Pienpanimo-olut ei vaan aina toimi – Avoin palautekeskustelu!

Olen tässä muutaman kuukauden ajan taistellut polvivamman kanssa ja se on tehnyt liikkumisesta ja nukkumisesta vaikeaa. Nyt on taas vuorostaan sellainen yö, ettei pysty nukkumaan vaikka kuinka väsyttäisi, joten kampesin itseni sängystä pyörimästä tietokoneen äärelle kirjoittamaan tätä juttua. Klo. on 2.14 kun aloitin kirjoittamaan, joten pientä unihiekkaa saattaa jutusta löytyä ja ajatus ei kaikkein kirkkain. Mennään kuitenkin asiaan.

Olen tässä vuosien varrella maistanut lukuisia ja lukuisia pienpanimo-oluita ja pääasiassa ollut melko tyytyväinen maisteluihini. Panimoita on syntynyt lähivuosien aikana Suomen kokoiseen maahan aika paljon ja niitä taitaa olla noin 90 (saa korjata lukua aivan vapaasti, jos on tarkempaa tietoa). Tämä panimoiden lisääntyminen on myös mukanaan tuonut sen, että tuotteita on tullut valtava määrä lisää markkinoille ja samalla se on tuonut väistämättä sen, ettei kaikki ole laadullisesti sieltä parhaasta päästä.

Tällä jutulla ei ole tarkoitus lähteä dissaamaan yksittäisiä panimoita, vaan nostaa kissa oikeasti pöydälle ja herättää keskustelua. Luoda asiallinen keskustelu, jossa parhaimmillaan voidaan yhdessä rakentaa yhä laadukkaampaa suomalaista pienpanimokulttuuria. Tähän laadukkaampaan pienpanimokulttuuriin tarvitaan panimoita ja meitä kuluttajia. Suomalainen on kärjistäen sanottuna ollut aina huono antamaan palautetta, joten olkoon tämä sellainen rakentava palautekeskustelu, jossa toivon hyvää keskustelua kuluttajien ja panimoiden välillä.

Minulla ei ole ollut tapana kirjoittaa arvioita pilaantuneista oluista, vaan laitan panimolle aina viestiä että nyt ei homma pelittänyt. Sitten jos seuraavan kerran maistan tuotteen ja kirjoitan jutun, niin siinä yhteydessä mainitsen, että eka kokeilu ei ollut onnistunut. Suomalaisten pienpanimoiden tuotteita on tällä hetkellä valtava määrä saatavilla ja nämä tuotteet eivät ole mitään edullisia. Siksi näiden oluiden laatuun tuleekin kiinnittää erittäin paljon huomiota, eikä päästää mitä tahansa kauppojen hyllylle. En uskokaan, että kukaan sinne epäkuranttia päästäisi, mutta haluan silti muistuttaa pientä lisätarkkaivaisuutta laatuun ja siihen että mitä päästetään panimon ovista maailmalle.

Aloitetaan tämä palautekeskustelu siten, että pistäkää kommenttia tähän blogipostaukseen, Facebookiin tämän jutun alle tai Twitteriin. Kertokaa, että mikä panimo tai panimon tuote on tuottanut sinuun pettymyksen. Facebookissa voitte tägätä panimon kommenttiin mukaan, niin tieto menee heillekin perille. Olemme kaikki asiallisia ihmisiä, joten pidetään keskustelu myös asiallisena. Tulen poistamaan kaikki asiattomat kommentit. Jutun pointtina ei kuitenkaan ole tarkoitus dissata ketään, vaan herättää keskustelua asiasta ja mahdollisesti jopa kehittää suomalaista pienpanimokulttuuria. Jos me kuluttajat ja panimot emme siitä pidä huolta, niin kuka sitten?

En tiedä oliko tässä nyt mitään pointtia, mutta tällaista pohdiskelin tähän aikaan yöstä. Taidan painua takaisin sänkyyn, että jospa sitä vaikka saisi unen päästä kiinni. Palataan asiaan.

3 thoughts on “Pienpanimo-olut ei vaan aina toimi – Avoin palautekeskustelu!

  1. Olisi helpompi listata vain ne oluet/panimot, joiden tuotteet ovat juomakelpoisia.

  2. Veikkaampa, että muutaman vuoden kuluttua ei ole enää näin paljoa pienpanimoita mitä nyt on. Joukossa on toki kovia nimiä ja hienoa, että saadaan kotimaassa pantuja 'erikoisoluita'. Tällä tarkoitan, että on paljon nykyään vaihtoehtoja perusbulkkilagereille. Mutta se hinta… väki valitettavasti kantaa Karjalaa kotiin kun tölkin saa alle euron kun taas jonkun pienpanimon tölkki maksaa jopa nelisen euroa…
    Itsehän en karjalaa kanna vaikka ilmaiseksi saisi. Mutta veikkaan, että tuo hinta karkoittaa monet kokeilijat karjalan pariin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *