Homemade Dynamite – Tammikuun 2019 Jaskan mietteet kolmesta parhaasta

Sitten on aika julkaista tammikuun 2019 Homemade Dynamite -olutkilpailun kolmen parhaan oluen fiilikset. Tammikuun osakilpailun voitti Raspberry Pi, joka oli vadelma hapanolut.

Tammikuun kolme parasta olutta olivat
1. Raspberry Pi hapanolut, alc 6,0 %
2. Annan Ale Imperial Stout, alc 11,0%
3. The Hops Are Strong In This One black IPA, alc 7,5%

Tammikuun olutteemana oli Tipallinen Tammikuu ja seuraavaksi minä tulen kertomaan omat fiilikseni näistä kolmesta oluesta. Aloitetaan homma voittajaoluesta eli vadelmainen hapanolut lasiin kiitos.

Raspberry Pi

Tyyli: Hapanolut

Voltit: 6,0 %

Jaskan fiilikset:
Onpas muuten herkullinen tuoksu. Aitoa vadelman tuntua, eikä mitään esanssista keinotekoista. Sopusuhtaista makeutta ja kevyt happamuus.

Maun puolella happamuus on tuoksun happamuutta vahvempaa, mutta erittäin hallinnassa. Vadelma jatkaa aitoa tuntua. Hyvä runkoinen hapanolut. Tukeva, mutta silti nätisti liukuva. Jälkiliu’ussa jää hieman polttelemaan kurkkuun. Hieno olut ja tähän mennessä maistetuista Homemade Dynamite -kilpailun oluista ylivoimaisesti paras suoritus.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 39/50

Sitten lasiin kaatuu 11 pinnainen imperial stout.

Annan Ale Imperial Stout

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 11,0 %

Jaskan fiilikset:
Tuoksu on vahva ja siellä on reilut annokset lakritsisuutta. Humalointi tulee esiin vahvalla rintamalla.
Intensiivinen makumaailma, jossa vahvaa lakritsisuutta ja humalointi voimakasta. Paahteinen ja pientä makeutta. Makeus voimistuu mitä enemmän olut lämpenee. Voimakkaita makuja tarjoileva imperial stout, jota pullollinen yksin nautittavaksi on aivan liikaa. Desin verran pystyy nautiskelemaan, mutta sitten vahva kokonaisuus alkaa hieman tökkimään. Oluessa ei itsessään ole mitään vikaa, mutta onhan tässä melkoisesti makuaistille tekemistä.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 5/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 34/50

The Hops Are Strong In This One

Tyyli: Black IPA

Voltit: 7,5 %

Jaskan fiilikset:
Tuoksu on voimakkaasti humalavoittoinen, tuhkaista paahteisuutta ja runkoa tuntuu olevan.

Maku antaa puraisun sitruksisuutta ja sitten tulee yrttistä vivahdetta. Jälkiliuku on hyvin lakritsinen. Lopussa tulee esiin kylmää kahvia ja kuivaa paahteisuutta. Sitruksisuus on pääasiassa hyvin greippistä. Laadukas black IPA, joita harvoin kyllä tulee vastaan.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 33/50

Yhteenveto:
Yhteenvetona voi sanoa, että tämä kolmen oluen setti oli tämän olutkilpailun laadukkain tähän mennessä ja jokainen näistä kolmesta kelpaa helpostikin kaupallisena oluena. Raspberry Pi oli aivan loistava tuote.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *