Jaskan Olutvinkki 28 – Olutravintola ja Viinibaari Malja

Korona on voitettu ja onkin aika palata Jaskan Olutvinkkien pariin. Tällä kertaa nostetaan vinkkinä olutravintola, millä on ollut suurin vaikutus siihen, että ylipäätään rupesin harrastamaan oluita. Tämän viikon Jaskan Olutvinkki on Kuopiossa sijaitseva Olutravintola ja Viinibaari Malja. Ravintola avasi ovensa vuonna 2006 ja lähes välittömästi myös itsekin rupesin siellä käymään. Olin jo ennen tuota lopettanut bulkkilagereiden lipittämisen ja Maljan hieno olutvalikoima yhä entisestään syvensi kiinnostustani erilaisten oluiden pariin.

Maljassa on kaikkiaan 22 hanaa, mistä 9 on pyhitetty vakituisille tuotteille, 3 siiderille ja loput 10 hanaa ovat vaihtuville tuotteille. Olutvalikoima pullojen ja tölkkien osalta on noin 200 erilaista. Viskivalikoimassa Malja yrittää pitää laajaa kattausta kokoajan. VYS – Viskin Ystävien Seura valitsi Maljan vuonna 2022 Itä-Suomen parhaaksi viskiravintolaksi ja koko Suomen toiseksi parhaaksi viskiravintolaksi. Vuositasolla erilaisten oluiden määrä on siinä 500 – 600 oluen välillä. Maljan Mika kommentoi ravintolaansa ”Malja on Pohjois-Savon oluiden ja viskien mekka. Meiltä saa kohtelua, ei palvelua.”

Malja on paikka, missä täytyy käydä aina, kun vierailen Kuopiossa. Viihtyisä oluravintola, mistä löytyy aina hyviä mielenkiintoisia oluita. Suosittelen kaikkia käymään Maljassa, koska kyseessä on Kuopion ylivoimaisesti paras olutravintola ja yksi suosikkejani koko maailmassa.

Tässä on linkki, mistä löytyy ajantasalla oleva olut- & siiderilista!

Linkki kaikkiin Jaskan Olutvinkkeihin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *