JaskanKaljat 10 vuotta!!!

Fiilistelyä 10 vuoden takaa

Tänään tulee täyteen 10 vuotta siitä, kun aloitin kirjoittamaan JaskanKaljat -olutblogia. Olin jo muutaman vuoden harrastellut oluita, kun kyllästyin lipittämään bulkkilagereita ja ryhdyin sitten harkitsemaan myös olutblogin kirjoittamista. Aloittaminen oli itselleni suuri kynnys, koska en ole koskaan osannut kirjoittaa, enkä kyllä osaa edelleenkään. En kuitenkaan antanut sen häiritä, vaan ryhdyin 6.8.2012 kirjaamaan tänne blogiini omia fiiliksiäni erilaisista oluista. Melko nopeasti oluenystävät löysivät blogini ja kävijöitä rupesi tulemaan koko ajan lisää. En koskaan ajatellut, että näitä juttuja olisi kukaan lukenut. Ajatuksena oli, vaan kirjata itselleni muistiinpanoja, että miltä joku olut maistuu.

Plzen 2017 – Pilsiä Pilsner Urquelin kellarissa. Kuva: Harri Metsäjoki
Muflonia Kolilla

Yli 2 miljoonaa sivulla vierailua

Nyt kun 10 vuotta olutblogia on takana, niin olen kirjoittanut tämä juttu mukaan lukien 1968 blogikirjoitusta ja blogissani on käyty vierailemassa yli 2,3 miljoonaa kertaa. Olen täysin häkeltynyt ja kiitollinen teille kaikille tuosta kävijämäärästä. Jo useamman vuoden olen pyrkinyt tarjoamaan myös oman panokseni suomalaiselle olutkulttuurille, ja sen takia myös suomalaiset pienpanimot ovat se blogini ykkösjuttu. Olen kuitenkin blogihistoriani aikana päässyt näkemään tätä suurta kasvua, mitä on pienpanimoiden osalta tapahtunut. Olen päässyt vierailemaan kymmenillä panimoilla ja saanut sitä kautta lukuisia ystäviä. Yksi hienoimpia kommentteja, mitä olen koskaan kuullut, oli yhdessä saunaillassa, missä oli edustettuna lukuisia suomalaisia pienpanimoita ja itsekin olin siellä paikalla. Joku ihmetteli, että miksi mukana on olutbloggari, niin yksi kovimmista suomalaisista panimomestareista eli Beer Hunter’sin Mika Tuhkanen sanoi, että JaskanKaljat on osa tätä meidän pienpanimoiden porukkaa.

Belgiassa
Jaskalle Kalja

Mitä jatkossa?

JaskanKaljat -olutblogi tulee jatkamaan taivaltaan myös tulevaisuudessa ja blogikirjoituksia tulee samalla tavalla eli epämääräiseen tahtiin. Tulossa vielä lukuisia suomalaiset pienpanimot tutuksi -artikkeleja ja paljon muutakin kivaa. Tässä linkki aikaisempiin pienpanimojuttuihin.

Loppuun haluan vielä kiittää Teitä kaikkia ja kippistellään kun tavataan!

Kippis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *