JaskanKaljat Goes Pienpanimo – Ensimmäinen olut Moose On The Loose Brewingin kanssa!

Jaska ja Kalle iskee kättä päälle tulevan oluensa johdosta!

JaskanKaljat Goes Pienpanimo starttaa ja ensimmäistä olutta lähden valmistamaan Poriin Moose On The Loose Brewing Company Oy:lle. Tulemme yhdessä valmistamaan reilusti humaloidun vehnäoluen (hefeweizen) ja prosentit pidetään maitokaupparajassa, jolloin sitä olisi mahdollista saada laajemmin teidän olutlaseihinne. Oluen valmistuksen ajankohta sijoittuu heinäkuulle 2019. Lisää infoa tästä projektista on luvassa lähiaikoina, mutta jos ja kun innostuit jo tässä vaiheessa, niin käyppäs vinkkaamassa omaa ravintolaasi ja kauppaasi, että on minuun yhteydessä. Vain sillä tavalla tämä olut löytää myös sinun luoksesi. Olutta tullaan tekemään pulloihin, mutta myös hanaan.

Mikä ihmeen JaskanKaljat?
Joensuulaisen olutharrastajan Jaakko Matikaisen olutblogi, jossa erilaisia olutjuttuja aivan laidasta laitaan. Blogijuttuja on kohta takana seitsemän vuotta ja sinä aikana on blogin sivuilla vierailtu lähes 1,7 miljoonaa kertaa. Suomalaiset pienpanimot ovat blogin se ykkösjuttu, koska blogi on päässyt hyvin vierestä seuraamaan tämän nykyisen pienpanimobuumin. Olutjutut tehdään pilke silmäkulmassa ja olutlasi huulilla, koska olut on iloinen asia.

Mikä ihmeen Moose On The Loose?
Moose on porilainen pienpanimo joka sai alkunsa Päähirven eli Hirvikosken Kallen käsistä lähteneestä kotiolutharrastuksesta. Jossain kohtaa vain kodin autotalli kävi pieneksi harrastukselle ja Kalle sai puhuttua vaimonsa Minnan mukaan toimintaan. Laitteisto on Kallen omaa käsialaa ja siitä ollaan myös ylpeitä, että näin ”huonoilla” laitteilla tehdään näin hyvää olutta! Ja koko ajan pyritään parantamaan. ”Ollaan pieni panimo ja tullaan olemaan aina pienpanimo suurella sydämellä. Ollaan opittu jo se asia, että laadukas olut on se tärkein asia mikä oikeasti merkkaa” sanoo Päähirvi Kalle Hirvikoski.

Mikäs on JaskanKaljat Goes Pienpanimo?
Tämä on pitkäkestoinen projekti, joka lähtee nyt käyntiin oikein vauhdilla. Tulen vierailemaan eri panimoilla ja valmistamme aina yhdessä oluen, joka tulee sitten saataville kaikkiin niihin paikkoihin, jotka oluttamme haluavat. Projektissa tulen blogikirjoituksin ja videoin tuomaan esille suomalaista pienpanimokulttuuria ja samalla myös aina sen panimon ilosanomaan teidän lukijoideni näkyville. Tulemme käymään läpi oluenvalmistusta ja sitä, kuinka se aina siinä panimossa tapahtuu. Samalla tuon esille myös sitä, että kuinka sinä pääset tekemään panimolle oman oluen. Tänä vuonna homma alkaa Porista ja sen lisäksi on luvassa myös kaksi-kolme muuta panimoa, joissa valmistetaan olutta eli ”JaskanKaljaa” on luvassa reilusti tänä vuonna. Jokaisella panimolla valmistetaan aina erilainen olut, joten näin pääsemme hyvin käsiksi erilaisten oluiden valmistamiseen.

Olutta kauppaasi, puotiisi ja ravintolaasi, niin ota yhteyttä osoitteeseen jaska@jaskankaljat.fi tai myynti@mooseontheloosebrewing.com

Terveisin ja kippis!

Jaska ja Päähirvi Kalle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *