Testissä humaloitu kombucha – The Good Guys Grapefruit Hops Kombucha

The Good Guys Grapefruit Hops Kombucha

Kirjoitan olutblogia, mutta sehän ei todellakaan tarkoita, että joisin pelkästään olutta. Oikeastaan oluen määrä viikoittaisesta nesteytyksestä on aika pieni määrä. Kombucha on sellainen juoma, mikä on jo jonkun aikaa kiehtonut ja niitä on tullut erilaisia maisteltua. Myös juoman terveysvaikutukset ovat sellaisia, mitkä olen kokenut itselläni toimivan.

Nyt pääsin maistamaan The Good Guys -nimisen kombuchafirman uutuutta, missä kombuchaa on lähdetty maustamaan humalilla. Kombucha ei ole olutta, mutta onhan näissä kahdessa paljon samaa. Nyt kun sekaan heitetään humalaa, niin ollaan vieläkin lähempänä olutmaailmaa.

The Good Guys Grapefruit Hops Kombuchassa on käytetty mukana Cascade ja Pacific Gem -nimisiä humalia. Mukana menossa on myös verigreippiä. Kyseessä on luomutuote ja jokaisesta myydystä pullosta menee 2,5 senttiä Eläinsuojelukeskus Tuulispään toimintaan. Tuulispää on eläinten turvakoti, joka on tarkoitettu pääasiassa maatila- ja tuotantoeläimille.

Valmistaja: The Good Guys

Valmistajan sivut: www.thegoodguys.life

Maa: Suomi

Tyyli: Kombucha

Voltit: Alkoholipitoisuus pullottaessa < 1 %. Alkoholi- ja hiilihappopitoisuus voi kasvaa pullossa tapahtuvan käymisen vuoksi. Sen takia sitä ei suositella raskaana oleville.

Säilytys: 2 – 6°C

Humalat: Cascade ja Pacific Gem

Tuotesisältö (valmistajan sivuilta):
Ainesosat:
FI: Kombucha (suodatettu vesi, ruokosokeri*, vihreä tee *, musta tee*, kombucha-kasvusto*), humala*, verigreippi*, hiilidioksidi.
* luomua

Ravintosisältö 100 ml annos:
Energia 74 kj / 18 kcal.

Rasva <0.1 g, josta tyydyttynyttä <0.1 g.

Hiilihydraatit 4,5 g, josta sokereita 4,5 g.

Proteiini 0 g.

Suola 0 g.
 
Fiilikset:
Tuoksussa on etikkamaisuutta ja siman tapaisia piirteitä. Verigreippi tulee selkeästi esille ja muutenkin sitruksisuutta. Kukkaisa.

Makumaailma on virkistävän sitruksinen ja tuoksuun nähden pehmeämpi. Loppuveto jättää kurkunpäähän etikkaisen piston. Verigreippi hyvin läsnä ja humalien tuomat piirteet havaittavissa. Humalat antavat kombuchalle sen nosteen seuraavalle tasolle ja tällä tarkoitan, että juoma on entistä maistuvampi ja kiinnostavampi. Humalien lisäys tuo myös oluenharrastajien suihin tuttuja makuja.

Kokonaisuutena The Good Guys Grapefruit Hops Kombucha on paras maistamani kombucha ja uskon, että monet muutkin tulevat olemaan samaa mieltä. Makujen eri osat ovat hyvässä harmoniassa keskenään ja juotavuus on helppoa moneen muuhun verrattuna. Vahva suositus kyseistä tuotetta kohtaan. Täytyy ehdottomasti päästä maistamaan myös heidän muutkin tuotteet.

Mistä: Saatu. Tässä linkki, mistä pääset tilaamaan itsellesi

Kuvausvekotin: OnePlus 8

Kuva: The Good Guys

 


Kombucha ja The Good Guys rupesivat minua kiinnostamaan sen verran paljon, että heitin muutaman kysymyksen heidän suuntaan ja tässä alla on hieman tarinaan heistä. Olkaas hyvä!

 

Kuva: The Good Guys

Mikä on The Good Guys? Miksi ryhdyitte valmistamaan juuri kombuchaa?
The Good Guysin perustaneet kaverukset valmistivat ensimmäiset erät kombuchaa Hannan vaatekaapissa vuonna 2017. Pyrkimyksenä oli tehdä hyvänmakuista fermentoitua ja terveellistä teejuomaa, ja kombucha vakuuttikin meidät jo ensi kokeiluista lähtien. Yrityksen ja erehdyksen kautta homma lähti rullaamaan ja pikkuhiljaa alkoivat ensimmäiset ajatukset yritystoiminnasta kehittyä. Ensimmäinen panimo perustettiin kellaritiloihin Tampereen Nekalaan, ja kun huomasimme, että hommahan toimii vallan mainiosti, siirryimme Pirkkalaan isompiin tuotantotiloihin. Nyt panimolla on kapasiteettia valmistaa kombuchaa 15 000 litraa kuukaudessa ja yritys työllistää 4 ihmistä kokopäiväisesti.

The Good Guysin valikoimassa on tällä hetkellä kahdeksan eri kombucha-makua, joista uusimpana lanseerattiin helmikuussa 2021 humala-kombucha. Humala-kombuchassa eli tuttavallisemmin Hopsissa kukkaiset aromit luodaan kuivahumaloiduilla luomulaatuisilla Cascade- ja Pacific Gem -humaloilla ja maun raikastaa suloinen verigreippi.

Kombuchassa on suolistolle hyvää tekevien bakteerien lisäksi orgaanisia happoja, jotka tukevat terveyttä ja juoma on lisäksi vähäsokerista. Kombuchamme on 100% luomua, käsityönä valmistettua ja pastöroimatonta eikä se sisällä lisä-, väri-, tai säilöntäaineita. The Good Guysin tavoitteena on ollut alusta asti luoda mielenkiintoisia alkoholittomia vaihtoehtoja juomamarkkinoille, ja perimmäinen missiomme on edistää yhdessä tekemisen ja olemisen kulttuuria maailmassa. Niin luonnon kuin ihmisten hyvinvointi on meille tärkeää.

 
Onko tulossa kombuchaa muillakin humaloilla humaloituna?
Juuri tällä hetkellä ei. Humala-kombuchaa kuitenkin kannattaa kokeilla tehdä itse! Meidän verkkokaupastamme saa kaikki tarvikkeet oman kombuchan valmistamiseen, ja kannustamme jokaista rohkeasti kokeilemaan ja innostumaan. Kombuchan valmistus on helppoa ja hauskaa puuhaa, jossa saa vapaasti käyttää luovuuttaan. Oman kombuchan voi maustaa millä tahansa maulla tai vaikkapa omalla humala-blendillänsä! Youtubesta löytyy myös kanava Kombuchaopistolle, jossa opetamme kädestä pitäen kombuchan teon saloihin ja jaamme siihen liittyviä vinkkejä ja ideoita. Eli ei muuta kuin kokeilemaan!

Mistä tuotteitanne saa?
Tuotteitamme on myynnissä hyvin varustelluilla K-kauppiailla, S-ryhmässä, Ruohonjuuressa sekä monissa kahviloissa, ravintoloissa ja pienpanimomyymälöissä ympäri Suomen. Facebookiin päivitämme jatkuvasti jälleenmyyntilistaamme, sieltä löydät lähimmän myyjän. Joensuusta kombuchaamme löytyy muun muassa K-Market Aittarannasta. Vinkata saa aina, jos kaipaat kombuchaa lähikauppasi tai ravintolasi valikoimaan! Järjestämme myös säännöllisesti tehtaanmyyjäisiä panimollamme Pirkkalassa – parhaiten niistä pysyy kärryillä seuraamalla meitä somessa.

Onko teillä muita tuotteita kuin kombuchaa?
The Good Guys Kombuchan pyrkimyksenä on edistää suomalaisten teen juontia. Siksi meidän valikoimastamme löytyy kombuchan ohella myös muita teen ympärille keskittyneitä tuotteita, tietenkin myös omia teeblendejä. Yksi kokeilun arvoinen tuotteemme on guayusa-tee. Guayusa on orjanlaakereihin kuuluva pensas, jonka lehdistä syntyy erittäin pehmeää ja hieman lakritsamaista yrttiteetä. Kasvin lehdet sisältävät luonnostaan runsaasti kofeiinia sekä l-teaniinia. Guayusa kasvaa Amazonin sademetsässä, jossa paikalliset heimot ovat käyttäneet sitä vuosituhansien ajan tuomaan energiaa ja yhteyttä luontoon. Guayusa sopii erinomaisesti teen tapaan nautittuna tai käytettäväksi kombuchan raaka-aineena teen sijaan. Lisää tietoa tuotteistamme löytyy verkkokaupasta osoitteesta www.thegoodguys.life.

Mikä on suhteenne olueen?
The Good Guys keskittyy ennen kaikkea teen ja fermentoinnin tuomiin terveysvaikutuksiin. Me rakastamme teetä! Joukostamme löytyy toki myös kotimaisten pienoluiden hartaita harrastajia ja sitä kautta suhtautumisemme olueen on lämmin ja arvostava. Luotamme kuitenkin pienolueiden tuottajien ammattitaitoon tässä asiassa ja keskitymme itse tuottamaan raikkaita vaihtoehtoja alkoholittomalle virvokepuolelle.

Ps. Toiminnassamme mukana on myös rakas jäsenemme, kaimasi Jaska! Jaska on innokas ruoka-entusiasti ja Tampereen kaupunkikuvassa näyttäytyvä cityhusky, joka ei pelkää vastata, kun luonto kutsuu. Jaskaa voi seurata somessa nimellä JaskaTheHusky.

Jaska ja koko The Good Guysin poppoo toivottaa mukavaa talvea kaikille humalan ystäville 🙂

Kuva: The Good Guys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *