OlutExpo 2017: Infoa ja haastattelu

Suomessa alkaa olla jo melko kattava tarjonta erilaisia oluttapahtumia. Sitten kun puhumme siitä kaikkein parhaasta, niin siihen on jokaisella omat mielipiteensä ja siihen vaikuttaa eri asiat. Tuotevalikoimaltaan laajin ja laadukkain on ehdottomasti OlutExpo. Tämä tapahtuma yhdistää suomalaiset pienpanimot ja maahantuojien mahtavimmat herkut. OlutExpo on tapahtuma, jossa olen käynyt joka kerta ja tämä vuosi ei tuo poikkeutta asiaan. Lähdetäänpäs pintaa syvemmälle katsomaan mistä tämän vuoden Olut Expo rakentuu. Keräsin tähän juttuun infoa tapahtumasta, omia ajatuksia ja heitin myös tapahtumanjärjestäjälle Mikki Nymanille muutaman kysymyksen tapahtumaan liittyen. Tämän jutun lisäksi tulen julkaisemaan oman tärppilistani ennen tapahtuman alkua.

Verkkosivut: www.olutexpo.fi

Ajankohta: 27. – 29.10.2017

Paikka: Kaapelitehdas, Helsinki

Aukioloajat:

  • 27.10. Perjantai: 14 – 23
  • 28.10. Lauantai: 14 – 23
  • 29.10. Sunnuntai: 14 – 21

Jaskan ajatuksia OlutExposta:
OlutExpon suurimpia valtteja on se, että he kehittyvät joka vuosi parempaan suuntaan, eivätkä tyydy vaan samaan vanhaan muottiin. Vaikka homma olisi tehty kuinka hyvin, niin silti siellä ei jätetä mitään kiveä kääntämättä, vaan haetaan aina parempaa kokonaisuutta. OlutExpon juomavalikoima on joka vuosi ollut kaikkien oluttapahtumien kärkipaikalla. Maahantuojat satsaavat tapahtumaan melkoisesti. Heidän valikoimistaan löytyy joka vuosi niin paljon mahtavia oluita, että pitää miettiä mitkä pitää jättää maistamatta. OlutExpo on se tapahtuma, jossa oluenystävä pääsee kokemaan vuoden suurimmat olutherkut ja sitä ei voi missata.

Tämän vuoden teemana oleva ”Olut ruokajuomana” on mielenkiintoinen ainakin allekirjoittaneelle. Tykkään tehdä ruokaa ja olutkin maistuu. Käytän olutta ruoanvalmistuksessa ja myöskin ruokajuomana, joten mielenkiinnolla lähden tutustumaan Expon tarjontaan tuolla saralla.

Juomat:
OlutExpossa on Suomen laajin valikoima oluita, siidereitä ja tislaamotuotteita. Listat tulevat päivittymään OlutExpon sivulle ja Untappd –sovellukseen.
Tässä linkki juomalistoihin

Vesi:
Vuodesta toiseen  vesi on asia, joka herättää keskustelua oluttapahtumien ympärillä. Expossa on tarjolla lähdevettä 0,5 litran pulloissa, joko hiilihapottomasti tai hiilihapollisena. Hintaa pullolle tulee 1,50€.

Ruoka:
Ruokatarjonnasta tänä vuonna vastaa Panimoravintolat il Birrificio, Bryggeri Helsinki ja Ohrana Krouvi Panimo.

Tastingit:
Tastingit ovat tänä vuonna timanttisia. Jokaiselle kolmelle päivälle loistavien panimoiden olutsettejä. Miettikää! 10€ pääset maistamaan opastettuna 5-6 erilaista loistavaa olutta. Onhan tuo jos mikä, niin loistava tarjous!!
Perjantai klo 18.00: Firestone Walker -tasting
Lauantai klo 17.00: Borg –tasting
Lauantai klo 18.00: Brooklyn Brewery Barrel Aged –tasting
(Yllä klikkaamalla panimon nimeä saat lisätietoa tastingista ja pääset ostamaan itsellesi lipun. Kannattaa toimia nopeasti, koska lippuja ei riitä kaikille.)

Sitten muutamat kysymykset tapahtumanjärjestäjälle Mikki Nymanille.
(Kysymykset toistavat osittain viime vuoden haastatteluani, mutta jos tapahtuma kehittyy koko ajan, niin kysymykset ovat aina ajankohtaisia.)

Mikki Nyman


Millä tavalla tapahtuma eroaa vuoden 2016 OlutExposta?

Poleteista siirrytään ladattaviin expon omiin maksukortteihin, joille ladattu saldo säilyy koko 3 päiväisen tapahtuman. Korteilta saa pois lähtiessä jäljellä olevan saldon takaisin, tai sen voi kätevästi itse lahjoittaa valittavissa oleviin hyväntekeväisyys keräyksiin.

Mitä jäi mieleen viime vuoden tapahtumasta?
Hyvä fiilis. Kehitys on todellakin tuottanut tulosta, joten sillä linjalla jatketaan.

Mitä tämän vuoden expoilijoille tulee jäämään mieleen?
Laadukkain oheisohjelmisto mitä koskaan nähty Suomessa oluttapahtumissa.

Miksi tänä vuonna on teemana ”olut ruokajuomana”?
Vuoden teema ”Olut ruokajuomana” tuo paikalle ”Ruokastudion”, esiintymisalueen jolla kaikkina päivinä järjestetään tietoiskumaisia esityksiä aiheesta olut ja ruoka. – Tapahtuman ruokatarjonnasta vastaa nyt 3 paikallista panimoravintolaa, ja hyväksi koettua konseptia on entisestään kehitetty. Yläkerran ”kaljakeittiöt” suosittelevat ruokien kylkeen varta vasten mietittyjä heidän omia oluita.

Mitä itse odotat tapahtumalta?
Odotan jännityksellä yleisön reaktiota ohjelmistoon ja tapahtuman nousevaan tasoon yleisesti.

Miksi tapahtumaan kannattaa tulla?
Kysytään paremminkin että kuinka joku ei haluaisi tulla?

Mitäs muuta haluat vielä mainita?
Nämä tuli lehdistön infossa esille:

Mikä on historiasi olutkulttuurin parissa?
Yli 15 vuotta HoReCa alalla erilaisissa duuneissa, mutta se oli siinä 2008 kun huomio keskittyi olut-sektoriin ja nimen omaan ”craft beer” skeneen…

Kuinka näet olutkulttuurin kehityksen tulevaisuudessa?
Maailmalla on käynnissä valtava muutos, joka tulee muuttamaan kulttuuria oluiden suhteen pysyvästi. Tämä muutos on käynnissä myös täällä Suomessa, mutta sitä yritetään mustamaalata raittiusliikkeiden taholta… Äänestykseen menevä lakimuutos on kulttuurin kehittymisen kannalta erittäin tärkeä, ja se olisi kokonaisuutena iso askel kohti nykyaikaa..

Mitä suunnitelmia sinulla on alan tapahtumien parissa?
OlutExpoa kehitetään vuosi vuodelta vastaamaan kuluttajien tarvetta, he haluavat oppia lisää tuotteista ja mikä oluista tekee niin monimuotoisia. ..Expon lisäksi on tarkoitus aloittaa kesä-tapahtumien järjestäminen, kehitteillä on täysin uusi konsepti ns. olut-tapahtumiin vastaamaan muuttuvaa kysyntää…

Kuinka OlutExpo eroaa muista tapahtumista?
Todella paljon. Ensinnäkin OlutExpo ei keskity kulutukseen, vaan maisteluun ja makujen löytämiseen/oppimiseen.. Tapahtuman motto ”Juodaan vähemmän, maistellaan enemmän!” ei ole muuttunut mihinkään… OlutExpo on myös ainoa olut-tapahtuma Suomessa joka keskittyy samalla asiapitoiseen oheisohjelmistoon, OlutExpo on maistelumessut eikä festivaalit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *