Jaskan Pyöräilyhaaste 2020 – Tammikuu

Ei ollut kuin reilu -10 astetta

Aloitin vuoden alusta pyöräilyhaasteen, jossa tavoitteena oli pyöräillä vuoden 2019 pyöräilyhaasteeni kilometrit tuplana ja sehän tarkoitti tälle vuodelle 5428 kilometriä. Tästä haasteesta enemmän voi käydä lukemassa tästä linkistä:
JaskanKaljat Pyöräilyhaaste 2020 – Pyöräilyä hyvän asian edestä!

Lyhyesti sanottuna haaste menee näin: Lupaan pyöräillä vuoden 2020 aikana vähintään 5428 kilometriä ja sen jälkeen haasteeseen mukaan lähteneet lahjoittavat haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseen haluamansa summan rahaa. Mukana tällä hetkellä on 16 lahjoittajaa ja mielelläni saa myös tulla lisää porukkaa mukaan.

Mitenkäs sitten ensimmäinen kuukausi meni?
Tammikuun pyöräilylle tuli pari lisähaastetta, joista ensimmäinen oli viikon mittainen Thaimaan reissu ja siellä pyöräilykilometrit jäivät pyöreäksi nollaksi. Sieltä nappasin mukaan vatsapöpön ja sen kanssa meni sitten vielä toinen viikko taistellessa. Joensuussa ajokeli on ollut hyvin vaihteleva ja kuukauden aikana on päässyt kokemaan lähes kaikki mahdolliset ajoalustat. Kilometrejä ensimmäiselle kuukaudelle kertyi kuitenkin mukavat 500,7 kilometriä, joten olen kyllä starttiin tyytyväinen. Suurin osa pyöräilystä on mennyt 13 vuotta vanhalla Gary Fisher -maastopyörällä, jonka viime kesänä rakensin uuteen uskoon. Vanhoja osia tästä on jäljellä enää runko, joten voi puhua lähes uudesta pyörästä. Kilometreistä jonkun verran tuli taitettua myös sisätiloissa kuntopyörällä ja muutama kymmenen kilsa myös metsäpolkuja X-TREME Fatbikella. Ensimmäisen kuukauden jälkeen kilometrejä on jäljellä 4927,3 joten on tässä vielä hieman tekemistä.

Tällaisella niitä kilometrejä on tullut tehtyä

Lomareissulla ei paljon pyöräilty 🙂

Läskipyöräilyä ja välivichyPalautusjuomia pitää olla!
Kunnon pyörälenkin jälkeen pitää olla myös kunnon palautumisjuomia ja siihen minulla on löytynyt muutamia toimivia juomia. Tässä on listaa muutamista juomista, joita kuukauden aikana on tullut lenkkien jälkeen siemailtua. Sitä en mene sanomaan, onko näissä kaikki tarvittavat ainesosat palautumista varten, mutta hemmetin hyvin ainakin mieltä ja kehoa ovat virkistäneet ajelun jälkeen.

Mosaic Lager ja sauna toimii yhdessä

Pyynikin Mosaic Lager
Raikas ja kevyt lager, jossa Mosaic-humalan tuomaa yrttisyyttä ja mustaherukan lehteä. Toimiva saunaolut pyöräilyn jälkeen.

Nokian Keisari Micro IPA
Kevyt IPA, jossa reilusti makua mutta vähän alkoholia. Virkistää.

Kevyttä Olvia ja hyvää ruokaa

Olvi HI-HOP MILD IPA
Tässä pätee samat kuin nokialaisessa. Tätä ja Nokian kevyttä IPAa tulee vuorotellen ostettua.

 

Pyynikin Vichy
Yksi suosikki vichyjäni tällä hetkellä. Mukava ripaus sitruksisuutta. Tätä on hyvä pitää repussa mukana lenkillä.

Mites sitten haaste jatkuu?
No kilometrejä täytyy tasaiseen tahtiin saada lisää ja niitä helpottamaan tilasin itselleni uuden polkupyörän. Uusi pyöräni on TREK Crockett 4 Disc ja sen ostin Iikan Pyörävarikon kautta. Tähän vahvasti vaikutti se, että Joensuusta löytyy liike, jolloin varaosat ja mahdolliset huollot onnistuvat. Myös kivijalkaliikkeen kannattaminen on itselleni tärkeä asia, ettei kaikki toiminta siirry nettiin. Tässä pitäisi nyt vaan malttaa odottaa, että pyörä saapuu, niin pääsee sitä sitten testaamaan.

Kuva: Trek / Tässä tuleva menopeli

Tällaista tällä kertaa. Kaikkia olutblogini seuraajia ei varmasti pyöräilyhommani kiinnostele hirveän paljon, mutta niitä nyt sitten välillä tulee, koska allekirjoittaneelle se on tärkeä homma ja mukavaa vastapainoa kaikelle muulle, kun saa pitkin teitä ketjua pyörittää.

Jos haluat mukaan haasteeseen ja yhdeksi hyväntekeväisyyslahjoittajaksi, niin ota yhteyttä sähköpostilla jaska(ät)jaskankaljat.fi

Myös kaikki muut mahdolliset yhteistyökuviot haasteen osalta voi tuonne sähköpostiin laittaa, niin katsotaan mitä keksitään.

Kippis ja polkemisiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *