Sori Taproomissa oluella!

Pitkästä aikaa Etelä-Suomessa ja yksi itseäni kiinnostavia uusia ravintoloita on Sori Brewing perustama Sori Taproom. Tämä olutmesta sijaitsee lyhyen matkan päässä rautatieasemasta (Vuorikatu 16), joka on meikäläiselle suuri plussa. Yleensä tulen Helsinkiin ja pitää revetä joka suuntaan. Siinä on sitten vähän aikaa maistaa oluttarjontaa ja jos paikka on junaradan vieressä, niin yleensä siellä minutkin näkee. Viime sunnuntaina saavuin Stadiin ja ystäväni oli minua ottamassa vastaan. Suuntasimme siitä kohti Taproomia.

Paikkana Sori Taproom oli omaan silmääni juuri odotuksien mukainen. Pieni olutravintola, jossa vasemmalla ruokapuoli ja oikealla oluen siemailupuoli. Otimme ovelta vahvan käännöksen oikealle päin. Omassa majapaikassani oli kuitenkin tarjolla koko etelän parhaat eväät, niin emme tällä kertaa lähteneet ruokahommiin. Sori Brewingin ystäväni olivat laittaneet olutlistaan viestin meikäläisen tulosta:
”Idän pikajuna toi janoisen Jaskan Sorille – jaskankaljat.blogspot.fi – Oispa Kaljaa!”

Tiskiltä nappasin maistoon Flight with ANY 4 beers eli 4 x 15 cl oluita. Siihen keräsin seuraavan setin ja niistä fiilikset alla:

Cool Head Brew Sour Cucumber
Tuoksu: Kevyt happamuus ja selkeää kurkkua
Maku: Kevyen soljuava, kurkkua ja happamuus maltillinen.
Yhteenveto: Helposti lähestyttävä Sour, jossa kurkku läsnä mutta ei niin pelottavan erikoinen mitä voisi kuvitella. Asiallinen tuote.

Brewcats Eka Kerta
Tuoksu: Hedelmäinen ja voimakkaan hapan.
Maku: Vahvan hapan. Esiin tulee karviaista ja raparperia. Virkistävä.
Yhteenveto: Yleensä eka kerta ei ole kaikkein onnistunein, mutta tällä kertaa kaikki palaset osuvat kohdalleen.

Stone Brewing Delicious IPA
Tuoksu: Trooppista hedelmää, karamellia. Aromaattisen huumaava tuoksu.
Maku: Karkkinen, karamellia, trooppista hedelmää ja havuinnen.
Yhteenveto: Nimensä veroinen olut. Yksi parhaita gluteenittomia oluita mitä olen juonut. Loistava.

Sori Brewing Dark Humour Club Coconut
Tuoksu: Kahvia, vaniljaa ja sopivasti kookosta.
Maku: Täyteläinen kahvinen Imperial Stout, jossa optimaalinen määrä kookosta.
Yhteenveto: Tasapainoinen laadukas Imperial Stout.

Tämän jälkeen kävin hakemassa itselleni maistoon erittäinkin maistuvan Sori Lacuna Imperial IPAn. Ystävälleni otin Sori Dark Humor Club Coconutin, joka on kyllä loistava olut. Ystäväni sanoi, että ”Now we have real Stout. I liked really much”. Lacuna DIPA oli myös pätevä juoma. Näiden jälkeen nappasimme vielä baarimikon suosituksesta Sonnisaari Kölner Citra Kölschit. Onnistunut suositus loppuun ja pakko vaan on kehua Oulun tarjontaa suomalaiselle pienpanimovalikoimalle. Sonnisaari ja Maistila tekevät kumpikin sellaista juomaa, että siihen ei moni pysty. Hattu päästä!

Paikkana Sori Taproom oli erittäin viihtyisä paikka, jossa viihtyy pidempäänkin. Juomien hinnat ovat hirvittävän korkeat, mutta missäpä paikassa ei hyvä olut maksaisi maltaita. Tulen palaamaan Taproomiin ja silloin testiin ruokapuoli. Siitä juttua sitten, kun tämä on ajankohtaista. Hieno paikka, jota voin vahvasti suositella kaikille.

Lisää tietoa: soribrewing.com/taprooms

One thought on “Sori Taproomissa oluella!

  1. Sori TR on erittäin jees. Hinnat tosiaan pilvissä, kuten ikävä kyllä kaikkialla. Taproom voisi kehitellä dynaamisen reaaliaikaisen hinnaston joka mahdollistaisi noin pikkuannokset myös pullovalikoimasta. Toimisi niin että hinnasto/reaalimenu päivittyisi sitä mukaan mitä tuotteita on just myyty ja esim pulloja avattu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *