Suomalaiset panimot tutuksi – Panimo OlutMylly Forssa

Panimo OlutMylly Forssa

Nyt on vuorossa tälle vuodelle jo kymmenes suomalaiset pienpanimot tutuksi -julkaisu tänne JaskanKaljat -blogiin. Hienoa on ollut nähdä, että näitä luetaan paljon ja samalla pääsette tutustumaan näihin hienoihin suomalaisiin pienpanimoihin. Matkamme jatkuu ja tällä kertaa määränpäänä on Forssa. Nyt pääsette tutustumaan pieneen perheyritykseen nimeltään Panimo OlutMylly Forssa!

Yhdessä voimme tukea pienpanimoita

Jakakaa omissa sosiaalisen median kanavissa eteenpäin tätä juttua ja muitakin suomalaiset pienpanimot tutuksi kirjoituksiani. Ostakaa näiden pienpanimoiden tuotteita ja opastakaa kaverinne myös tutustumaan heidän tuotteisiinsa. Yhdessä me voimme vaikuttaa siihen, että nämä hienot panimot voivat jatkossakin tarjota meille hienoja makuelämyksiä.


Tässä linkki muihin suomalaiset pienpanimot tutuksi -tarinoihin


Kysymyksiin vastanneen nimi ja rooli panimolla?
Anne Silmälä, toimitusjohtaja ja osakas; Rooli = -kaikki panimon työt, pl oluen valmistus ja prosessi. Sen hallitsee mieheni Mikko Silmälä.
Mikko Silmälä, osakas-oluenpanija = Oluen valmistus ja koko prosessi, laitehallinta ja kunnossapito

Panimo OlutMylly Forssa

Panimon virallinen nimi?
Panimo OlutMylly Forssa, OlutMylly Oy

Perustamisvuosi?
2018

Sijainti?
FI-30420 FORSSA – Yrittäjänkaari 17

Panimon nettisivu?
http://www.olutmylly.fi

Sosiaalisen median kanavat?
Facebook
Instagram
Twitter

Onko panimolla olutkauppaa?
PanimoPuoti OlutMylly Forssa on samalla sekä panimokauppa, että TapRoom.
Aukioloajoista ilmoittelemme nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa ja ne vaihtelevat vuodenaikojen, sesonkien mukaan. Kesällä myös kesäterassi. Panimolta löytyy yläkerrasta nyt myös saunatilat ja oleskelutila, jossa viettää iltaa mukavasti isommallakin porukalla. Saunatilojen vuokraan sisältyy aina myös panimokierros.

Kerro lyhyesti panimostasi?
Panimo OlutMylly sijaitsee Kakkostien varrella Forssassa. Tasan neljä vuotta sitten vuokrasimme osan teollisuushallia, johon panimotila rakennettiin alusta lähtien itse. Lähdimme liikkeelle 3*500l valmistustankilla ja 500l valmistuslaitteilla, joilla nyt valmistetaan 4 vuotta myöhemmin olutta 12sta tankkiin. 2022 tuotanto lähenee 70 000 litraa. Mikko Silmälä toimii oluenpanija-yrittäjänä vastaten täysin oluista ja tuotantoprosessista – nyt vakiovalikoimaan kuuluu 8 tuotetta Mylläri-oluita. Perheyrityksessa Anne vastaa kaikesta muusta mitä panimotoimintaan kuuluu siitä lähtien kun tuote on tölkissä, myynnistä, hallinnollisista tehtävistä ja markkinoinnista ja siitä että varastossa on oikea määrä valmistusaineita oikeaan aikaan – varastonhallinta ja logistiikka.

Panimo OlutMylly Forssa

Mistä panimon nimi tulee?
Panimon nimi sai inspiraationsa lähellä sijaitsevasta myllystä sopien erinomaisesti kotimaiseenkäsityövalmistukseen – oluttakin myllätään -kuten sen mallas.

Panimon päätuote lager oli alussa nimeltään Mylläri – nyt kaikki ovat Mylläriä

Kuinka panimo sai alkunsa?
Pyöritimme OlutMyllyä ennen matkailu-ravintola ja panimotoimintaa toisaalla. Se päättyi kilpailutuksen myötä. Muutama vuosi siellä Mikko valmisti pienpanimo-oluita ja ehti saamaan ammattitaidon ja intohimon oluisiin – siitä se ajatus sitten lähti ja pinnistimme pystyyn oman pienen panimon.

Mikä sai teidät ylipäätänsä perustamaan olutpanimon?
Mikon tietotaito ja kokemus ja perheyrityksemme sinnikkyys ja päättäväisyys – kiinnostus enimmäkseen. Tuntui että pakkohan se on panimo perustaa!

Kuinka monta työntekijää panimolla on?
2 eli me Anne ja Mikko Silmälä

Hienoja asioita panimon pyörittämisessä?
Luovuus – vapaus – työtä on paljon, mutta mielekästä ja kiinnostavaa! Panimo ei ole koskaan valmis – se pitää mielenkiinnon yllä päivittäin.

Ollaan hyvä tiimi – meillä on aika selkeä roolijako.
On mahtavaa olla mukana osana kasvanutta pienpanimokulttuuria Suomessa.

Huonoja asioita panimon pyörittämisessä?
Varsinaisesti ei keksitä huonoa puolta- jos jotain pitää mainita niin ehkä lainsäädäntö ja byrokratia

Minkälainen on perinteinen päivä panimolla?
Päivät on todella erilaisia ja monimuotoisia kummallakin. Toki kun on keittopäivä se “menee aina saman kaavan mukaan” – jatkuvaa oluiden tarkkailua ja ajattelemista vaikka ei varsinaisesti olisi tuotantopäivä. Keskimäärin kerran kuukaudessa on tölkityspävä yhdessä. Annella aika menee enemmän hallintotyössä – välillä myyntiä – markkinointia – panimopuodin pitoa ja noin kerran viikossa ajaen Mylläreitä. Välillä on ryhmiä, jotka hoidetaan yhdessä.

Olutvalikoima tällä hetkellä?

MYLLÄRI BITTER 5.0 %
Brittityylin ruskehtava haudutettu pintahiivaolut. Kotimaiset maltaat yhdistettynä brittiläiseen humalointiin.

MYLLÄRI CITRA IPA 5.0 %
Single-humaloitu maltainen IPA.

MYLLÄRI LAGER 4.7 %
Kuparin värinen kotimaisen tyylinen lager. Suomalaisista maltaista, humalat saksasta ja Uusi-Seelannista.

MYLLÄRI MIAMI NEIPA 5.5 %
OlutMyllyn maltainen IPA-hedelmäkori neljästä maltaasta. Humaloinnissa Citra, El Dorado ja Galaxy.

MYLLÄRI NEIPA 5.0 %
OlutMyllyn New England IPA kolmesta maltaasta; pale-mallas, vehnä- sekä kauramallas. Humaloinnissa Sabro ja Bru-1.

MYLLÄRI PILS 5.0 %
Kotimaisesta maltaasta valmistettu Keski-Euroopan tyyliin suodattamaton pils. Humalat Saksasta ja Tsekeistä.

MYLLÄRI TUMMA LAGER 4,7%
Täyteläinen makumaailmaltaan. Paahteinen ja vivahteikas tumma lager.

MYLLÄRI VEHNÄ 5.5 %
Rehellisen suomalainen suodattamaton vehnäolut saksalaiseen tyyliin.

Löytyykö teiltä oluiden lisäksi muita tuotteita ja palveluita?
Paikallinen leipomo Markun Pakari Forssassa valmistaa OlutMyllyn Mallasleipää mäskistä, sekä on tehty myös Neipa-jäätelöä.


Palveluihin kuuluu panimokierrokset – tastingit – saunatilat ja tapahtumakeikat. Tiloissa järjestetään pikkujouluja – kokouksia – illanviettoja.

Mitä olutvalikoimanne kertoo panimostanne?
Arvostamme humalan ja maltaan yhteensointuvuutta. Maku maltaasta ja humalasta. Panimon tärkeät tuotteet lager ja Pils edustavat perinteisempää tyyliämme, kuten ale-oluemme. Nyt valikoimassa myös hedelmäisiä IPA-oluita. Kaikki ovat helposti lähestyttäviä ja nautittavia – kuitenkin maukkaita.

Mitä oluita on tulossa lähiaikoina?
Kehitteillä uusia IPA-oluita ja niitä perinteisempiäkin tuotteita.

Panimonne myydyin olut?
Lagerit, mutta IPAt kirii.

Mitä on odotettavissa tulevaisuudessa panimon osalta?
Mahdollista kasvua.

Minkä verran olutta valmistui vuonna 2021 ja minkä verran suunnitteilla vuodelle 2022?
2022 lähes 70 000 litraa
2021 40 000 litraa

Millä erotutte muista suomalaisista pienpanimoista?
Sympaattinen perhepanimo, joka pikkuhiljaa noussut tietoisuuteen tuottaen helposti tutustuttavia tasalaatuisia oluita varmalla otteella.

Kuinka Suomessa pitäisi alkoholilainpykälät olla, että olisi hyvä?
Oleellisin meidän sijainnilla ehkä että saisi myydä ja viedä olutta myös muutoin kuin ravintoloihin ja vähittäismyyntipaikkoihin täysi-ikäisille asiakkaille.

Panimo OlutMylly Forssa

Kuinka korona on vaikuttanut toimintaanne?
Korona on vaikeuttanut myyntiä sekä raaka-aineiden ja tarvittavien materiaalien saantia – tuottanut paljon “turhaakin” kulua. Tietysti se on toisaalta synnyttänyt/kasvattanut luovuutta selvitä toisella mallilla. myyntiä täytynyt tehostaa ja vähittäismyyjien määrä suhteessa noussut.

Viestinne oluenystäville?
Olut Yhdistää

Keksi itsellenne kysymys ja vastaa siihen?
Jos palaatte mielessänne panimon perustamisen alkuaikaan, tekisittekö jotain toisin tai jättäisittekö tekemättä?
“Ei muutettaisi taipaleelta mitään merkittävää! Kaikki valinnat on tuonut tähän!” 🙂


Kiitoksia kun luit Panimo OlutMyllyn suomalaiset pienpanimot tutuksi -jutun. Lisää tarinoita pienpanimoista tämän linkin takaa.

Kuvat: Saatu panimolta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.