkupyörän mittari näytti lukemaksi tasan 70 kilometriä. Pihapiiri oli viihtyisän näköinen ja tällä tilalla onkin harjoitettu puutarhanviljelyä jo 1920-luvulta saakka. Ollinmäen Viinitila on aloitellut viinintuotantoa 1990-luvulla ja onkin yksi Suomen ensimmäisiä viinitiloja. Nykyinen isäntäpari Sirpa ja Jukka Villanen ovat jatkaneet tätä perinnettä jalostamalla marjat tilaviineiksi, likööreiksi ja viinoiksi. Valikoimasta löytyy myös mm. alkoholiton kuohuviini ja siidereitä. Siiderin otinkin ensimmäisenä janojuomaksi. 30 kilometriä sorateitä oli mukava pyyhkäistä suusta pois kuivalla omenasiiderillä.

Ollinmäen Viinitila info:


Sitten siirrytäänkin maistelemaan tuotteita.

Ollinmäen Viinitila Sirpakka Kuiva Omenasiideri

Tyyli: Kuiva omenasiideri
Prosentit: 4,7 %

Fiilikset:

Siideri hävisi ikeniin melkoisella vauhdilla ja virkisti, sekä mieltä että kehoa. Sitten olikin aika siirtyä maistamaan viinejä. Kuuden euron hintaan siellä pääsi maistamaan neljää erilaista viiniä. Annoskokona 2 cl. Tässä alla maistamani viinit ja hieman ajatuksia niistä. En ole mikään viiniasiantuntija, vaikka kyllä viinejä tykkään maistella.

Myllärin Matti

Lumo

  • Info: 13 % mustista viinimarjoista valmistettu kuiva marjaviini.
  • Fiilikset: Kuivahko, viipyilevää marjaisuutta. Loppua kohti kevenee. Maistellessa jää hieman pliisuksi, mutta samalla mietin, että tämä varmasti toimii hienosti ruokien kanssa. Mökillä olikin hirvipaisti uunissa, joten ajattelin, että tässä voisi olla hyvä viini paistin kaveriksi ja myös viinitilalta Lumoa suosittelivat hirvipaistin kaveriksi. Ostinkin pullollisen mukaan ja mökillä sitten pääsin maistamaan, kuinka Lumo ja hirvi toimivat yhdessä? Ruoan kanssa tämä viini nousi aivan uudelle tasolle tarjoten hirvipaistille hieman kaverin. Erittäin hyvä ruokajuoma lihapatojen kylkeen.
  • Linkki: https://ollinmaenviinitila.fi/tuote/lumo/

Juortanan Jussi

Sinä & Minä

  • Info: 12 % punaisista viinimarjoista ja mustikoista valmistettu roseviini.
  • Fiilikset: Sopivaa makeutta. Mustikka tulee esiin lopussa. Kirpeää herukkaisuutta. Tämä viini oli näistä neljästä maistetusta oma suosikkini. Mustikka toi tähän normaalista poikkeavia makuvivahteita. Tätä pitikin pullollinen ostaa mukaan.
  • Tämä viini löytyy Alkosta. Tässä linkki!
  • Linkki: https://ollinmaenviinitila.fi/tuote/sinamina/

Paikkana Ollinmäen Viinitila oli viihtyisä ja vastaanotto lämminhenkistä. Suosittelen vahvasti käymään tutustumassa, maistelemassa viinejä ja ostamaan niitä mukaan. Ollinmäen Viinitilalla voit vuokrata itsellesi huvilan ja järjestää juhlia. Ostin itselle iltajuomaksi vielä Sirpakka Makea Omenasiiderin ja sain maistoon pullollisen Ruhtinatar Demi Sec -marjakuohuviiniä. Tässä alla ajatukset näistä kahdesta juomasta.


Ollinmäen Viinitila Sirpakka Makea Omenasiideri

Tyyli: Makea omenasiideri
Prosentit: 4,7 %

Ruhtinatar Demi Sec

  • Info: 12 % punaisista viinimarjoista valmistettu marjakuohuviini.
  • Fiilikset: Alkuun makeahko ja siitä se vähitellen kuivenee. Viinimarja selkeästi esillä. Juhlaisa ja hienosti tuotu punainen viinimarja esille.
  • Linkki: https://ollinmaenviinitila.fi/tuote/ruhtinatar-demi-sec/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *